Haber Detayı
13 Aralık 2023 - Çarşamba 11:17
 
28 Şubat Yeniden mi Hortluyor?
Tesettürlü Öğrenciye Sınav Öncesinde Sert Müdahale!.. Hukuki Süreç Başlatıldı!.. 28 Şubat Yeniden mi Hortladı? Diyarbakır'da öğrenci Esra Yıldız, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İlahiyat Fakültesi sınavına giriş yaparken tesettür giyimi nedeniyle sert bir şekilde engellendi. Olayın ardından yaşananlar, hukuki bir sürecin başlamasına neden oldu.
ASAYİŞ Haberi
28 Şubat Yeniden mi Hortluyor?

Tesettürlü Öğrenciye Sınav Öncesinde Sert Müdahale!..
Hukuki Süreç Başlatıldı!..
28 Şubat Yeniden mi Hortladı?

 

Diyarbakır'da öğrenci Esra Yıldız, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İlahiyat Fakültesi sınavına giriş yaparken tesettür giyimi nedeniyle sert bir şekilde engellendi. Olayın ardından yaşananlar, hukuki bir sürecin başlamasına neden oldu.


Dicle Üniversitesi Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleşen olayda, bir öğrenci sınav salonuna giriş yaparken tesettür giyimi nedeniyle sert bir müdahale ile karşılaştı. Gözlüklü ve 60 yaşlarında olduğu belirtilen bir görevli, öğrencinin yüzünü göstermediği için sınava alınmayacağını ifade etti.

 

Olayın şahidi polis görevlileri sayesinde sınav salonuna girebilen öğrenci Esra Yıldız, sert bir tavırla engellenmesi sonucunda yaşadığı psikolojik travmayı şu sözlerle ifade etti: "Sınav günü, tesettür giyimim nedeniyle sınav salonuna giremememle karşılaştım. Görevli memur, yüzümün görünmediğini belirterek sınavıma izin vermedi. Bayan görevli talebime rağmen yüzümü gösterme talebim kabul edilmedi. Olaya şahit olan polis görevlilerinin yardımıyla sınav salonuna girebildim. Ancak yaşananlar beni derinden etkiledi, psikolojim bozuldu ve sınav stresim arttı."

Öğrencinin yaşadığı bu olumsuz deneyim üzerine başlatılan hukuki süreç kapsamında, Cumhuriyet Savcısı delillerin toplanması için harekete geçti. Öğrenci, yaşanan olaya tanıklık eden polis görevlileri ve diğer şahitlerin ifadelerinin alınmasını talep ediyor.


Yaşanan olay, öğrencinin insan hakları ve özgürlükleri açısından bir ihlal olarak değerlendiriliyor. Hukuki sürecin devam ettiği bu dava, tesettürlü kişilerin eğitim haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini gündeme getiriyor. Haberle ilgili detaylar ve gelişmeler an be an izlenmeye devam edilecek.

Kaynak: Editör:
Etiketler: 28, Şubat, Yeniden, mi, Hortluyor?,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
28 Şubat Yeniden mi Hortluyor?
28 Şubat Yeniden mi Hortluyor?
28 Şubat Yeniden mi Hortluyor?
Yorumlar
Haber Yazılımı