Haber Detayı
01 Ekim 2021 - Cuma 15:18
 
UŞAK VALİSİ F.KOCABIYIK MÜŞTEKİ OLDU DİLİPAK HAKKINDA CEZA DAVASI AÇILDI Dilipak’ın 5 yıla kadar hapsi isteniyor.
UŞAK VALİSİ F.KOCABIYIK MÜŞTEKİ OLDU DİLİPAK HAKKINDA CEZA DAVASI AÇILDI Dilipak’ın 5 yıla kadar hapsi isteniyor.
GÜNDEM Haberi
UŞAK VALİSİ F.KOCABIYIK MÜŞTEKİ OLDU DİLİPAK HAKKINDA CEZA DAVASI AÇILDI Dilipak’ın 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Uşak valisi Funda Kocabıyık, Twitter’deki bir mesajı RT etmesinden dolayı, Dilipak hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık TCK 125/1, 125/3-a, 125/4, 53’den Dilipak hakkında dava açtı. Dilipak’ın 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

 

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak hakkında Uşak Asliye Ceza Mahkemesinde Kamu davası açıldı.

 

Av. Hakan Kitapçı tarafından 5.4.2020 tarihinde bir Twitter’den atılan Twit’i Dilipak’ın “Vali var, vali var. Yazıcıoğlu gibileri yaşarken yeterince sahiplenebildik mi. Peki öyle kaç isim sayabilirsiniz" şeklinde notlandırarak RT etmesi üzerine 17.8.2020’de yapılan suç duyurusu ile ilgili olarak, UşakCumhuriyet  Başsavcılığı  Genel Soruşturma Bürosu 9.9.2021 tarihinde iddia tanzim ederek TCK 125/1, 125/3-a, 125/4, 53. Maddelerinden dava açıldı.

 

Savcılık İddianamesinde suçlamaya esas olarak şu ifadelere yer verdi:Ümit Karaca isimli şahsın kendisine ait twitter hesabında Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın yer aldığı videoyu paylaşarak ‘elinde 14.000 TL'lik telefon, kuaförünü eve çağırıp saçlarını ördürmüş, kocası fetöcü, kendisi lise öğretmenliğinden valiliğe geçiş yapmış, millete sosyal mesafeyi koruyun diyor, talimat veriyor’ şeklinde yorum yaptığı”. Dilipak ise savcılığa verilen şikayet dilekçesine karşı 31 sayfalık bir ifade verdi. Savcılık tarafından hazırlanan ve mahkeme tarafından kabul edilen iddianameye göre Dilipak’ın 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

 

Konuyla ilgili, olarak Uşak 1. Asliye Ceza Mahkemesi Esas 2021/629 sayılı dosya için saat 09.35’e gün verdi.

 

Dilipak, konuyla ilgili ilk şikayet başvurum / 3 Sayfa, Dilipak’ın savcılıktaki ifadesi / 31 Sayfa, Savcılık İddianamesi / 1Sayfa (Toplam 35 sayfa) olan dosyanın tamamını kendi internet sayfası olan www.dilipak.com da yayınladı.

 

NOT:

1-İlk şikayet başvurusu / 3 Sayfa

2-Dilipak’ın savcılıktaki ifadesi / 31 Sayfa

3-Savcılık İddianamesi / 1Sayfa için

Toplam 35 Sayfa

Daha tetaylı belge ve bilgilere

www.dilipak.com ’dan ulaşabilirsiniz..

 

 

Kaynak: www.dilipak.com

BNC Medya Haber , Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberin alındığı mecra ve haber kaynağı olan ajanslardır.

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: UŞAK, VALİSİ, F.KOCABIYIK, MÜŞTEKİ, OLDU, DİLİPAK, HAKKINDA, CEZA, DAVASI, AÇILDI, Dilipak’ın, 5, yıla, kadar, hapsi, isteniyor.,
Yorumlar
Haber Yazılımı