Haber Detayı
12 Aralık 2023 - Salı 07:18
 
Söz Meydanı'nda Prof. Dr. Necdet Tosun, Prof. Dr. Süleyman Doğan, Recep Öncel ve Müfid Yüksel'den Kudüs ve Mevlana Analizi
Muhammet Binici'nin Moderatörlüğünde Türkiye'nin Gündemi Söz Meydanı'nda Aydınlandı. Bu hafta Muhammet Binici'nin hazırlayıp sunduğu Söz Meydanı programında, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Tosun, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Doğan, Araştırmacı Yazar Recep Öncel, ve Sosyolog Yazar Müfid Yüksel, tarih kokan iki önemli konu olan "Kudüs" ve "Mevlana" üzerine derinlemesine bir analiz sundu.
- Haberi
Söz Meydanı'nda Prof. Dr. Necdet Tosun, Prof. Dr. Süleyman Doğan, Recep Öncel ve Müfid Yüksel'den Kudüs ve Mevlana Analizi

Muhammet Binici'nin Moderatörlüğünde Türkiye'nin Gündemi Söz Meydanı'nda Aydınlandı

 


BNC MEDYA HABER / İstanbul - 11/12/2023


Bu hafta Muhammet Binici'nin hazırlayıp sunduğu Söz Meydanı programında, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Tosun, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Doğan, Araştırmacı Yazar Recep Öncel, ve Sosyolog Yazar Müfid Yüksel, tarih kokan iki önemli konu olan "Kudüs" ve "Mevlana" üzerine derinlemesine bir analiz sundu.


Manevi Işıkların Buluşması: Kudüs ve Mevlana

 

Söz Meydanı'nda, Kudüs ve Mevlana'nın tarihi ve manevi derinlikleri masaya yatırıldı. Kudüs'ün tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaparak manevi bir mozaik olduğu vurgulandı. Mevlana ise, sevgi ve hoşgörü felsefesiyle kalpleri birleştiren, düşünce sahibi bir mütefekkir olarak tanımlandı. İki önemli konu arasındaki manevi bağlar ve etkileşimler açıklandı.


Filistin'deki Soykırıma Dikkat Çekildi


Programda, söz alan üstatlar, Filistin'de yaşanan soykırıma dikkat çekti. İşlenen vahşetin dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir vahşet olduğunu ifade ederken, Kudüs'ün manevi ruhunun bu durumu asla affetmeyeceği vurgulandı. Zalimlerin mutlaka zelil olacakları üzerinde duruldu.


Siyonistlerin Mevlana Ruhu Karşısındaki Taktikleri

 

Programda, siyonistlerin Mevlana ruhunu yok etmek için asılsız yakıştırmalar yaptığına dikkat çekildi. Bu edepsizliklere, Mevlana'nın sözleriyle yanıt verildi. Tekke ve zaviyelerin kapatılmasının milli beraberliğin ve aynı refleksle hareket etme aklının ortadan kaldırıldığına vurgu yapılarak, siyonistlerin özellikle bu sebeple tekke ve zaviyeleri kapattırdığı ve bu alanı kendi lobi faaliyetleri için kullandığı belirtildi.


Çözüm Önerileriyle Noktalandı

 

Muhammet Binici'nin hazırlayıp sunduğu Söz Meydanı Programı, sorunların tespitlerinden ve Kudüs ile Mevlana anlatılarından sonra, üstatlar çözüm önerileriyle sözlerini noktaladı. Program, izleyicilere derinlemesine bir analiz ve düşündürücü bir perspektif sunarak, gündemi aydınlattı.
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Söz, Meydanı'nda, Prof., Dr., Necdet, Tosun,, Prof., Dr., Süleyman, Doğan,, Recep, Öncel, ve, Müfid, Yüksel'den, Kudüs, ve, Mevlana, Analizi,
Yorumlar
Haber Yazılımı