Haber Detayı
24 Ekim 2020 - Cumartesi 08:10
 
TURAN Hayali Gerçekleşir mi?! Nasıl?
Program Yapımcısı, Gazeteci, Yazar Halis Özdemir yazdı;
DÜNYA Haberi
TURAN Hayali Gerçekleşir mi?! Nasıl?

TURAN HAYALİ GERÇEKLEŞİR Mİ?! Nasıl?
Türkiye Kırgızistan ve Orta Asya Müslüman Türk Devletleri

 

Kırgızistan'da sular bir türlü durulmuyor.
Kardeş Kırgız halkı dış destekli işbirlikçi siyasetçi ya da aydın(!) kisvelilere yol vermemelidir.

Orta Asya'da kimlerin yakınları, oğulları olduğuna bakılmaksızın FETÖ unsurları behemahal bertaraf edilmeli devlet yönetiminden uzaklaştırılmalıdır. 


Devleti yönetenler yönetim emrini milletten ve kendi devletlerinden almalı, bunun dışında kimseden emir almamalıdırlar. Kırgızistan Çin ile komşu bu sebeple Kazakistan ve diğer Orta Asya Müslüman Türk Devletleri gibi işgalci Çin tehlikesini çok net hisseden bir devlet. Aynı tehlike Rusya için de geçerlidir. Kırgızistan gerek nüfus bakımından gerekse coğrafi ve ekonomik olarak diğer devletlere göre daha zayıf. Bu durum da Kırgızistan'ın endişelerinde ne kadar haklı olduğunu göstermektedir.


Çin hali hazırda Kırgızistan'ın milli hasılasının yüzde ellisinin üzerinde hakimiyet sağlamış durumdadır. Ayrıca Kırgızistan'a Çin nüfusunun taşınmakta olduğu bilinmektedir.


Kırgızistan'da devleti yönetenler ve Kırgız halkı milli davranmazlarsa, içinde bulundukları tehlikeyi görmeyip Çinlilere TOPRAK SATMAK FABRİKA VE MADEN SATMAK GAFLETİNE DÜŞERLERSE ya da rivayetlere göre satmaya  devam ederlerse sonucu felaket olacaktır.


Kırgızistan'da da Doğu Türkistan'da yaşananların adeta tekrarı yaşanacaktır.
Doğu Türkistan'ın düştüğü akıbeti yaşamaları su götürmez gerçektir.


Kırgız ve Orta Asya vatanperver AYDINLARI Doğu Türkistan'da yaşanan tecrübeleri kendi devletlerinde/bölgelerinde halka ve yöneticilere anlatmalı; halkı ve yönetenleri uyarmalı, bilinçlendirmelidirler.

Müslüman KIRGIZ KIZLARI ÇİNLİ ERKEKLERLE EVLENEMEZ! Bu son derece yanlıştır İslam inancına aykırıdır.
Kırgız kızları doğacak çocuklarının Çinli olmasını nasıl kabul edebilirler? Çinlilerin ekonomik cazibelerine kapılmak dünyada ve ahirette onarılmaz hataya sebebiyet verecektir. Kırgız genç kızlarının Kırgız neslini bozmaya hakları yoktur! Aman dikkat.
Tekrar konumuza dönecek olursak; Orta Asya Türk devletleri aralarındaki ihtilafların üzerini hiç vakit kaybetmeden çözmelidir. Birbirlerinden kıskandıkları sınır anlaşmazlıklarının, Doğu Türkistan'da yaşanan işgal gözönüne alındığında hiç mi hiç anlamı yoktur.
Türkiye TEK MİLLET olma tarihi sorumluluğu ile Orta Asya'da birlik tesis edilmesi adına gereğini yapmalı önderlik etmelidir. Türkiye tecrübesi ve birikimi ile ortak savunma işbirliği anlaşmaları yapmak; Orta Asya Türk devletlerini ÇELİK YUMRUK haline getirmek için kolları sıvamalıdır. Orta Asya Türk devletlerinin ve dolayısı ile Rusya'nın geleceği de komşusu Müslüman Türk devletleri ve bünyesinde bulunan Özerk müslüman Türk devletlerinin güçlü savunmasına bağlıdır. Bunun böyle olduğunu Rus statejistler bilmekte ve buna göre strateji belirlemekteler. Ancak ne var ki Rusların stratejisi tekrar Rusya'nın bölgede egemenlik sağlanması istikametindedir. Ruslar Orta Asya halklarına kendi egemenliklerini önermekte, ölümü gösterip sıtmaya razı etmek istemektedir. Orta Asya Müslüman Türkleri bu tecrübeyi kanları canları ile ödediler. Rusya'nın yapmak istediği denizde boğulmakta olanın YILANA sarılması olarak tasvir edilebilir, bu kesinlikle doğru değildir.

Doğru olan Orta Asya Müslüman Türk Devletlerinin Türkiye'nin önderliğinde kendi savunma ve ekonomik birlikteliklerini sağlanmasıdır. 

 

YAZININ DEVAMI İÇİN BURAYI TIKLAYIN
http://bncmedyahaber.com/yazar-turan-hayali-gerceklesir-mi-nasil-308.html

Kaynak: Editör:
Etiketler: TURAN, Hayali, Gerçekleşir, mi?!, Nasıl?,
Yorumlar
Haber Yazılımı