Yazı Detayı
15 Ağustos 2021 - Pazar 15:16
 
Gardaş Afganistan!..
Mehmet YAMAN - E.Öğretmen - E.Hakim - E.Noter - Avukat
 
 

GARDAŞ AFGANİSTAN!

   Afganistan bizim geçmişimiz ve geleceğimiz için, çok stratejik bir mahaldir.


   Tarihin her döneminde bizim göz bebeğimiz olan Afganlstan, Gazi Paşa’mızın da belirttiği gibi, Cumhuriyet dönemimizde de, bizim en yakınımızda bulundu.


   Yeraltı zenginlikleri ve stratejik konumu itibariyle, hep düşmanlarımızın hedefinde bulundu. Zira oraya hakim olan, Asyanın merkezinde olmanın avantajıyla, Asya ve Avrupa ilişkilerinde tüm insiyatifleri elinde bulundurur. 


   Rusya ve Amerika, bunu hep denediler ve her seferinde kahr-u perişan oldular.


   Hatırlayabilir misiniz, Afganistanda, Amerika ve Türkiye farkını?..

   Amerika askeri halk içine, arabasına, Türk bayrağı çekerek çıkardı ki, halktan zarar görmesin. 

   Bazı Türkçe kelimeleri öğrenmeye çalışırdı ki, Türk olduğu imajını versin. 

   Hatta öyle ki, abd büyük elçiliği, kendi personellerini bir yerden bir yere taşırken, Türk Büyükelçiliğinden, Türk bayraklı araba ve görevli getirtir, onlarla taşırdı, zarar görmesinler, deyu!..

   Tarihi ilişkilerimizin bu denli derin olduğu kardeş Afganistan, bizim de ülkemiz. Can ve kan bağlı kardeşlerimizin yurdu.
   Orayı düşman kuvvetlerin karşısında, kendi başına ve çaresiz bırakamayız. Orayla ilgili çok hayati stratejiler uygulanmalıdır.
   Tabii, devletimiz ve iktidarımız, tüm bu özelliklere vakıf olarak, mutlaka bir takım projeler hazırlamaktadırlar ve bunların tümünü, bize bildirmek zorunda da değil.

   Ancak devletimizin içine asırlardır sızan ajan-provakatörkerin dumanlıklı havada, her türlü ihanetleri yapma özelliklerini de bilerek, Sayın Cumhurbaşkanımız ve İktidarın ilgili birimlerine, milli ve inançsal perspektifli çok hayati, asırlık projeler geliştirmesi, bu çalışmalarda her türlü hatadan kaçınması hatırlatmalarımızla, basiret, hassasiyet, güç ve iktidar temennimizi, iletmek isteriz.

   Sevgili okurlarım!..

   Afganistan, hepimizin ortak mes!elesi ve empatik bir yaklaşımla, Afganlılar bizim kardeşlerimizdir.   
   Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, yol geçen hanına çevirmeden, milli hassasiyetlerimiz ışığında ve hep birlikte ortak davranışlarla, tavrımızı olgunca ortaya koymalıyız.

   ŞUNU ASLA UNUTMAYALIM!  

   Afganistan’da sular durulmazsa, tarihi mes’uliyyet ve kurtuluş mekanı olarak, sığınılacak hedef vatan, ülkemiz olacaktır. 
   Devletimiz, bu basiretle, problemi çıkış mahallinde çözmek için, tüm tedbirleri almalıdır. 

   Batılı devletlerin kuyruğuna takılmadan, onlardan bağımsız, kendi insiyatifimizle ile, tüm mesaisini Afganistanlıları kazanma, düşmanlarına karşı onları koruma ve stratejik iş birliklerimiz için, tüm yollar denenmelidir. 

   Afganistanı kazanmış bir Türkiye, yoluna güçlü davam edecektir.
 
 Yaşasın Can Azerbaycan!
   
Yaşasın Gardaş Afganistan
   
Saygılarımla...

Allah'a emanet olun!..

 

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN
https://bncmedyahaber.com/yazar-yaklasan-felaketin-ayak-sesleri-635.html

 
Etiketler: Gardaş, Afganistan!..,
Yorumlar
Haber Yazılımı