Yazı Detayı
28 Haziran 2020 - Pazar 00:54
 
ABD Nasıl Bölünecek?
Suat GÜN / Gazeteci - Yazar
 
 
ABD NASIL BÖLÜNECEK?
 
Daha önce yazdığımız beş makalede Trump’un ABD derin devleti adına küresel sermaye ile (küresel Yahudi sermayesi/Siyonist sermaye-Rothschield Ailesi) yaptığı mücadeleyi takdir etmekle birlikte kuyruğu (dümeni) onların eline vererek bu işi nasıl becereceğini anlamakta zorlandığımızı ifade etmiştik.... Damat Yahudi, enerji bakanı, tarım bakanı, hazine bakanı ve FED Yahudi, ekonomi onların elinde bu iş nasıl olacak diye hayret etmiştim. Türkoloji meselesini bitirdikten sonra yazacağım büyük İsrail planı araştırmasında bu konuları derinlemesine ele alıp analiz edeceğiz, bu işi hiç kimsenin ele almadığı boyutu ile değerlendireceğiz.
Trump’un şu ana kadar küresel Yahudi lobisi ile yaptığı sözde mücadele (!) hiçbir noktaya hiç bir hedefe varmamıştır. Çünkü bu mücadelede bir yol haritası çizilmemiştir. Bunu nasıl tespit ediyoruz? Bir defa; Trump İsrail ne dediyse verdi, ne istediyse yaptı. Suriye’nin parçalanması, İran’ın sıkıştırılması, Irak’ın dağıtılması, Büyük Ortadoğu Plânı (BOP), Sudan’ın bölünmesi, Suriye’nin bölünmesi, Yemen ve Libya iç savaşları vs. Bütün bunlar 1982’de Oded Yinon tarafından ortaya konmuş olan İsrail’in güvenliği ve büyümesi planının bir takvim dâhilinde gerçekleştirilmesine dayanmaktadır. Asrın Barış Plânını yaptığınızı söylüyorsunuz, Müslümanların topraklarını İsrail’e hediye ediyorsunuz. Golan’ı hiçbir ABD Başkanı İsrail’e verememişti ama Trump el sırtından verdikçe veriyor. İsrail’de ona iltifat ediyor:
Filistin yetkilileri; İsrail'in Golan Tepeleri ismi yerine "Trump Tepeleri" adını verdiği karara yönelik olarak , "Netanyahu'nun yaptığı bir şovla Trump Tepeleri adını vermesi işgali meşrulaştırmak için ABD'ye verdiği siyasi bir rüşvettir." İfadesini kullandılar. 
El cebinden bonkerlik, cömertlik tamda budur. 
Küresel Yahudi Lobesi/sermayesi parasını büyük oranda ABD’den Çin’e çekmek istiyor. Böylece sermayeyi tek sepete koymuyor, dağıtarak emniyete alıyor: Küresel sermayenin anavatanı İngiltere, küresel sermayenin esir vatanı AB, küresel sermayenin yeni vatanı Çin ve küresel sermayenin kâğıttan kaplanı ABD olmak üzere 4’e bölmek istiyor. AB’yi yeni birlikten ayırdığı İngiltere üzerinden yönetecek, ABD’yi Çin’le dengeleyecek ve şamar gücü olarak kullanacak, Çin üzerinden üretim ekonomisini ve dünya ticaretini kontrol ederek, İslam dünyasını başkalarına askeri güç kullandırarak doğudan ve batıdan sıkıştırarak imha edecek, zaten kimliksiz ve kişiliksiz hale getirilmiş dünya halkları bunların kuracağı tirani diktatörlüğe itaat edecek, böylece tam dünya hâkimiyeti başlayacaktır.
ABD derin devleti ve ABD ulus devleti, BOP Projesi ortaya atıldığında sandı ki; tam dünya hâkimiyeti ABD’nin liderliğinde kurulacak ve dünyanın tek hâkimi ABD olacak. Bunun böyle olmadığı geçtiğimiz 20 yıl içinde açıkça ortaya çıktı. Sermaye Çin’e kaçırıldı, Çin’in iktisadi gelişmesinin önü açıldı, ABD’nin önümüzdeki on yıl içinde ikinci sınıf devlet haline getirilmesinin plânları yapıldı. Bu plân hızla işliyor, her geçen gün ABD güç ve zaman kaybediyor.
