Haber Detayı
11 Haziran 2023 - Pazar 08:03
 
Seçimler Vatanımızın Bağrına Saplanan Hançerleri Çıkarmak İçin Erdoğan’a Sunduğu Tarihi Fırsat Ve İttifaklar (2)
Yazarımız Gazeteci, yazar Halis Özdemir: " Umarın partiler seçmenin kendilerine verdiği mesajı iyi okurlar!" diyerek seçim sürecindeki artı ve eksileri bu durumun gelecek etkilerini "Seçimler Vatanımızın Bağrına Saplanan Hançerleri Çıkarmak İçin Erdoğan’a Sunduğu Tarihi Fırsat Ve İttifaklar (2)" başlıklı yazısında tek tek madde madde işaret ediyor.
SİYASET Haberi
Seçimler Vatanımızın Bağrına Saplanan Hançerleri Çıkarmak İçin Erdoğan’a Sunduğu Tarihi Fırsat Ve İttifaklar (2)


Seçimler Vatanımızın Bağrına Saplanan Hançerleri Çıkarmak İçin Erdoğan’a Sunduğu Tarihi Fırsat Ve İttifaklar (2)
 
Siyasi partilerimiz ve ittifakları
 
Cumhur ittifakını oluşturan partiler,
 
Ak Parti bu seçim sonuçlarını ve seçimlerin ayrıntılarını gündemlerine almış olduklarını tahmin ediyorum.
Gençliğin seçimler, partiler ve ondan da önemlisi gündelik yaşamları hayata bakışları milli meselelerdeki yaklaşımlarının çok iyi analizinin yapılarak gençlerimizin sosyal medyada savrulmalarının önüne geçilmelidir.
 
Seçimlerde milletin huzuruna seçmeleri için çıkarılan adayların çoğu vatandaşta karşılığı olmamış, seçmen oyunu kerhen vermiştir. Bu durum diğer siyasi partilerde de aynıdır. Vatandaş meclise göndereceği vekilini ön seçimle belirlemediği sürece bu durum devam edecektir. Maalesef milletvekillerimiz vatandaşlar nezdinde saygınlığını yitirmeye devam edecektir. Bunun da vakit geçirilmeden düzenlenmesi gerekmektedir.
 
Partililerin aymaz davranışları biraz azalmış görünse de devam etmekte kibirli, ben bilirim bize mahkumsunuz havası sürmektedir.
 
MHP 
 
MHP seçimlerin en net duruş sergileyen partisi olmuş oy veren vermeyen vatandaşın takdirini kazanmıştır.

YRP
 
YRP Cumhur İttifakına katılmakla son derece isabetli hareket etmiştir. Cumhur ittifakın sempati besleyen sağ seçmen üzerinde oldukça müspet tesir bırakmıştır. Mecliste gerek Sayın Fatih Erbakan gerek vekillerin performansları parti geleceği açısından son derece önemlidir. 
 
İttifakın sonunda meclise beş milletvekili ile temsil şansını elde etmiştir.
YRP ve Dr Fatih Erbakan Türk siyasi hayatına yepyeni dinamizm getirmiş, halk üzerinde büyük beklenti doğmuştur. YRP Türk siyasetinin yeni yüzü ve geleceği olmaya namzettir.
 
 
Cumhur İttifakında sonradan yer alan bu süreçte benimde katkıda bulunduğum YRP kendisi meclise girmekle kalmayıp cumhurbaşkanı seçiminde kritik ve çok önemli rol oynamış, destek sağlamıştır. 
 
BBP
 
BBP seçimlerde cumhur ittifakında yer alarak Cumhur İttifakına oy veren seçmenlerin gönlünde yer edinmeyi başarmıştır. Bundan sonraki seçimlerde bunun meyvesini alacaktır.
 
HÜDA PAR

Cumhur İttifakına katılarak kendisini Türkiye kamuoyunda HDP zihniyeti ile ilgisinin olmadığını göstermiştir. Meclise giren başkan ve temsilcilerinin meclis performansları gelecek inşalarında önemli katkı verecektir.
 
