Haber Detayı
12 Nisan 2021 - Pazartesi 17:46
 
Yar Bana Bir Eğlence - Siyasi Komedya
Abdurrahman Dilipak 5gvirusnews haber sitesindeki köşesinde "Siyasi Komedya" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Pandemi süreci ile ilgili dünya devletlerinin aldığı kararlar ve topluma yansımalarını masaya yatırdı. İşte "Siyasi Komedya" başlıklı o yazı.
GÜNDEM Haberi
Yar Bana Bir Eğlence - Siyasi Komedya

Yar bana bir eğlence!

Şu MaskeMesafeMusluk ve bir de HES artık tam bir mizah konusu. Bu yalan balonu patladı patlayacak.

Neredeyse 1,5 yıl oldu. Sonuç en katı bir şekilde korona tedbirlerine rağmen CoVID patladı.

Esnaf bunalımlarda. Buna bir de Ramazan yasakları eklenince MADDEN ve MANEN artık bu iş dayanılmaz bir hale geldi.

Dikkat edelim: Uysal atın çiftesi pektir. Öyle bu “bastırılan öfke” Amiral bildirisi ile 15 Temmuz hatırlatmaları ile geçiştirilemez. Esnaf bildiri yayınlamaz ama yapacağını da yapar.

İtalya'da küçük ve orta işletme sahipleri Meclis binasi önünde protesto gösterisi yaptılar. Avrupa’da, ABD’de Asyada da bu örnekleri görüyoruz. Bu CoVID’in arkasına saklanan ya da PCR arkasına saklanan CoVID balonu bizde çok fazla şişirildiği için korkarım, patlaması da daha şiddetli olacak.

İş artık ciddiyetini kaybetti ve mizahi bir hal aldı. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta  açık havada maske takılmasının faydası olmadığını savunurken kanunlara uymayı vazife sayan “Vatandaş Ahmet Efendi” olarak açık havada da maske takıyor! Küçükusta diyor ki, sözüme İrlanda'dan destek geldi. Her 1000 vakadan sadece biri açık havada bulaşıyor. “Yerli ve milli” Küçükusta söyleyince inanmıyorsunuz, İrlandalılar diyormuş, şimdi inanacak mısınız.  Yoksa Bill’in adamları mı söylemeli illa ki!

Bakın,bu Fransız polisleri bizimkilere kötü örnek oluyor. 68 Kuşağını hatırlayın, Paris sokaklarında esen rüzgar Ankara’da İstanbulda da ortalığı toz duman etmişti. Fransa'daki polisler vatandaşa yaptırım uygulamama kararı alıp görevlerini bıraktılar.. Kimliklerini ve apoletlerini kelepcelerini yere atarak hükümetin kararlarını protesto etti.

Fikri Akyüz, şu “ifritten sual”i sormuş: Teravih namazının camide kılınmaması kararı alındı. Soru: Cami teravih namazında kapalıyken, diğer vakitlerde niye açık? "21.00'de sokağa çıkma yasağı var da onun için" diyenler olacaktır. O halde soru 2: Virüs 21.00'de mi mesaiye başlıyor?

Cevabı olan var mı?

Ha! Bu arada İngiltere'de AstraZeneca aşısını askıya almış!.. Aşıdan sonra sıradışı kan pıhtısı vakasından hayatını kaybeden insanların sayısında artış olmuştu ya!.. Sahi ne olacak bu aşı işi? PCR işi..

Brezilya'da güya “uydurulan virüs” ile son 24 saatte ölenlerin sayısı ilk kez 4 bini geçmiş. Birileri insanlık olarak bizleri kandırıyor.

Bir başkadır benim memleketim. Bizim Muammer KARABULUT 26 Ağustos 2020’de, maskenin sağlığa zararı ile ilgili Danıştaya yaptığı tedbir itirazına ilişkin “COVİD-19 TEDBİRLERİ” genelgesinin iptali talebi sonucu, mahkeme İçişleri Bakanlığına 30 gün süre verdi. Aslında “İçişleri Bakanlığı Maske Davasında savunma yapmak için, Sağlık Bakanlığı veya Bilim Kurulu’ndan görüş alması gerekirdi. Ama ilgili, ‘maske savunması’ İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği tarafından cevaplandı! Bu savunmada 5 Haziran 2020 tarihli DSÖ’nün önerisi, diğeri ise Almanca olarak yayınlanmış bir araştırma ve o araştırmada da, ‘yeni enfeksiyonları 45 dolaylarında’ azalttığı yazılı. Sormadığımız veya dava konusu olmadığı halde, ‘Ülkemizde alınan tedbirlere paralel olarak Hollanda, İtalya ve İspanya maske kullanımı zorunlu’ gibi bir açıklama yapıldı. Kaldı ki durum ortada.

Bu arada batılılar birbirine düştü. AB, aşı pasaportu başlatıyor ama İngiltere ve ABD’nin aşılarını kabul etmiyor. Buna karşı DSÖ aşı pasaportuna karşı açıklama yapıyor. Çünkü DSÖ aşı pass.’ı değil “Global sağlık Pass.”ını savunuyor ve sistemi kendi kurmak istiyordu. Yani o konuda da aralarında ihtilaf çıktı.

Adım Hıdır, durum budur. Halimiz böyle, güler misin, ağlar mısın?

Hııı, unutmayın Maske, Mesafe, Musluk. HES hadi bakalım yallah!? :(

 

Selam ve dua ile..

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yar, Bana, Bir, Eğlence, -, Siyasi, Komedya,
Yorumlar
Haber Yazılımı