Haber Detayı
28 Ocak 2021 - Perşembe 20:54
 
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY, Turizm İş Birliği Derneği (TUR-İD) Nezaket Ziyareti
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY, Turizm İş Birliği Derneği (TUR-İD) Dernek Başkanı Cengiz TERZİ ve yönetimindeki heyeti beraberinde kabul etti. Turizm İş Birliği Derneği (TUR-İD) Dernek Başkanı Cengiz TERZİ, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY’ a, nezaket ziyareti anısına plaket vererek derneğin tanıtımında bulundu.
- Haberi
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY, Turizm İş Birliği Derneği (TUR-İD) Nezaket  Ziyareti

TUR-ID Türkiye’ de farklı turizm sektör temsilcilerin bir araya geldiği, geleceğin turizm sorunlarına çözüm önerileriyle katkı yapmak, işbirliğini artıracak platformlar oluşturmak, Tur-id Genç Akademi dahil, derneğin yaptığı ve yapacağı projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 

Turizm İş Birliği Derneği (TUR-İD) Dernek Başkanı Cengiz TERZİ, Dernek üyelerinin zoom toplantılarında dile getirdiği, Sektör sorunlarını çözümler ile ilgili neler yapılabileceği hakkında yapılan çalışmaları not alındığı bilgileri Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY’ a iletti. Terzi “İçinde bulunduğumuz Pandemi döneminde İşbirliği içinde olmak üyelerimize ivme kazandırıyor. Bu konuda daha da neler yapılacağı ile ilgili çalışmalar içindeyiz” dedi. Cengiz Terzi ayrıca “Turizmin geleceğin mesleği olması için gençlerimizi özendirmek adına Genç Turid Akademi yi de dernek bünyesinde hayata geçirdik, Turizm gençliğini önemsiyor ve eğitimleri ile ilgili çok farklı projeler hazırlıyoruz” dedi. Dijitalleşme adına da Zoom eğitimleri verildiğini söyleyen Terzi dijital dünyaya hepimiz hazır olmalıyız dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY “Turizmin içinde bulunduğu dönemin geçicidir, geleceğin turizmi sosyal mesafe, maske, hijyen üçlüsüne dikkat edildiği takdirde, çabuk toparlanacaktır” dedi. Ersoy ayrıca “Turizmin geleceği için Turizm Tanıtım Ajansı kanalı ile Türkiye’nin yurtdışında tanıtımının artık daha modern şekilde yapıldığını dile getirdi”. Dijitalleşmenin önemine vurgu yapan Ersoy, Bu dönemden sonra dijitalleşmenin daha da hızlanabileceğini söyledi. Ayrıca; Özellikle Turizm Meslek Liseleri ve oteller ile ilgili çalışma yapıldığını ve Turizm Liselerini çok önemsedikleri, meslek garantili eğitim konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.”

 

Turizmin içinde bulunduğu sektör sorunlarının sadece ülkemizde değil, dünya sorunu olduğu bildiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY  ülkemizin toparlanması konusunda gerekenin yapıldığını belitti. Turizm sektörünün birlik ve beraberliğiyle, bu sorunları daha hızlı atlatacaktır dedi. 

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY Derneğin kurucu üyelerinin’ de görüşlerine yer verdiği toplantıda, Genel Sekreter Belgin ÖZÇELİK, Basın Direktörü Haydar ÇETİN, Yönetim Kurulu Üyeleri; Mine ÖZAL, Aydın ŞAHİNER ve Turizmin geleceğin mesleği olması konusunda, yapılacak projelerden bahsettiler.

 

Tüm görüşmelerin tek tek değerlendirmeye alındığı toplantıda, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY’ un, turizm tecrübelerinden aktardığı değerli paylaşımlarını, geleceğin turizm yapılanmasında, dernek yararına kullanılacağı sözü verildi.

 

Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri ERSOY ve Turizm İş Birliği Derneği (TUR-İD) görüşmelerinden, turizm adına faydalı bir toplantı gerçekleşti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kültür, ve, Turizm, Bakanı, Mehmet, Nuri, ERSOY,, Turizm, İş, Birliği, Derneği, (TUR-İD), Nezaket, , Ziyareti,
Yorumlar
Haber Yazılımı