Haber Detayı
07 Ağustos 2020 - Cuma 05:56
 
Beyrut Limanı'na Yapılan Sabotaj İsrail ve MOSSAD İşi mi?
bncmedyahaber.com Yazarlarımızdan Suat Gün, "BEYRUT LİMANI’NA YAPILAN SABOTAJ İSRAİL VE MOSSAD İŞİ Mİ?" başlıklı köşe yazısında Beyrut Limanı'na Yapılan Sabotajın sis perdelerini kaldırıyor. İşte Suat Gün'ün çok konuşulacak o yazısı;
GÜNDEM Haberi
Beyrut Limanı'na Yapılan Sabotaj İsrail ve MOSSAD İşi mi?

BEYRUT LİMANI’NA YAPILAN SABOTAJ
İSRAİL VE MOSSAD İŞİ Mİ?


Kâinatta, tesadüfe tesadüf etmek imkânsızdır.
Sokrates

Gündem o kadar hızlı değişiyor ki hangi konuyu derinliğine analiz edeceğiz, hangi mesele daha önceliklidir, seçim yapmakta zorlanıyoruz. Türkoloji meselesi ile ilgili yazımızı tamamlamadan, ABD olayları ve bunun küresel etkileri o kadar önemli ki; sonuçları bütün dünyayı etkileyecek, bunları bitirmeden Beyrut nükleer eşdeğeri bir saldırı ile bir sabotajla karşı karşıya kaldı.


Cep telefonuma gelen videoları izlediğimde, bunun havai fişek yangını ile süslenmiş bir sabotaj olduğunu değerlendirdim. Bu sonuca nasıl ulaştım onu anlatmak lazımdır. TNT, mühimmat ve amonyum patlamalarında yerden beyaz bir toz çıkar ama yangının rengi sarı ve siyahtır. Patlama blok olarak gerçekleşmez, yangının sirayetine ve yayılmasına bağlı olarak patlamalar parça parça devam eder. Yangın uzun süre devam eder. Harlanacak seviyeye gelen maddeler yanar, patlamalar belli bir zamana yayılarak sürer, bir anda patlayarak bitmez. (Nükleer patlamalar anında başlar ve süratli bir blast tesir gösterir.) Bu düşünceyi teyit eden yangın 1917’de Haydarpaşa Limanı’nda meydana gelen gar patlamasıdır. (Bununla ilgili resimlere bakılarak mukayese yapılmasını tavsiye ediyorum.)

6 Eylül 1917 günü meydana gelen Haydarpaşa Garı patlaması, o gün uygulanan örfi idare ( sıkıyönetim) yüzünden konu üzerinde araştırma yazıları yayınlanamamış, sebepleri gün yüzüne çıkartılamamıştır. Bir vinç operatörü Ermeni’nin mühimmatı yere düşürmesi sebebiyle çıkmıştır denip üstü kapatılmıştır. Haydarpaşa Garı, Berlin’den Filistin’e gönderilecek asker, silah ve cephanenin toplandığı ve trenlerle sevk edildiği merkezdi. Yığınla silah ve cephane Haydarpaşa Garı’nda toplanmış, sevk edileceği günü beklemekteydi. Bu silah ve mühimmatlar Yıldırım Ordular Grubu’nun karşı taarruzu ve İngilizleri püskürtmesi için gönderilecekti . Almanların içine sızmış olan bir Fransız casusu, Georg Mann adlı Alsaslı deniz askeri, Haydarpaşa’daki karargâhta kritik bir mevkide çalışmakta, olan biteni, ara sıra yaptığı Berlin yolculuklarında istihbarat şefine gizlice aktarmaktadır. Bu patlamadan 3 ay sonra Kudüs İngilizlerin eline düşer gar içinde bulunan yüzlerce insan ölmüştür… Ölü sayısı bini aşmıştır.

 

 

Yazının Devamı için Linki Tıklayınız!..

http://www.bncmedyahaber.com/yazar-beyrut-limanI-na-yapIlan-sabotaj-israil-ve-mossad-isi-mi-126.html

Kaynak: Editör:
Etiketler: Beyrut, Limanı'na, Yapılan, Sabotaj, İsrail, ve, MOSSAD, İşi, mi?,
Yorumlar
Haber Yazılımı