Haber Detayı
07 Ağustos 2020 - Cuma 18:52
 
Sözcüklerimi Geri Verin, Emojiler Sizin Olsun!..
BNCMEDYAHABER.COM Yazarımız Sümeyra Güler ÖZSOY " Sessizliğimizi bozmaya değecek kadar güçlü değilse fikirler, beyin hücrelerinde köhneleşmeyi bekler. Fikirler değil de kulaktan dolma gündeliklerse hücrelerimizde köhneleşenler, sessiz kalmak tercihe değer." diyor. İşte yazarımızın ibretlik ve bir o kadar mana dolu duygu yüklü köşe yazısı;
- Haberi
Sözcüklerimi Geri Verin, Emojiler Sizin Olsun!..

Sözcüklerimi Geri Verin, Emojiler Sizin Olsun!..

 Sessizliğimizi bozmaya değecek kadar güçlü değilse fikirler,  beyin hücrelerinde köhneleşmeyi bekler. Fikirler değil de kulaktan dolma gündeliklerse hücrelerimizde köhneleşenler, sessiz kalmak tercihe değer. Bilginin bu denli cehaletle hemhal olduğu bir ortamda,  bilginin  de bilenin de kıymeti kalmıyor aslında. Mehmet  Akif’in safahatı da, Mevlan’ın Mesnevisi de layık olduğu yerde değiller. Zihinlerde uçuşan fikirler,  hakikat turnusolundan geçmeyi bekler. Zira öylesine karışık ki zihinler, paha biçilmez değerler ayaklar altında ezilmekteler. Necip Fazıllar sessizliğe bürünmüş,  duyulmak ve anlaşılmak  için serzenişteler.

      Spor yapmayan bedenler gibi zayıf ve çelimsiz  kaldı okumaya hasret  beyinlerimiz. Temelsiz  ve de gereksiz kelamlara bağımlılık artınca, derin sulara yelken açan balıkçıların denize hakimiyeti gibi söze hakim yazarlarımız da, bu kıyılara veda etti sanki. Okunmayı bekleyen satırlarda göz ucuyla dolaşan ve dokunduğu kelimeleri manasızlaştıran tüketici ruhlar, derinlikten de anlam arayışından da bir asır kadar uzaktalar. Sözün güzelliği muhatabın derin denizlerinde bir hazine idi. Söz mü güzelliğini kaybetti, yoksa hazineler mi denizleri terk etti, muhataplar sözcüklerden simgelere gideli. Bir tebessüm, bir öfke ikonu anlatır mı sayfalar dolusu yazılacak hisleri?  Zamanı en hoyratça kullanıp, zamansızlıktan şikayet eden asrım insanı, kelamları da ikonlara tercih ederek tüketti. Bu kadar kıymetli olunca zamanlarımız (!) cümlelerin dahi kısalması çok sürmedi.   280 Karakter ile twit  atmaya alışkın klavyelerimiz, İnstagramda  resimlerin dili ile iletişim kurarken sayfalar dolusu bir kitabı okumak neden? Kelimeler sesli harfleri kaybetti. Cümleler kısaldıkça ahengini yitirdi. O da olmadı yazışma dili yerine,  resimlerin dili (emojiler) ile insanlık çağlar ötesine geriledi.

Yazının Tamamını İçin Linki Tıklayınız!..

http://www.bncmedyahaber.com/yazar-sozcuklerimi-geri-verin-emojiler-sizin-olsun-128.html

Kaynak: Editör:
Etiketler: Sözcüklerimi, Geri, Verin,, Emojiler, Sizin, Olsun!..,
Yorumlar
Haber Yazılımı