Haber Detayı
12 Temmuz 2020 - Pazar 20:45
 
"Ayasofya'ya İmam Olmak"
bncmedyahaber.com yazarlarımızdan Strateji ve Yönetim Uzmanı - E. Yarbay Halil Mert köşe yazasında Ayasofya'nın özgörlüğü'nün tüm Dünya'da zalimin zulmü altında inim inim inleyen Müslümanların özgürlüğünün işareti olduğuna dikkat çekti ve makalesinde “Dünya'ya bir daha gelse idiniz, ne olmak isterdiniz?” Sorusuna Hüseyin Nihal Atsız Bey'in “Ayasofya’ya imam olmak isterdim.” cevabını örnek göstererek tüm müslümanların Ayasofya'ya beslediği muhabbetin ne kadar büyük olduğunun altını çizdi. Emekli Yarbay Halil Mert'in anlam yüklü işte o makalesi;
- Haberi

Ayasofya Camii, Türk'ün Tam Bağımsızlık Senedi, Ayasofya'nın Özgürlüğü Bosna'nın Karabağın'da Teminatıdır

Azerbaycan’ın bir Haber Kanalına konuk oldum.

Muhabir soruyor:

“Ayasofya kaç yıldır cami?”

“1453 yılından 1931 yılına kadar, yani 478 yıl camiî idi.”

“1931 yılında kim kapattı?”

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti..”

Buyrun siz konuşmayı tamamlayın.

Ayasofya, Türk Milleti’nin hükümranlık alanındadır.

Gerek uluslararası hukuk, gerek iç hukuk açısından, özellikle de vakıf malı olması yönüyle CAMİÎ VASFI’nın tartışılması bile cehâlet, tartışmayı büyütenler de ihânet içindedir.

Masum pozlardaki soru şu?

“Suriye, Irak, Libya, ekonomik kuşatma… Bunca sorun varken neden Ayasofya’yı açarak düşmanlarımız Hıristiyan Batı’yı karşımızda bir araya getiriyoruz?”

Azîz Milletim, uluslararası küresel emperyalizmin karşısında Türkiye Stratejik dengeye ulaşmıştır. Artık, “Yurtta sulh, cihanda sulh!” sözünü aczimizi örtmek için değil, Medeniyet Coğrafyamızdaki etkimize gerekçe olarak söyleyeceğiz.

Ayasofya Camiî’nin açılması, Türk Milleti’nin tam bağımsızlığını dünyaya kabul ettirmesinden başka bir şey değildir. Lozan Dayatması ile aynı günde 97 yıl sonra açılması da büyük Medeniyet Devletimiz Osmanlı’yı “Hasta Adam” deyip parçalayanlara verilen en güzel cevaptır.

 

Dünyanın Ayasofya Tepkilerini doğru değerlendirmeliyiz.

ABD. Serseri evanjelistler hariç, devlet İslâm olan yurttaşların, sömürdüğü İslam Ülkelerinin halklarının tepkisi nedeniyle kamusal olarak karşı koyamaz.

İngiltere. Kraliçe’nin sömürdüğü devlet ve toprakların 80’i Müslüman. Kraliçe’nin Müslüman olduğu dedikodularını yayan küresel aldatma, Ayasofya Camiî’nin açılışına açıktan tepki gösteremez. Ancak, Küresel Çete, vekâlet savaşları, FETÖ, Selefîlik, içerideki bazı siyasi partilerle ülkemizi sıkıştırabilir.

Fransa, Almanya vb. Avrupa Ülkeleri’nin hiç biri Müslüman Halkların kanını emdikleri için alenî tepki gösteremezler.

Rusya. Ülkede,  Rusların dine bağlılıkları zayıflamaya devâm ediyor, Ortadoksluk dînî bir figür. Aksine İslâm hem büyüyor, hem de çoğalıyor. Düşünün Rusya Ordusu’nda Müslüman Askerlerin ettiği Kur’an-ı Kerim üzere yemini Türk Ordusu etmiyor. Dolayısı ile Rusya Devleti de kurumsal anlamda saygılı beyanlarda bulundu.

Yunanistan, Sırbistan ve Ermenistan mı? Bu Devletler zaten kukla ve vekâlet savaşlarının aktörleri. Her üç halkın Anadolu ve mevcut topraklarında yaptıkları katliamların görgü tanıklarından yaşayanlar var. Yıktıkları, yaktıkları camilerin dumanları tütüyor hâlâ. Atina, Erivan, Belgrat geçmişin 500 yıllık İslâm Şehirleri. Nerede ecdâd camileri?

Bizim açımızdan en önemlisi ise; İslâm halklar üzerinde Ayasofya Camiî Etkisi..

Emperyal güç, azâmetli. Kabul!

Pekî, biz hep sus, pus oturacak mıyız?

Hayır!

Türkiye Devleti’nin Türk Dünyası’nı, İslâm Dünyası’nı, Medeniyet Coğrafyası’nı yanına çekmesi lâzım. Ayasofya Süreci bu nedenle çok değerlidir. Bu gün Ayasofya, yarın Mescid-i Aksâ haykırışlarını sizler de duyuyorsunuz. Hatta, Mescid-i Haram, Medine-i Münevvere. diyor özellikle Arap halklar..

Ayasofya, Türkiye’nin tam bağımsızlığını duyurduğu tapu senedinin mührüdür.

 

 

Makalenin Devamı için Lütfen Linki Tıklayınız!..

http://www.bncmedyahaber.com/yazar-ayasofya-ya-imam-olmak-isterdim-75.html

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: "Ayasofya'ya, İmam, Olmak",
Yorumlar
Haber Yazılımı