Yazı Detayı
28 Mayıs 2021 - Cuma 23:09
 
Filistin Meselesi ve Tarihten Günümüze Yahudiler!.
Muhammet BİNİCİ
info@muhammetbinici.com
 
 

 

FİLİSTİN MESELESİ & TARİHTEN GÜNÜMÜZE YAHUDİLER!.

 

Yüce Rabbimiz  “Bakara suresi, 122” ayeti kerimede "Ey İsrailoğulları! Sizlere ihsan ettiğim nimetimi ve sizi vaktiyle âlemdeki ümmetlere üstün tuttuğumu hatırlayın…”,

Demesine rağmen;

İsrailoğulları yani Yahudiler tarihin her döneminde işlerine gelmeyen ve çıkarlarıyla çelişen hükümler getiren peygamberlerin pek çoğunu ya yalancılıkla itham ediyorlar ya da peygamberleri öldürüyorlar.

 

Bakara Suresi 83-84 Ayetlerde

İsrâiloğulları’na, Allah’tan başka tanrı edinmeme, ana-babaya hürmet etme, cana kıymama ve hırsızlık yapmama gibi konularda “mîsak” (kesin söz) alınmıştı.
 


Maide Suresi 70. Ayet: “Andolsun biz İsrâiloğulları’ndan kesin söz almış ve onlara peygamberler göndermiştik. Ne zaman bir peygamber onlara nefislerinin hoşlanmadığı bir şey getirdiyse, bir kısmına yalancı dediler, bir kısmını da öldürdüler.” 

Evet, Allah (C.C) İsrailoğulları (Yahudileri) işte böyle anlatıyor.


Peki, İsrail tarihi İnsanların gözü ile metinlere nasıl yazılıyor şöyle bir bakalım.


İsrail tarihi günümüzden 3000 yıl önce Süleyman Mabedi’nin inşası ile başladı. Bu mabet o günkü dünyada tek Allaha inanların en büyük toplanma yeri idi. Öyle ki tek Allaha inananlar bu Mabedin gölgesi altında Yüce Allaha ibadet ettiler özgürce yaşadılar. Daha sonra İsrail Krallığı Asurlu II. Sargon tarafından yıkıldı. Yahudiler esir alınıp sürgün edildi, dünya’nın dört bir tarafına dağıtıldı Süleyman Mabedi yıkıldı. Yahudilerin Kudüs’e dönüş özlemi asırlar boyu sürdü, esaretten dönüp kaçanlar yine Kudüs’te toplandı.


Sonra; (MS 66–73) arasında Romalılara karşı Kudüs’te büyük bir isyan gerçekleşti. Bu isyan, Birinci Yahudi-Roma Savaşı olarak tarihe geçti. Yahudiler tarafından Roma İmparatorluğu'n a karşı yapılan üç büyük isyanın ilkidir. Yahudi yerleşim yerlerinin yok edilmesine, halkının yerinden edilmesine, toprağın Roma askeri kullanımı için tahsis edilmesine, Kudüs Tapınağı ve yönetiminin tahrip edilmesine yol açan, milattan sonra gerçekleşen ilk büyük savaş olarak tarihteki yerini alır.


İsyan MÖ 66 yılında Kudüs'te yaşayan Yunanlılar ve Yahudiler arasındaki dinsel gerilim yüzünden çıktı. Çok geçmeden bu rakip gruplar Kudüs'te yaşayan Roma vatandaşlarına da saldırılarda bulunmaya başladılar. Romalılar bu karışıklıklara gayet sert şekilde müdahale edip Yahudi Tapınağı'na saldırıp talan etme ve 6,000 Yahudi'yi idam etme ile karşılık verdiler.


Yahudilik tarihinde en çok iz bırakan iki isyandan biri biraz önce anlattığımız 70 yılında Kudüs’ün Romalılar tarafından işgali, diğeri de Bar Kohba isyanı olarak bilinen ve kanlı sonuçları günümüze kadar uzanan isyan olmuştur.


