Haber Detayı
13 Nisan 2021 - Salı 09:26
 
European Muslim Forum
"Avrupa Müslüman Forumu" 14 Nisan (April) 2021 tarihinde WOW Otel’de saat 13.00 gerçekleştirilecektir. Avrupa Müslümanları Formu’na Abdul-Vakhed Niyazov, ( President of the European Muslim Forum ) Başkanlık edecek…
GÜNDEM Haberi
European Muslim Forum

"Avrupa Müslüman Forumu" 14 Nisan (April) 2021 tarihinde WOW Otel’de saat 13.00 gerçekleştirilecektir. Avrupa Müslümanları Formu’na Abdul-Vakhed Niyazov, ( President of the European Muslim Forum ) Başkanlık edecek…

 

ABD’den Sheikh Fatih Seferagic – Famous Quran reciter and teacher, (Houston, USA)

Pakistan’dan Imran Ahmed Khan Niazi – Prime Minister of the Islamic Republic of Pakistan, (Islamabad, Pakistan)

Rusya Müftüsü - Mufti Sheikh Ravil Gaynutdin, (Moscow, Russian Federation)

Rusya Dağıstan’dan- Aslan Mazukabzov -(Nalchik, Russian Federation)

Almanya’dan - Dolkun Isa – President of the World Uyghur Congress, (Munich, Germany)

Sırbistan’dan-Prof. Dr. Enver Gicić - President of the Majlis of Novi Pazar, Dean of the Faculty of Islamic Studies in Novi Pazar (Novi Pazar, Serbia)

Toplantıya başta olmak üzere Avrupa ve Rusya’nın birçok ülkesinden önde gelen din adamları ve kanaat önderleri katılacaktır.

Rus Duma’sında uzun zamandan beri milletvekilliği yapan Abdul-Vakhed Niyazov’un Başkanlığında gerçekleştirilecek toplantının tertiplenmesinde Türkiye-Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Koordinatörü Malik Kerimov’un da katkıları bulunmaktadır. Putin’in yakın dostları çevresinde yer alan bu ikili “Rusya Federasyonu’nun İslam İşbirliği Teşkilatında” gözlemci üye olarak yer almasında büyük çaba sarf etmişlerdir. Türk-Rus ilişkilerinin geliştirilmesinde ve Avrupa Müslümanlarının bir araya gelmesinde büyük emeği olan Abdul-Vakhed Niyazov’un Başkanlığında yapılacak toplantıda “İslam Dünyasının sorunları, iş birliği imkânları, Dünya barışının korunması, İslam’ın ahlaki değerinin ortaya çıkartılması, teröre karşı işbirliği, halkların refahı, inkişafı için çabaların ortaya konması, Müslümanların Avrupa’da karşılaştıkları ayrımcı muamelenin önlenmesi, barış içinde bir arada yaşama sorunları tartışılacaktır.”

Toplantı öncesi Türkiye’ye gelen Abdul-Vakhed Niyazov ve Malik Kerimov Tarihçi Yazar Ahmet Almaz bir araya gelerek Eyüp Sultan’ı ziyaret ettiler ve Abdulkadir Geylani Vakfı’nın konuğu oldular.

 Toplantının hayırlara vesile olmasını dilediler.

Kaynak: Editör:
Etiketler: European, Muslim, Forum,
Yorumlar
Haber Yazılımı