İngiltere üzerinden HEİNEKEN modeli adı verilen ve Avrupa’nın şehir devletçiklerine (62 küçük devlet) dönüştürülmesi projesini yürürlüğe sokmaya karar verdiler. (Bu projeyi ileriki günlerde yazacağım.) ABD için yapılmış plânda Amerika’nın 6’ya bölünmesi tasarlanmıştır.1. Kaliforniya, 2. Merkezi Kuzey Amerika, 3. Atlantik Amerikası, 4. Teksas Cumhuriyeti, 5. Alaska, 6. Hawai Adaları 
Rus Profesör Igor Panarin, 2010 yılında ABD’nin bölüneceğini öne sürdü. Bu tezin temel mantığı şudur; 1992’de SSCB nasıl ki 16’ya bölündü, ABD’de sarsıntısız ve çatışmasız bölünecektir.
Panarin’in teorisine göre, ABD, ülkenin batısında kurulacak Çin etkisindeki "California Cumhuriyeti", Meksika etkisindeki "Texas Cumhuriyeti", ülkenin doğusunda başkent Washington D.C. ve New York’u da içine alan bölgede kurulacak AB etkisindeki "Atlantik Amerikası", Kanada etkisindeki "Merkezi Kuzey Amerika Cumhuriyeti", Japon ya da Çin’in himayesindeki “Hawaii” ve Rusya’ya katılacak olan “Alaska’dan” oluşan altı parçaya bölünecek…
PANARİN’E GÖRE ABD’NİN BÖLÜNME PLÂNI
               
Panarin biraz hissi birazda aceleci davranarak ABD’nin 2010 yılında dağılacağını söylemiştir. ABD’nin dünya ekonomisi içindeki payı  25’in altına düşmeden bu bölünmenin gerçekleşmeyeceğini doğru okuyamamıştır. Bu da, sermayenin büyük ölçüde Çin’e taşındıktan sonra mümkün olacağı değerlendirilmeliydi. Panarin, eski Rusya toprağı ve Rusların da Alaska’da gözü olduğu için hem zamanlamada hem payın bölüşümünde hataya düşmüştür. Hâlbuki Alaska tarih boyunca madenlerine el sürülmemiş kaynaklarla dolu bakir toprak parçasıdır. Küresel sermayenin burayı Rusya’ya bırakması asla düşünülemez. Uyduruk bir cumhuriyet olarak tekellerinde kalacaktır.
ABD’nin 50 eyalete bölünmesi teknik olarak mümkün değildir. Bazıları ABD bölünecek derken kantarın topuzunu kaçırıyorlar ABD’nin tuzla buz olacağını sanıyorlar.  Hâlbuki ABD’nin ekonomik-sosyal haritalarına, ulaştırma plânı, hava ve deniz limanlarına baktığınız zaman tek bir ulus devlet misyonuna göre inşa edilmiştir.  ABD’nin bölünebilmesi için kendi kendine yeterli parçacıkların ortaya çıkması gereklidir. Kaliforniya ve çevresi(WEST), Texas ve civarı (SOUTH) , devletin yönetim merkezi Atlantik olmak üzere 3 parçaya bölünmesi daha makul gözükmektedir. Daha sonra devletler tekrar çatışır mı? Birbirlerinden toprak talebinde bulunur mu, burası ayrı bir inceleme konusudur.  Esasen ABD iç savaşının üzerinden çok zaman geçmemiştir, şimdiki nesillerin 4. babaları bu savaşa katılmıştır. İç savaş hikâyeleri, Kızılderililerin imhası, hispanik sorunu, Meksika ile ABD arasındaki problemler bu bölünmenin şeklini tayin edecektir. 