Romalılar, Yahudilerin her rahat durmaması sebebi ile çok uğraşmıştır. Romalılar da Asurlar gibi Yahudileri mukaddes topraklardan sürmüştür. Bu coğrafyadan Yahudiler kovulduktan sonra uzun asırlar bölge Roma idaresinde kaldı. Bizanslıların (Doğu Roma) idaresi ile sürdü. MS 6. asırda ortaya çıkan İslamiyet’ten sonra bölgede yaşayan Roma kökenli halklar İslam’a girdiler 5 asır boyunca bu kutsal topraklar Müslümanlar tarafından idare edildi. Ta ki 2. Urban bütün Hıristiyan âlemine çağrıda bulunarak, Hz. İsa’nın doğduğu Kudüs’ün Müslümanların elinden kurtarılmasını ve İslam topraklarının ele geçirilmesi için savaşmaya davet edilene kadar… 1099’da Haçlılar Kudüs’ü ele geçirdiler bu işgal 1187 tarihine kadar sürdü. Selahattin Eyyubi bu toprakları tekrar ele geçirdi. Ve o tarihten 1900 e kadar 700 yıl boyunca Müslümanların elinde kaldı. Aslında Hz. Ömer’in devrinden 1900 başlarına kadar 87 yıllık haçlı kesintisi hariç, Müslümanlar, kutsal topraklara yaklaşık 1150 yıl egemen olmuştur. 1948’den bu tarafa 83 yıldan yıldır, Müslüman egemenliğine karşı bölgede İsrail kurulmuş ve bu kadim coğrafyadaki mücadele İsrail ve Müslümanlar arasında devam etmektedir.


Allah’ın peygamberleri vasıtası ile insanlığa gönderdiği tek din vardır. Onun adı da İslam’dır. Yani Hz. Süleyman’da, Hz. Davuta’da Hz. Nuh da, Hz. Musa da, Hz. İsa da, ümmetlerine İslam’ı tebliğ etmişlerdir.


Allah, Hz Musa’ya Yahudiliği, Hz. İsa’ya Hıristiyanlığı vahiy etmiş değildir. Bütün peygamberlere tek Allah’a tapmayı emreden İslam Dinini vahyetmiştir. Bu isimler (Yahudilik, Hıristiyanlık) daha sonradan, Allah’ın vahyettiği dinleri, kendi hırs ve ihtiraslarına alet ederek, Allah’ın gönderdiği dinin aslını bozan din adamları ve devlet adamları tarafından verilmiştir. Kıyamete kadar son kutsal kitap olan Kur’an-ı Kerim’de ayetler bu durumu böyle bildirmektedir.


“Şüphesiz Allah katında din İslâm’dır. Kitap verilmiş olanlar, kendilerine ilim geldikten sonra sırf, aralarındaki ihtiras ve aşırılık yüzünden ayrılığa düştüler. Kim Allah’ın ayetlerini inkâr ederse, bilsin ki Allah hesabı çok çabuk görendir.”(Al-i İmran 19)


“İbrahim, ne Yahudi, ne de Hıristiyan idi; fakat o, Allah’ı bir tanıyan dosdoğru bir Müslüman idi; müşriklerden de değildi.”(Al-i İmran 67)


1800’lü yılların başına gelindiği zaman İngiltere’de sanayi devrimi adı altında büyük sömürge imparatorlukları başladı. Mazlumun başına vurup ağzındaki hatta midesindeki lokma dahi alındı. Bunun sonucunda kitlevî üretim ve büyük ticari kazançlar ortaya çıktı. Dünya ticaretini elinde tutan Yahudiler devasa kârlar elde ettiler, bu kârları krallara borç vererek ve bankerlik sistemini kurarak para imparatorluğuna çevirdiler. Mali güce dayanarak ülkeleri böldüler halkları birbiriyle çarpıştırdılar, savaşan her iki tarafa da silah satarak, borç vererek her iki tarafı hem çatıştırdılar, hem borçlandırdılar hem de köleleştirdiler.


