Yazı Detayı
02 Ağustos 2020 - Pazar 23:52
 
bncmedyahaber.com Yazarı Mehmet Yaman Kimdir?
Mehmet YAMAN - E.Öğretmen - E.Hakim - E.Noter - Avukat
 
 

Mehmet YAMAN Kimdir?

Yazarımız,1946 yılına tekabül eden bir ot vaktinde, Konya iline bağlı Toros dağlarının tepesinde bulunan Bozkır ilçesinin Kovanlık köyünde doğdu.

Küçük yaşlarında, 9 çocuklu bir ailenin ferdi olarak, Konya merkezine taşındı.

Türkçe, Kuran-ı Kerim, Osmanlıca ve Arapça derslerinin temelini, 4 padişah görmüş, Galiçya, Azerbaycan ile Kurtuluş Savaşlarına katılmış bir eski Osmanlı Müderrisi bulunan, babası Hatip Abdullah Efendi’den aldıktan sonra Konya’da bir müddet hafızlık ve medrese öğrenciliğini yapmıştı. Sırasıyla Konya İmam Hatip Okulu, Konya Erkek Lisesi ve Konya Kız Öğretmen Okulu’nu bitirerek, Ankara Gazi Eğitim Enstitülüsü Fransızca Bölümü ve Ankara Hukuk Fakültesinde eğitim gördü.

3 yıllık Y.S.E. İdaresi memuriyetini müteakip, ilk ve orta dereceli okullara toplam 8,5 yıllık öğretmenlik yaptıktan sonra, çok sevdiği öğretmenlik mesleğine son vererek, 38 yılı aşkın bir süre de hâkimlik ve noterlik mesleklerini kapsayan hukuk alanında hizmet vermeye başladı ve böylece, ülkemizin çeşitli yörelerinde, toplam 49.5 yıllık kamu hizmetinde bulunduktan sonra, yaş tahdidine tabi tutuldu. 5 yıl önce başladığı Ankara Barosu halen devam etmektedir.

Kendisi sosyo-kültürel alanda pek çok etkinlikler yapmıştı, 1960’lı ve 1970’li yıllarda birçok dernek ve vakıfların kuruculuğu, başkan ve yönetim kurulu üyeliklerde bulundu.

Son yıllarda ise, Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Şube kuruculuğu, Trafik Fahri Müfettişleri Derneği kurucu ve onursal genel başkanlığı yanında, halen Ankara merkezli faaliyette bulunan İLESAM, İnternet-medya , Bilişimciler Federasyonu (İMEF), Uluslararası Eğitim ve Sanat Eserleri Derneği kurucu (USEDER), Memur Dernekleri Federasyonu, Eğitim Gönüllüleri Derneği, Anadolu Geleneksel El Sanatları Derneği Genel Sekreterliği, Uluslarası Anadolu Kültür ve San’at Derneği (ANKUSAT), Anadolu Eğitim ve Araştırma Derneği, Türk San’at Musikisi, Ehl-i San’at Dostları, Dost-Yar gibi kuruluşların kuruculukları ve üyelikleri ile, sosyo-kültürel bazlı ülke çapında hizmetler yapan bazı dernek ve vakıflarla, çeşitli düzeylerde ilişkiler içinde bulunmaktadır.

Çeşitli televizyon ve gazetelerde, toplumsal ve sosyal içerikli programlara katılmakta ve çeşitli yazılarla, araştırma konuları yayınlanmaktadır.

Bingöl Gazetesi, Adana- Medya Yenigün - Aksaray-Ankara ideal Haber ve Haber 111 gidi internet gazetelerinde, inceleme ve makaleleri yayınlamaktadır.

Ud, kanun, ney ve bendir gibi, Türk San’at Musikisi enstrümanlarıyla amatör olarak uğraşmakta ve bazı T.S.M. korolarıyla, özel meşk meclislilerinin organize ve müdavimliğini yapmaktadır.

 
Etiketler: bncmedyahaber.com, Yazarı, Mehmet, Yaman, Kimdir?,
Yorumlar
Haber Yazılımı