Yazı Detayı
08 Aralık 2021 - Çarşamba 23:12
 
Ekonomik Krizin Bir Sebebi de Aile Reisliğinin Babadan Alınması
Ramazan Tan
 
 

BENCE EKONOMİK KRİZİN BİR SEBEBİ DE

AİLE REİSLİĞİNİN BABADAN ALINMASIDIR.

 

Ailenin reisi şu an ya anneler ya da çocuklardır.

 

Geçenlerde bir haber vardı. Bir bilgisayar oyununa en çok para veren üçüncü ülke Türkiye, peki gelir açısından kaçıncıyız? Çok gerilerdeyiz. Kazanmadığımız kadar harcıyoruz. Bunun arkasındaki sebep? Evlerdeki kadın ve çocuk iktidarıdır. Erkekler bir aldığı gömleği 5 sene giyer iken kadınlar 3 ayda bir elbise değiştirmek istiyor. Yan komşu ne almış ise onu almak istiyor. Yerli malı alalım diyorsun, en iyisi olsun yabancı olsun diyor. 60 TL ye olan yerli ayakkabı yerine 650 TL olan ayakkabıyı istiyor çocuk annesi de alalım gitsin diyor. Sonra cari açık niye kapatılamıyor?

 

Müteahhit bir arkadaşım var. Sene 2011 750B TL ye daire satıyordu. Pahalı değil mi dedim. Gülerek abi alıyorlar neden satmayım dedi. Yani almasalar daha da fiyatı düşürecek adam. Ancak hanımlar en lüksünü, fiyat ne olursa olsun, almak istiyor. Sebep? Desinler. 20 yıl hayatlarını ipotek altına alıyorlar sonra evde kavga dövüş. İnanın kadınların birbirleri arasında dedikoduları bizim ülkemizi idare eder oldu.

 

Geçenlerde bir arkadaş tektaş yüzük alacak. Satıcıya diyor ki; kadınlar bu yüzüklerin en çok neyini birbirine anlatır, neyi ile övünür ise o özelliği olsun. Aralarında birbirlerine ne ile hava atacaklar ise o özelliği olsun diyor. Aile bütçesi kadınların nefislerinin ve iki dudaklarının arasına sıkışmış.

 

Düğünlerin pahalı olmasının sebebi gelinlerin ve kayınvalidelerin bitmez tükenmek bilmez arzuları.

 

Geçenler de bir bayan twitt atmış arkadaşım evleniyor bir saat boyunca mal mülk konuştu evlendiği adamdan bir kelime bahsetmedi dedi.

 

Bir başka arkadaşım eşinin baskısı ile yabancı bir marka elektrikli süpürge alacak 4 000 TL olmuş bu hükümet mahvetti dolar bu kadar yükselir mi? Diye dert yandı. Dedim alacak mısın? Alacağım hanım istiyor dedi. Yerlisi 600 TL onu neden almıyorsun. Hanım bunu istiyor dedi. Hükümet ne yapsın. 20 000 TL olsa sen o yabancı elektrikli süpürgeyi dolar ödeyip alıyorsun. Sonra dolar yükseldi diye ağlıyorsun. Niye? Karın öyle istediği için. NİYE ÇÜNKÜ AİLE REİSİ KADIN.

 

En son örnek ise şöyle: Arkadaşım çocuğunu özel okula gönderecekmiş. Bir hesap yaptım. Bak bu para ile Ankara’nın etrafından rastgele bir arsa alsan senin çocuk mezun olana kadar en aşağı 6-7 daire eder o arsa bir mühendisin maaşının 1,5 katı kira parası getirir. Arkadaş dedi; ben de biliyorum ama hanım istiyor onunla kavga etmemek için özel okula yazdırdık dedi.

 

Ekonomi ve yönetim rasyonel (akılcı) kararlar ile yapılır. Ancak bayanlarımız ve çocuklarımız bu akılcı karar alma konusunda maalesef becerikli değiller.

 

Aile reisi erkek olmalı. Ancak erkek Allah ve ahiret gününe hakiki iman etmelidir. .

 

Bir not daha:

Peki, aile reisi erkek olabilir mi? Hayır! Neden; çünkü bu ülkenin yarısı kadın ve kadınlar oylarını adalet için değil kendileri için kullanıyor. Kadınların aleyhine, ancak adil olan hiçbir kararı hiçbir parti veremez. Gerçekte adil olmak uzun vadede kadınların da lehinedir. Ancak kadınlarımız bunu göremiyor. Hazır lezzet onlara hoş geliyor. Bunun en yakın örneğini 6284 sayılı kanun ile yaşadık. 4 milyon kez erkekler evinden atıldı. Ne geçti kadınlarımızın eline? Yıkılmış bir yuva. Çocukların sorumluluğu. Ve seni her türlü korkudan koruyan erkeğin yok oldu. Yakında genç kızlarımız evlenmek için erkek bulamayacak, gençlerimiz ben ev alacağım, düğün yapacağım, masraf yapacağım ancak devlet beni kadının beyanı ile evimden atacak, kadın çocuğumu alacak, çocuğumu bana düşman yetiştirecek bir de ömür boyumu nafaka mı ödeyeceğim diyor. Zaten Allah ve ahiret inancımızda çok sağlam değil. Gençler zina yaparım evlenmem diyor. Maalesef durum bu!

 

Ya kadınlar aklını başına alacak, kafa ve nefis fenerini bırakıp Kuran güneşinin ışığında yürüyecek ya da aile ve millet uçurumdan düşecek.

 

 
Etiketler: Ekonomik, Krizin, Bir, Sebebi, de, Aile, Reisliğinin, Babadan, Alınması,
Yorumlar
Haber Yazılımı