Fransa’da Fransız İhtilali’ni yaparak Fransa’ya hâkim oldular. ABD’nin İngiltere’den ayrılmasını ve Yahudi devleti olarak kurulmasını sağladılar. 1917 de Rus İhtilâlını yaparak Rus halkını köleleştirdiler ve dinsizleştirdiler. Çin’de Çan Kay Şek’e karşı Mao’yu iktidara getirdiler, Çin halkını komünist yönetimi kullanarak bölgeyi köleleştirdiler.


1917’de ittihatçıların cehaleti bazılarının değimi ile ihaneti yüzünden girdiğimiz 1. Dünya Savaşı’nda Filistin topraklarını kaybettik. Balfour deklârasyonu ile Filistin’de bir Yahudi yurdu kurulmasına karar verildi. Bu kararın alınmasında Londra bankerleri ve Rothschild ailesi esas rolü oynadı. Filistin, İngilizler tarafından işgal edildikten sonra bir manda yönetimi kuruldu ve bölgeye Yahudi göçü teşvik edildi. 1930’lara gelindiğinde Yahudiler yer yer bazı bölgede nüfus üstünlüğünü ele geçirdi, bu durum Araplarla çatışmaları başlattı. Yahudiler, İngiliz manda yönetimi döneminde dahi, iç çatışmalarda Arapları defalarca yendiler. Çünkü Araplar silahsızdı. 1948’de İsrail devleti resmen kuruldu. Araplar ile yapılan 1956--67-73 savaşlarını İsrail kazandı, böylece Filistin sorunu başladı. Yerlerinden yurtlarından edilen Filistinlilerin; Ürdün, Suriye, Lübnan ve Mısır’a kaçmaları, sürgün edilmeleri sağlandı. Günümüzde toplam Filistin nüfusu 22 milyon civarındadır. Bunun dağılımı; İsrail’de 2 milyon, Batı Şeria’da 3,5, Gazze’de 2 milyon olarak toplam 7,5 milyon Filistinli eski Filistin topraklarında oturmaktadır. 15 milyon Filistinli yerinden yurdundan edilmiş, dünyanın dört bir tarafına dağılmış, mülteci kamplarında sürünmektedir…


Diğer yandan bu acıklı durum kanayan bir yara olarak her gün, her hafta, her ay, her yıl insanların vicdanlarını burkmaktadır. 1948 den itibaren Müslümanlara karşı jenosit-soykırım aşağılama, tecavüz, bombalama, yakma- yıkma gibi Yahudi terör faaliyetleri hızla devam etmektedir. Filistin halkının yaşantısı içler acısıdır.


İsrail’in uyguladığı abluka sebebi ile Filistin halkına gıda maddesi ulaşması çok zordur, çoğu zaman gıda maddeleri gümrüklerde özelikle bekletiliyor. Gıdalar küflenip kurtlandıktan ve koktuktan sonra Filistinlilere ancak ulaşabiliyor.


Filistin’de evlerinde yaşamak bir yana hayatta kalmak bir mucizedir. Harabeye dönen evlerde yaşamak mümkün değil, evlerde tek bir beyaz eşya ve gıda malzemesi yok.


İsrail’i koruyan askerlerin çoğu kıl çadırlarda yaşayan bedevilerden devşirme, toplama bir sürüdür. Hayatta kalan üç beş çocuk, gözleri önünde tecavüz edilen annesinin ve ablasının intikamını almak için eline geçirdiği bir ekmek bıçağı ile rast gele bir İsrail askerine saldırmaktadır. Bu sebepledir ki Halkın ruhuna sinmiş olan öfke ve kin büyüktür. Bu olaylar gerçekleştiğinde, bunları kayıta alan kameralardan tüm dünyaya Filistin terör hareketi olarak duyurulmakta ve aslı olmayan ters bir algı yapılmaktadır.


