Haber Detayı
04 Haziran 2021 - Cuma 10:10
 
Türkiye Ali Birliği Ankara'ya Yürüyor!.. BASIN AÇIKLAMASI
Türkiye Aile Birliği çatısı altında bir araya gelen dernek ve platformlara üye grup sözcüleri, aile konularıyla ilgili başta süresiz nafaka, çocuk haczi, velayet, ebeveyne yabancılaşma sendromu, 6284 no.lu yasada yapılması gereken değişiklik istekleri gibi konulara dikkat çekmek için "Adalet Yürüyüşü" başlattı. Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nın önünde toplanan Türkiye Aile Birliği "Çocuk haczi insanlık suçudur", "Çocuklar babasız kalmasın", "Süresiz nafaka yeni başlangıçlara engeldir" yazılı pankartlarla seslerini yetkililere duyurmaya çalıştı.
GÜNDEM Haberi
Türkiye Ali Birliği Ankara'ya Yürüyor!.. BASIN AÇIKLAMASI

Türkiye Aile Birliği'nin yaptığı BASIN AÇIKLAMASI ise şöyle!..

 

"KAMUOYUNUN DİKKATİNE!

 

Ülkemizde son 35 yılda aile hayatımız ve kültürümüz büyük bir yıkım ve yozlaşmaya uğramıştır.

 

Aile ve kültürel değerlerimizde yozlaşmanın bir yasal, bir de sosyal zemini bulunmaktadır. Sosyal zemini internet, TV yayınları, basın, medya dünyası, gerileyen dini hassasiyetler ve benzeri nedenler oluşturmaktadır. Yasal zemini ise yasal mevzuat ve yargı kararları hazırlamıştır.

 

Yasal zeminin; kadim medeniyetimiz, dini ve kültürel değerlerimiz ile giderek çatışan ve yabancılaşan bir hal alması, sosyal yozlaşma etkisini arttırmakta, her geçen gün aile merkezli adalet facialarına yol açmaktadır.

 

Yerli ve yabancı şer odaklarının Aile düşmanlığına dayanan faaliyetlerini arttırmasına karşılık, Vatan ve Millet sevdasından ödün vermeyen Sivil Toplum Kuruluşları olarak, bir araya gelmeye, aile sorunlarını Türkiye gündemine taşıyarak, yetkilileri çözüme yönlendirmeye ve haklı taleplerimizi en üst perdeden seslendirmeye karar verdik.

 

Günümüzde meşru evlilikler zorlaştırılmış ancak sapkınlık ve günah olan ilişkilerin önü ise sonuna kadar açılmıştır. Çocuk yaşta cinsel ilişki serbest bırakılır iken gençlerin evlenmesi yasaklanmış genç evlilik yapanlar hapse atılmıştır.           

 

Aile kurumu hiç olmadığı kadar büyük tehdit altındadır. Tedbir alınmaz ise aile ile birlikte insanlıkta son bulacaktır.

 

Aile kurumunu en çok yıpratan ve yıkan olaylar şu şekilde özetlenebilir.

  1. Zinanın serbest bırakılması ile aile kurmak zorunluluk olmaktan çıkmıştır. İnsanlar aile kurmadan da cinsel ihtiyaçlarını karışılabilmektedir.
  2. 6284 sayılı iftira yasası; bu yasa adeta kadınlar için boşanma teşviki ve devlet korumasında zina fırsatı olmuştur.
  3. Nafaka; dinimizce de haram olan nafaka uygulaması ile kadınların bir kısmı evliliği ticaret haline getirmiştir. Nafaka erkeğin ve kadının tekrar aile kurmasını imkânsız hale getirmektedir.
  4. Velayetin her durumda anneye verilmesi kadının boşanma kararını çok kolay almasına yol açmaktadır.
  5. Çocuk haczi; bir baba ya da annenin çocuğunu haczederek görmesi devlet için utanılacak bir durumdur. Ancak daha utanılacak durum ise mahkeme kararına rağmen çocuğunu bir insanın görememesidir.
  6. Çocuğun duygusal istismarı olan EYS (Ebeveyne Yabancılaştırma Sendromu) ile birçok çocuk babasına düşman edilmiştir. Babasına düşman olan çocuk bir suç makinesi olur.
  7. Feminist örgütlerin faaliyetleri; yeşil ve kırmızı feminist örgütlerin Türk kadınını aile dışında mutluluk arama sevdasına düşürmesi neticesinde birçok aile yıkılmıştır.
  8. Cinsiyetçi yasal düzenlemeler ve yargı kararları; haksız da olsa kadını kayıran yasal düzenlemeler ve yargı kararları kadınları boşanmaya teşvik etmektedir. Boşanmadan rant sağlayan meslek kesimleri ise bu tezgahı desteklemektedir.
  9.  Toplumsal cinsiyet eşitliği sapkınlığının kadın hakları kılıfı altında eğitim ve idare sistemine bulaştırılması, aile fertlerinin görev ve sorumluluklarının belirsizleştirmektedir.
  10. Boşanma davalarının şiddet ve cinnetle sonuçlanabilecek şekilde yıllarca uzatılması, yetersiz ve yanlı bir yargılamanın yapılması cinnet ve cinayet sebebi olmaktadır.
  11. Aile mahkemelerinin liyakatsiz ve feminist hâkimler tarafından doldurulması adeta aileye yapılan bir tuzak gibidir.   
  12. Zina yerine nikâhı tercih eden gençlerin resmen evli olsalar bile hapislerde çürütülmektedir. 1

