Yazı Detayı
16 Mart 2023 - Perşembe 17:58
 
DİLİPAK BİNİCİNİN ANKETİNİ YORUMLADI
Abdurrahman Dilipak / Gazeteci - Yazar
 
 

DİLİPAK BİNİCİNİN ANKETİNİ YORUMLADI

MANZARA HİÇ BİR İTTİFAK AÇISINDAN  UMUT VERİCİ DEĞİL


Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak Gazeteci Muhammed Binicinin Cumhurbaşkanı adaylıkları ile ilgili olarak Twitterde yaptığı anket sonuçlarını değerlendirdi.


Dilipak şöyle dedi: Önce bu sonuçlar büyük oranda Muhammed Binici’nin takipçilerinden oluşuyor. Bu arada Binicinin kim olduğu ve trol etkisi önemli. Binici İstanbul’da AK parti yönetim kademelerinde bulunmuş bir kişi. O bir gazeteci, Tv. Program yapımcısı, sunucusu ve Halen Lalagül Tv’de haber programı yapıyor. Onun çevresi, din ağırlıklı, Milli Görüş geleneğinden gelenlerden oluşuyor.


Bu çerçevede bu anket aslında  kendisini kimlerin izlediği ve onların siyasi eğilimini gösteriyor. Sosyal Mediada yapılan anketlerde kişinin yaş, cinsiyet, eğitim meslek, gelir durumu ve coğrafi konumları belli olmadığı için sonuçların ihtiyadla karşılanması gerekir. Buna rağmen not edilmesi gereken bir sonuçtur bu sonuçlar.


Bu sonuca göre, Binici’nin izleyicilerinin 43’ü Milli görüş tabanından gelen kişilerden oluşuyor. Bu tabanı daha da genişletecek olursak, AK Parti tabanı ile birlikte izleyici kitlesi 73 oranında dindar, Milli görüş, AK parti geleneğinden geliyor.


AK PARTİNİN İLK TURDA İŞİ ZOR


Bu açıklamalardan sonra açıklanan verilere bir başka açıdan bakalım. 10.370 kişi tercihde bulunmuşlar. Anket Twitterde yapılıyor. Bu sonuçları sayılaştırınca  10’arlık ilginç bir basamak sistemi göze çarpıyor. Bu da 10, 20, 30, 40 şeklinde kendini gösteriyor. 10’luk basamakta 9’la Muharrem İnce var, 20’lik basamakta 19 ile Kemal Kılıçradoğlu var, 30 basamağında 30’la Recep Tayyip Erdoğan var. 40’lık basamakta ie 43 ile Fatih Erbakan var.


Burada ilginç bir taplo var. Asında Kılıçdaroğlu + Muharrem İnce’nin toplamı Erdoğana eşit gibi. Burada kilit aday Erbakan gibi. Çünkü sağ olarak bakıldığında aslında soldan kaçanların oranı 73.



YRP ANAHTAR PARTİ Mİ?



Cumhurbaşkanlığı seçiminde  burada ilk 2 öne çıkıyor. Erbakan 43 alamayabilir. Erbakan bu sonucun yarısından biraz fazlasını alsa bile, 2. Tura kalır. Zaten bu hesap, ilk turda sonuç olmayacağını gösteriyor. 2. Tur, Erdoğan-Kılıçdaroğlu ya da Erdoğan - Erbakan, diğer bir ihtimal Erbakan-Kılıçdaroğlu arasında olabilir mi? Tabi henüz adaylar belli olmadı. Başka adayların da olması sözkonusu. Sağdan ya da 5G-CoVID, Global Reset lobisine kaşı çıkan bağımsız adaylar da sözkonusu. Bunlar ilk turda Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Erbakan’dan oy alabilirler. 2. Tur daha sonra netleşir


Bu seçimde seçmenlerın büyük bir kısmı mevcut partilerden memnun değil. Tercihlerini umutları değil, korkuları belirleyecek. Kim kimden daha çok korkuyorsa onun karşısındakine oy verecek.


Bugün için siyasi tartışmalar adaylar ve ittifak grubları arasındaki adayların oransal temsili konusunda sıcak pazarlıkların yaşanacağını görüyoruz.


Anketin sonucu ortada AK Parti'nin oyları kaymış Yeniden Refah Partisi'ne.YRP'NİN İTTİFAK ŞARTI 6284'den Ak Parti'deki o birileri rahatsız olmuş ki 6284'ü kırmızı çizgileri ilan ettiler amaçları ittifakın önüne geçmek ve bu seçimde Cumhur ittifakını hezimete uğratmak.

 

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN
https://www.bncmedyahaber.com/yazar-allah-In-dini-ne-ne-oldu-823.html

 
Etiketler: DİLİPAK, BİNİCİNİN, ANKETİNİ, YORUMLADI,
Yorumlar
Haber Yazılımı