Süleyman Mabedi’nde arkeolojik kazı yapma bahanesi ile Mescid-i Aksa’nın altı oyulmakta, bir gün Mescid-i Aksa’nın yıkılması planlanmaktadır.


Şu an İsrail’de başkan seçemeyişlerini dahi, Mesih’in gelmesinden önceki alamet olarak görmekte ve bölgenin altını üstüne getirmek için bir hurafe olarak kullanılmaktadır.


Son söz: İsrail sadece Filistinli çocukları değil tüm dünya çocuklarını katletmektedir. Filistin’de yağdırdı bombalarla Filistinli çocukları, kilometrelerce uzaktan, geliştirdiği şeytani bilgisayar oyunları ile evimizin içindeki evlatlarımızın beynini kodlayıp, intihara sürükleyerek, her gün yeni bir can almaktadır. Bu gün doğru kararlar alma zamanı gelmiştir; ya kendi nefsimizden, evimizdeki çocuğumuzdan başlayarak gelecek nesillerimize sahip çıkıp, dünyaya adaleti ve merhameti hâkim kılacağız ya da bu İsrail’in oyunlarına yenik düşüp yok olacağız, tarihten silinip gideceğiz, karar hepimizin.

 

O zaman makalemizi efsane lider MALCOLM X 'in şu sözü ile bitirelim.

BÜTÜN UYUYANLARI UYANDIRMAK İÇİN BİR TEK UYANIK YETER!. O DA SİZSİNİZ!...

 

Selam ve Dua ile Allah'a emanet olunuz.

 

 

 

