Haber Detayı
09 Nisan 2021 - Cuma 13:23
 
Türkiye'de Turizmin Salgınla İmtihanı ve Turizme Yapılan Yatırımlar
Manavgat Side Çolaklı bölgesinde de açılacak olan 5 yıldızlı Side Noble Palace Hotel İşletme sahibi Bayram Ali BAŞ ile turizm hakkında değerlendirmelerde bulunduk. 2020 yılında herkesin tedirginlikle sezona baktığı ve ülke turizminin 70 inin açık olmadığı bir dönemde, yaptığı 5 yıldızlı yatırımla gündeme gelmişti. Pandeminin henüz bitmediği ve hala turizmin nasıl olacağı ile ilgili tartışıldığı bir dönemde, işletmesini açacak olmasıyla yine gündemde. İyi bir yatırımcı inandıklarından asla vazgeçmemeli ve iyi bir projenin de olumsuzluklardan etkilenmemesi gerektiğini söyledi. Turizm hakkında Bayram Ali BAŞ ile yaptığımız çok özel bilgileri sizlerle de paylaşmak istedik.
TURİZM Haberi
Türkiye'de Turizmin Salgınla İmtihanı ve Turizme Yapılan Yatırımlar

Manavgat Side Çolaklı bölgesinde de açılacak olan 5 yıldızlı Side Noble Palace Hotel İşletme sahibi Bayram Ali BAŞ ile turizm hakkında değerlendirmelerde bulunduk. 2020 yılında herkesin tedirginlikle sezona  baktığı ve ülke turizminin 70 inin açık olmadığı bir dönemde, yaptığı 5 yıldızlı yatırımla gündeme gelmişti. Pandeminin henüz bitmediği ve hala turizmin nasıl olacağı ile ilgili tartışıldığı bir dönemde, işletmesini açacak olmasıyla yine gündemde. İyi bir yatırımcı inandıklarından asla vazgeçmemeli ve iyi bir projeninde olumsuzluklardan etkilenmemesi gerektiğini söyledi. Turizm hakkında Bayram Ali BAŞ ile yaptığımız çok özel bilgileri sizlerle de paylaşmak istedik.

 

2020 yılı pandemi riskiyle, sizin yatırımlara başlamanız aynı döneme denk geliyor. Nasıl bir cesaretle işletme yapma riskini aldınız?

Bayram Ali BAŞ : Öncelikle pandemi dünyanın ortak sorunu ve yatırımların durması söz konusu olmamalı. Dediğiniz gibi özellikle turizm için bir risk teşkil ettiği doğru. Biz yatırımlarımıza girmeden önce, kurumsal olmanın gerekliliği arge çalışmalarını, doğru ekiple fizibilite yaptık.  Markamız olan Side Noble Palace Hotel, inşaatın yapımında ve işletmenin devamında, hedeflerin güvene dayalı doğru ekiple başarılı olabileceğine inandık. Güneşin sıcaklığına duyulan özlemin arz ve talep dengeleriyle, önce buluştuğu yeri tespit ettik. Kurumsal kimliğimizle çalışmalarımızı bütünleştirerek, turizm için doğru yerde ve doğru yatırımı yapmaya karar verdik.

2021 yılında dünyada hala hastalıklar tam netleşmemişken, Turizmde işletmenizi açacak olmanız hakkında düşünceleriniz nelerdir?

BAŞ: Pandeminin mutasyonlarla zorlu bir süreçten geçtiği doğru fakat, Dünya’da tüm insanların hasta olduğu varsayılması doğru değil, Elbet hasta olanlar olduğu gibi, iyileşmiş ve hiç hasta olmayanlarında var olduğu unutulmamalı. Turizmin geleceğiyle ilgili, daha istikrarlı sürdürülebilir bir sektör olacaktır. Sadece kurumsal olmayı başarabilmeniz gerekiyor. 

 

Side Noble Palace Hotel işletmenizde ne gibi hazırlıklar yapılmakta?

BAŞ : Otelcilik sektörünün standartlarını ve  uygulanabilir prosedürü ile kurallarını yerine getiriyoruz. Sezon hazırlıkları turistin gelememe ihtimaline göre değil, aksine daha iyi olacağı düşüncesiyle hareket ediyoruz. 12 ay açık olacak işletmemizin, hizmet kalite hassasiyetine önem vermek istiyoruz. İşletmenin konsepti, pandeminin uluslararası standartlarında hazırlıklarımızı yapıyoruz. Manavgat Akdeniz’in turizm konusunda liderliğini sürdürmekte. İşletmelerimizde bunun avantajını iyi kullanmaktadır. Bizlerde açılış hazırlıklarında, işletmemizin avantajlarla beraber bütünleşmesini istiyoruz.

Turizmde yatırımlarınızın karşılığı ve beklentileriniz gerçekleşecek mi? 

BAŞ : Anlık kazancın kayıp olduğu ve hizmetten taviz anlamına geldiği artık tescillenmiş durumda. Turizmde yatırımların uzun vadede beklentileri karşılayacağını ve hizmetten taviz verilmemesi gerektiği konusunda hem fikiriz.  Bizimde beklentimiz turizmde her zaman risk analizleriyle çalışmayı hedeflemek. Yıl içinde her ay açık olacak işletmemizin, ilerleyen yıllarda da beklentilerimizi karşılayacağından endişemiz yoktur. Turizmde yeni yatırımlara devam edeceğiz. Turizm yapılanmasına da, Baş inşaat firması olarak desteğimiz tam olacaktır.

Side Noble Palace Hotel 2021 yılında açılışını nasıl ve ne zaman yapacak?

BAŞ : Turizm profesyonellerinden oluşan, Mesleğinde başarılarla dolu Gm Haydar ÇETİN önderliğinde, en az mesleğinde 30 yılını doldurmuş ekip arkadaşlarla beraberiz. İşinin hakkını tecrübelerine yansıtan ve hizmete kalite veren, değerlerle çalışacağız. işletmemiz turizme katkı sağlayacak, yeni nesil turizmcilerin okulu olma niteliğinde olacaktır. İşletmemizi misafirlere açmadan önce anlaşma yaptığımız tur operatörleri ve acente yetkilileri ile beraber, test açılışında konaklamalı buluşacağız. En iyi hizmeti vermeyi ve kurumsal olmanın gerekliliklerini yerine getireceğiz. 01 Temmuz da,  İç Pazar, Rus, BDT, Baltık, İskandinav, Avrupa ve diğer pazarlardan oluşacak. Önceliğimiz turizme katkı sağlayacak hizmetin ve ekonomik gücün varlığını devamlı kılmak. sürdürülebilir turizm anlayışını, ekibimizde çalışacak hizmet gönüllüsü ekiple beraber hissettirmek istiyoruz.

Turizmin şu an geldiği noktada dilek ve temennilerin adresi belli aslında. Ülkelerin ekonomik ve siyasi birlikteliği, sağlık ve huzur ortamıyla bütünleşmesi. Pandemi döneminin biran önce, sağlık tedbirleri ile aşılması  ve sürdürülebilir turizmin yeniden hayat bulmasını temenni ederim.

Bayram Ali Baş turizm yatırımlarının devam edeceğini ve ilerleyen zamanda turizmin daha iyi olacağı konusunda inancının tam olduğunu belirtti. Bizlerde turizme kazandırdığı 5* işletmenin, Ekibiyle beraber başarılarının daim olmasını temenni ediyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türkiye'de, Turizmin, Salgınla, İmtihanı, ve, Turizme, Yapılan, Yatırımlar,
Yorumlar
Haber Yazılımı