Missouri'nin arkasında Fransa var. Parçalanma ve ayaklanma Teksas’dan başlayacağı { Teksas da zengin (petrol)} söylense de son olaylar gösterdi ki; küresel sermaye bütün eyaletlerde ayaklanmayı başlatacak güce sahiptir. Öncü olaylarla Pentagon’un reflekslerini ölçerek esaslı bir harekât plânı hazırlığı yaptıkları değerlendirilebilir. 
Bölünme olursa 3 başkent olur... Washington,  Houston ve San Fransisco...
2017’de V. Lance Tarrance ABD için şöyle bir bölünme haritası ortaya koymuştur.
Oregon, Washington ve İngiliz Kolombiyası’ndan oluşacak Kaskadya Çöl Ülkesi, Kaliforniya Cumhuriyeti, Teksas Cumhuriyeti, Dixie, Vermont Cumhuriyeti, Dağlık Front Range, Orta Batı, New England Ovalar Ülkesi
Bütün bu değerlendirmelerden sonra şu sonuca varabiliriz: Bir atasözümüzde olduğu gibi; “şüyuu vukuundan beter” böyle olacak denmişse, böyle olacaktır. Böyle bir söylenti çıkmışsa ABD bölünecektir.
Bu konuyu analiz etmeye devam edeceğiz.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Etiketler: ABD, Nasıl, Bölünecek?,
Yorumlar
Yazarın Diğer Yazıları
21 Mayıs 2023
SEÇİM SONUÇLARI ANALİZİ
09 Nisan 2023
SERGEY VİKTOROVİÇ LAVROV’UN ANKARA ZİYARETİ ORTAK BASIN TOPLANTISI
07 Nisan 2023
İSRAİL’İN 2023 GAZZE SALDIRISI
05 Nisan 2023
FİNLANDİYA’NIN NATO’YA GİRİŞİ
12 Mart 2023
DEPREMLER SENTETİK OLARAK YAPILABİLİR Mİ? HAARP TEKNOLOJİLERİ DOĞRU MU? MARAŞ DEPREMİNDE BÖYLE BİR ŞÜPHE VAR MI? -1-
09 Mart 2023
DEPREMLER SENTETİK OLARAK YAPILABİLİR Mİ? HAARP TEKNOLOJİLERİ DOĞRU MU? MARAŞ DEPREMİNDE BÖYLE BİR ŞÜPHE VAR MI?
25 Şubat 2023
DEPREM NOTLARI
17 Şubat 2023
BEYDABADAN BİR HİKÂYE:
09 Şubat 2023
DEPREM TESPİTLERİ
08 Mayıs 2022
BÜYÜK YALAN!.. ÇÖKTÜ!..
03 Mayıs 2022
Kamu Diplomasisi ve Yumuşak Güç Hakkında
14 Mart 2022
Bu Kirli Savaşın Arkasında Kimler Var?
12 Mart 2022
Rus Milli Güvenlik Doktrinindeki Gelişme Ve Rusya’nın Yeniden İmparatorluk Kurma Hevesi
08 Mart 2022
RUSYA FEDERASYONU MÜSLÜMANLARINA BİLDİRİ
05 Mart 2022
RUS YAYILMACILIĞI’NIN ORTAYA ÇIKIŞI
03 Mart 2022
PUTİN’İN NÜKLEER FİYASKOSU YA DA BLÖFÜ
01 Mart 2022
RUSYA’NIN UKRAYNA’YI İŞGALİ MESELESİNE GİRİŞ (İngilizce Tercümeli)
11 Ocak 2022
İHRACATTAKİ ARTIŞ
24 Kasım 2021
MODERNİZMİN ÇÖKÜŞÜ
24 Kasım 2021
TÜRKİYE’NİN GELECEK VİZYONU (2050-2070)
24 Kasım 2021
GELENEKSEL TIP VE PİLPUT MUCİZESİ -II-
23 Kasım 2021
GELENEKSEL TIP VE PİLPUT MUCİZESİ -I-
17 Kasım 2021
BÜYÜK FRANSIZ İHTİLÂLI - YAKOBİZM-JAKOBENLER
26 Ekim 2021
İngiliz İstihbaratının Büyüme Modelleri - İngiliz İstihbaratçıları Hakkında Son Notlar-Vll-
26 Ekim 2021
İngiliz İstihbaratının Büyüme Modelleri - İstihbaratlar Savaşı Hakkında İngilizce Notlar -Vl-
25 Ekim 2021
İngiliz İstihbaratının Büyüme Modelleri - Büyük Arabistan Projesi -V-
19 Ekim 2021
İngiliz İstihbaratının Büyüme Projeleri & Arnavutluk
18 Ekim 2021
Batının Tasarladığı Büyüme Projeleri Ve İttihat Terakki Örneği
17 Ekim 2021
Batının Kurgusu Ve Zihniyet Yapısı İstihbaratı Nasıl Etkiliyor?