 

Türkiye Aile Birliği (TABİ) platformu olarak ilk planlı eylemimiz, 4 mağdur arkadaşımızla birlikte İstanbul’dan Ankara’ya yürümektir. Haklı davalarımız için yapılacak olan bu yürüyüş, 3 Haziran 2021’de saat 09.00’da İstanbul Anadolu Adalet Sarayı önünde yapılacak Basın Toplantısıyla başlayacak, 11 Haziran’da Ankara’da final etkinlikleri ile tamamlanacaktır. Yol boyunca geçilecek olan her şehirde farkı bir aile sorununun gündeme alınması sağlanacaktır.

 

Bu yola çıkarken tek amacımız, Milletimizin kültür ve değerleri ile çatışan, birlik ruhumuzu parçalayan, sapkın, nesepsiz ve dinsiz nesillerin yetişmesine ortam hazırlayan kanunlarımızın ve diğer mevzuatın acilen ıslah edilmesini tetiklemektir. TABİ olarak, Milletin değerleriyle ve birliğiyle savaşmayan bütün siyasi partilere eşit mesafedeyiz.

 

Türkiye’nin her meydanına muhteşem Camiler inşa edebilirsiniz. Ancak bu camileri dolduracak nesiller de sadece sağlıklı ve temel değerlere sahip aile ocaklarından yetişebilir. Bu ocakları söndürmek isteyenlere fırsat verirseniz elinizde içi boş, cemaati dağılmış mahzun ve garip cami binaları kalır.

 

Bu kutlu yolculuğumuzda tüm aile dostlarının ve dertlilerinin desteğini, hayır duasını, karınca kararınca katkısını bekliyoruz. Yüce Rabbimiz yar ve yardımcımız olsun. Yolumuz açık, görüşmelerimiz bereketli olsun. Değerli basın ve TV mensuplarının haber ve program destekleri için şimdiden şükranlarımızı sunuyoruz. Allah hepimizden razı olsun. İşimizi rast getirsin. Sağ olun arkadaşlar.

 

UNUTMAYIN AİLE BİTERSE VATAN BİTER!.

 

Haydi BİSMİLLAH…"

 

Basın Açıklamasından sonra ADALET YÜRÜYÜŞÜ ile ilgili program ise Türkiye Aile Birliği yürüyüş koordinatörü ilhan Ergincan,  BNC MEDYA HABER'e şöyle açıkladı.

 

"Bizler Türkiye Aile Birliği çatısı altında toplanmış dernek ve platformlar olarak aşağıda yer alan mağduriyetlerin giderilmesi hususunda sesimizi duyurmak için İstanbul’dan Başkentimiz Ankara’ya yaklaşık 500 km’lik “Adalet Yürüyüşü” organize etmiş bulunuyoruz. Mağduriyetlere sebep olan konu başlıkları;

1. Süresiz Nafaka

2. Çocuk Haczi

3. Genç Evlilikler

4. Tazyik Hapsi

5. 6284 Sayılı İftira Kanunu

6. EYS, Boşanma, Ortak Velayet

7. Aile Mahkemesi Sorunları

 

 “Adalet Yürüyüşümüzün detayları aşağıdaki gibidir;

• 3 Haziran 2021 Perşembe İstanbul Kartal Adliyesi önünde dernekler, platformlar başkan, üyeler ve mağdurlar eşliğinde toplanma ve basın açıklaması

• Toplu olarak yürüyüş yapacak olan 5 kişinin İstanbul dışına (Tuzla) kadar uğurlanması

• 03.06.2021 Perşembe yürüyüş akabinde İzmit varış ve konaklama

• 04.06.2021 Cuma saat 10:00 İzmit Basın Açıklaması, yürüyüş, Sakarya varış ve konaklama

• 05.06.2021 Cumartesi saat 10:00 Sakarya basın açıklaması, yürüyüş, Düzce varış ve konaklama

• 06.06.2021 Pazar sokağa çıkma yasağı sebebi ile Düzce’de konaklama

• 07.06.2021 Pazartesi saat 10:00 Düzce basın açıklaması, yürüyüş, Bolu varış ve konaklama

• 08.06.2021 Salı saat 10:00 Bolu basın açıklaması, yürüyüş, Gerede varış ve konaklama

• 09.06.2021 Çarşamba Gerede basın açıklaması, yürüyüş, Kızılcahamam varış ve konaklama

• 10.06.2021 Perşembe saat 10:00 Kızılcahamam basın açıklaması, yürüyüş, Ankara varış ve konaklama

• 11.06.2021 Cuma Ankara Göksu Parkı basın açıklaması

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türkiye, Ali, Birliği, Ankara'ya, Yürüyor!.., BASIN, AÇIKLAMASI,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Türkiye Ali Birliği Ankara'ya Yürüyor!.. BASIN AÇIKLAMASI
Türkiye Ali Birliği Ankara'ya Yürüyor!.. BASIN AÇIKLAMASI
Türkiye Ali Birliği Ankara'ya Yürüyor!.. BASIN AÇIKLAMASI
Yorumlar
Haber Yazılımı