 
Etiketler: Filistin, Meselesi, ve, Tarihten, Günümüze, Yahudiler!.,
Yorumlar
Yazarın Diğer Yazıları
25 Mart 2024
Moskova'daki Terör Saldırısı ve Biyolojik Savaşın Gölgesinde Dünya: 4. Dünya Savaşı'nın Ayak İzleri
23 Mart 2024
Geleceğimizin Kıyameti “Asbest,” Sıfır Atık ve Kentsel Dönüşümün Karanlık Yüzü
15 Mart 2024
Gökdelenlerin Gölgesindeki İroni: Depremler, Sıfır Atık ve Kentsel Dönüşüm
03 Mart 2024
Zihinsel esaret: Afyonların ardındaki gerçek tehlike ve islami değerlere sadık kalma çağrısı
21 Şubat 2024
Görünmeyen Düşman: Kutuplaştırma ve İdeolojik Savaş
15 Şubat 2024
Dikey Yapılaşma ve Mahalle Kültürünün Erozyonu: Bir Hikâyenin Ardında Saklı Öğütler ve Tehlikeler
11 Şubat 2024
Alın Size Mektup!.. Alın Size Belge!.. İşte Danya’nın Mektubu Filistin’in ve Danya’nın Sessiz Çığlığı!..
21 Ocak 2024
TFF’nin Sponsorluk Skandalı, Futbolda Çizgi Aşımı ve Toplumsal Bilinç Uyarısı!..
15 Ocak 2024
Çifte Standartlar ve Sessiz Çığlık - Epstein Davası Üzerinden İslam Dünyasına Sesleniş
01 Ocak 2024
Süper Kupa Olayları ve Ardındaki Sorular - Türkiye Futbol Federasyonu, Protokol Detayları ve Toplumsal Dinamikler
31 Aralık 2023
Yılbaşı Kutlamalarının Dini Perspektiflere Göre Derinlemesine Analizi
24 Aralık 2023
Teğmen Krizi ve Askerlik Anlayışı: Geçmişten Günümüze Derin Bir Bakış
09 Aralık 2023
Balfour Deklarasyonu ile Başlayan Filistin'in Kırık Hikâyesi
07 Aralık 2023
Abdülhamit ve Herzl Penceresinden Yahudilerin Filistin Toprakları Üzerine Kirli Planı
19 Kasım 2023
II. Haçlı Seferi, Anadolu Selçuklu Direnci, Haşhaşilerin Kiralık Savaşı, Papa'nın Kaygıları ve Nûreddin Mahmud Zengî'nin Zaferi
01 Mart 2023
SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDA DOLAŞAN DEPREM YALANLARI
18 Şubat 2023
Yaşarken Enkaz Haline Gelenleri Kim Kurtaracak?
02 Ekim 2022
Oysa ülkeyi yönetenlerin Hz. Ömer olması gerekmiyor muydu?
10 Haziran 2022
BATI ile yatıp, BATIL ile kalkmak: KURAN-I KERİM’E TEKME ATMAK!..
02 Mayıs 2022
Ramazan Ayında Şehvetin Azması (!)
30 Nisan 2022
GELENEKSEL TABİR İLE “İB..LİK” VE FUHŞİYAT NASIL MEŞRULAŞTIRILIR?
22 Nisan 2022
Metropolden Köye, Köyden Mezraya
20 Nisan 2022
MİLLİ SİNEMA ve ADANIŞ KUTSAL KAVGA
22 Mart 2022
Madenlerimiz Yeni Teknolojilerin Hammaddesi & Bizi Bekleyen Tehlikeler
10 Mart 2022
DİLİPAK, MAHKEMEDEKİ SAVUNMASINDA “ASLINDA SAVUNDUĞUM KİŞİLER TARAFINDAN SUÇLANDIM.”
04 Şubat 2022
METAVERSE (SANAL GERÇEKLİK)
30 Ocak 2022
KÜRESEL SALGIN İNSANLIĞI ÇARESİZLİĞE SÜRÜKLÜYOR!..
23 Ocak 2022
YAHUDİLİĞİN VE SABATEİZMİN TÜRKİYE’DEKİ YANSIMALARI
16 Ocak 2022
Eşcinseller Neden 20 Yıl Daha Az Yaşıyor!..
05 Ocak 2022
9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ'NDE İSLAMİ EĞİTİM
29 Ağustos 2021
Göç ve Göçmen Meselesi
20 Ağustos 2021
1 Teklifim Var!.. Hem 500 Kat Fazla Verim Elde Edelim! Hem de Ormanlarımız Geri Gelsin!
14 Temmuz 2021
Bilişim Suçları ve Banka Kartları Dolandırıcılığı -2-
13 Temmuz 2021
Bilişim Suçları ve Banka Kartları Dolandırıcılığı -1-
01 Temmuz 2021
Kanal İstanbul Projesi ve Türk Boğazlarına Hakimiyet Meselesi -IV-
27 Haziran 2021
Kanal İstanbul Projesi ve Türk Boğazlarına Hakimiyet Meselesi -III-
26 Haziran 2021
Kanal İstanbul Projesi ve Türk Boğazlarına Hakimiyet Meselesi -II-
21 Haziran 2021
Kanal İstanbul Projesi ve Türk Boğazlarına Hakimiyet Meselesi -I-
26 Mart 2021
Tek Kuşak Tek Yol Projesi ve Çin Hegemonyası
14 Mart 2021
Hayvanlar Alemine Dönüş
11 Şubat 2021
Tehlike'nin Farkında mısınız? Dünyada - Türkiye'de ETCEP Uygulaması ve Topluma Yansıması
21 Ocak 2021
Şimdi Dünyayı Ne Bekliyor?
15 Ocak 2021
Kurtuluşa Giden Yolculuk BENİM AİLEM -1-
19 Aralık 2020
Benim Ailem
16 Aralık 2020
Küresel Soykırım
10 Ekim 2020
Dil (Ses) Eğitimi
12 Temmuz 2020
Tarihsel ve Stratejik Anlamda İstanbul’un Girit ve Diğer Depremlerle Bağlantısı - Büyük İstanbul Depremi
09 Temmuz 2020
Dikkat!.. Yeni Tehlikenin Adı Mavi Bebek (Blue Baby)
08 Temmuz 2020
bncmedyahaber.com Yazarı Muhammet Binici Kimdir?
Haber Yazılımı