16 Ekim 2021
İstihbaratın Anlamı ve Batı Düşüncesi
30 Eylül 2021
Yapay Zekâ Meselesi
17 Mayıs 2021
Cinayet Şebekesi İsrail, Filistin'de Gazze'de Ne Yapıyor?
03 Mayıs 2021
Ermeni Soykırım Meselesi
09 Nisan 2021
Montrö Boğazlar Sözleşmesi Üzerinden Siyaseti Yönlendirme-Yanıltma
06 Mart 2021
Irak ve Suriye’de Sınır Düzeltmesi Nasıl Olmalıdır?
06 Mart 2021
Irak-Suriye Hudut Sorunu
06 Mart 2021
Gara Operasyonu Türkiye’nin Güney Hudutları Meselesi
25 Şubat 2021
Irak ve Suriye Hudutları Meselesine Giriş
19 Ocak 2021
Gazetecilik Sorunları, Basın Kartı, İnternet Medyası vs.
26 Aralık 2020
Covid-19 Dönemi ve Sonrasında İstihbarat
24 Aralık 2020
Doğu Türkistan Meselesi
13 Kasım 2020
Dağlık Karabağ'da Kapsamlı Bir Antlaşma Nasıl Olacaktır? Nasıl Olmalıdır?
13 Kasım 2020
Dağlık Karabağ Barışı
05 Kasım 2020
ABD Seçimlerini Eşekler mi? Yoksa!.. Filler mi Kazanır?
15 Ekim 2020
Azerbaycan Ermenistan Savaşı
13 Eylül 2020
Türk Yunan Savaşını Kim Çıkaracak? Nasıl Sonuçlanacak?
07 Eylül 2020
Yunanistan ve Adalar Meselesi Yahut; "Aslanı Kediye Boğdurmak"
01 Eylül 2020
Beyrut Limanı'na Yapılan Sabotaj “İsrail Ve Hizbullah Bu İşin Neresinde?”- “Lübnan’ın Geleceği”
01 Eylül 2020
Beyrut Limanına Yapılan Sabotaj -III-
11 Ağustos 2020
Beyrut Limanına Yapılan Sabotaj -II-
07 Ağustos 2020
BEYRUT LİMANI’NA YAPILAN SABOTAJ İSRAİL VE MOSSAD İŞİ Mİ?
12 Temmuz 2020
Kazakiztan'ın Bağımsızlığı ve Yükselişi
29 Haziran 2020
ABD’NİN BÖLÜNME İŞİNİ KİM YAPACAK? -I-
28 Haziran 2020
ABD Nasıl Bölünecek? Kaç Parçaya Bölünecek, Bu İşi Kim Yapacak?
28 Haziran 2020
ABD Bölünme Tehdidi Altında -IV-
28 Haziran 2020
ABD Bölünme Tehdidi Altında -V-
28 Haziran 2020
ABD Bölünme Tehdidi Altında -III-
28 Haziran 2020
ABD Devlet Felsefesinin Çürümüşlüğü ve Devlet İçi Çatışmanın Derinleşmesi Meselesi -II-
28 Haziran 2020
ABD Olayları - Halka Yönelik Polis Zulmü -I-
27 Haziran 2020
BNC Medya Haber Yazarı SUAT GÜN Kimdir ?
Haber Yazılımı