Haber Detayı
04 Ağustos 2020 - Salı 16:43
 
Çölleşen Ruhlar
Her gün ülkemizde Şehitler veriyoruz ama Türkiye halen Survivor izliyor, tuhaf bir empati yoksulluğu, sanki bütün bu acılar yaşanmıyormuş gibi, sanki ruhumuzun acı ayarlı bütün duyargaları felç olmuş gibi. Televizyonlardan ruhumuzun en kuytu hücrelerine dek sokulan bir yarışma, ahlakı her yeri çölleştiriyor. Kazananların dünyasında olmak için kaybedenleri, tutunamayanları, yarışta geri kalanları lanetliyoruz. Rekabet etmediğimiz bir dünyada adeta yokluğa mahkum ediliyoruz. İşte Metin Doğan'ın "Çölleşen Ruhlar" başlıklı Köşe yazısının tamamı...
YAŞAM Haberi
Çölleşen Ruhlar

Yaşamı zorlaştıran hayatlarımız değil, taktığımız maskelerimizdir. 
Shakespeare 

         
 Selamünaleyküm arkadaşlar.
 

      Her gün ülkemizde Şehitler veriyoruz ama Türkiye halen Survivor izliyor, tuhaf bir empati yoksulluğu, sanki bütün bu acılar yaşanmıyormuş gibi, sanki ruhumuzun acı ayarlı bütün duyargaları felç olmuş gibi.      Televizyonlardan ruhumuzun en kuytu hücrelerine dek  sokulan bir yarışma, ahlakı her yeri çölleştiriyor. Kazananların dünyasında olmak için kaybedenleri, tutunamayanları, yarışta geri kalanları lanetliyoruz. Rekabet etmediğimiz bir dünyada adeta yokluğa mahkum ediliyoruz.

     Kapitalist dünyada değerli olduğumuz kadar kazanamıyoruz, kazandığımız kadar değerli oluyoruz. Oysa popüler kültür ekran yarışmaları ile bütün sıradanlığımıza rağmen özel, keşfedilir ve başarılı olabileceğimizi anlatır bize, hepimiz hayatımızın hikayesini değiştirebilir,  bir kahramana dönüştürebiliriz.
 Zaten sosyal medya minyatür şöhret ve kahramanlıkların adeta resmi geçit yaptığı bir yerdir.Bu yüzden durmamak gerekir. Hayat madem bir fırsatlar kataloğudur o halde eyleme geçerek anlamsızlığın yaratabileceği boşluk duygusu ve sıkıntı ile başa çıkmak gerekir.
       Bugün kimin halen bir ruhu var?  

 Kendimize bir ruh  katmak için ne zamanımız ne de vaktimiz var.Temelden mesafeli bir duruşu olan modern insan belki acılı ama pişmanlığı olmayan bir narsistir.

Artık bireyin benliği onun aynı zamanda sermayesi olmuştur ve verimli kılınması gerekir. Özel alan, iş istilasına uğramış ve aile ile geçirilecek saatler, telefon görüşmeleri tamamen iptal edilmiştir artık. Çünkü  boş zamanın kâr getirmesi gerekmektedir.

Yazının Tamamını Okumak İçin Linki Tıklayınız!..

http://bncmedyahaber.com/yazar-collesen-ruhlar-123.html

Kaynak: Editör:
Etiketler: Çölleşen, Ruhlar,
Yorumlar
Haber Yazılımı