Gelelim Millet İttifakı ve İttifakı Oluşturan Partilere
 
CHP ittifakın en fedakar partisi olmuş adeta Cumhurbaşkanlığını kazanma uğruna toplam oyları yüzde bir etmeyen partilere kırk milletvekili bağışlamıştır! Bu kamuoyunca bilinen durumdur.
 
Kılıçdaroğlu bununla da kalmamış HDP ile önce gizli, sonra aşikar iş tutmuştur. Ölümcül hatayı burada yapmıştır. Bu hatası Kılıçdaroğlu'nun yakasını bırakmayacak bir hatadır. Geleneksel CHP'li zihniyeti derinden yaralamıştır. Belki seçimleri kazansaydı yara biraz hafiflerdi ama o da olmadı. 

CHP'nin derdi bu kadar olsa yeter!

CHP'nin yani solun önemli bir derdi var ve bu derdi kibir ve cehaletlerinden olsa görmüyorlar, görenler de görmemezlikten geliyor olsa gerektir! Kendilerini üstün görüyor, vatandaşları veya partilerine oy vermeyenleri cahil görüyorlar!
 
CHP'de nitelikli adam yetişmiyor! Yetişmiş çaplı insanlar da aktif siyasetten uzak duruyor veya onlara fırsat verilmiyor onlar da işine gücüne bakıyorlar!
 
Kazanma umudu ile parlatılmak istenen belediye başkanları sıradan birer şahsiyettirler ve kendileri inkar etseler de belediyelerde başarısızdırlar!

CHP'de yetişmiş adam sıkıntısı var ve bu durumu görmüyor yada görmemezlikten geliyorlar!
Atatürk’ün partisi iddiaları şimdilik askıda! Kapanın elinde kalacak gibi!
Bunu anlamazsa CHP'nin ülke yönetimine alternatif görülmesinin imkanı yoktur. 
Efendim yüzde kırk sekizi az mı görüyorsun! diye düşünenleriniz olacaktır. Alınan oy ERDOĞAN GİTSİN ittifakının oyudur. Karşı oluş sizi takdir ya da yetkin bulmak demek olamaz!
 
İYİ PARTİ

İyi Parti Seçimlerin asıl çuvallayan partisidir. Sağcı mı solcu mu HDP'ye mesafesi nedir? Anlayan beri gelsin! İyi Parti'nin bundan böyle dikiş tutması mümkün gözükmemektedir. Partinin bölünmesi an meselesidir. CHP'den ayrılanlarla birliktelik oluşturabilir ya da kendisi CHP'ye katılarak siyasi hayatını sürdürebilir!

 
SP bundan önce olduğu gibi  bu seçimde de gene CHP yanında tam sadık ve CHP muhibbanı olarak durdu! CHP'ye CHP'lilerden daha fazla sadakat gösterdi. On vekillik aldı ve SP'nin siyasi intiharını böylece kavileştirdi. Hayırlı olsun ne diyelim. 
 
Hadi böyle bir tercihte bulundunuz! O zaman “SİYONİST, ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT, İSLAM BİRLİĞİ, SANAYİ VE KALKINMA, İSLAM BM, İSLAM ORTAK PAZARI, İSLAM NATOSU" gibi Merhum Erbakan'ın milletin beynine çaktığı ideallerini ifade etmezsiniz! Mamafih sadece siz ifade etmiyor değilsiniz! YRP yetkililerinden de duymuyoruz! 

Ne diyelim!
 
Ama ben can tende var oldukça özetle "milli görüş” olarak ifade bulan bu iddiaları sürdüreceğim! Eğilip bükülmeden, kınayanların kınamasına aldırmadan!
 
Kendine DEVA bulamayan Kendine GELECEK inşa edemeyen ve diğerine gelince, yahu yerinizde güzelce otursaydınız bu aziz millet sizi hizmetlerinizle hatırlasaydı sizin için daha iyi olmaz mıydı?! CHP'den milletvekillikleri aldınız değer miydi? Taşıma suyla değirmen döner mi!?
 
Gerçekten merak ediyorum! Bir başınıza kaldığınızda pişmanlık duyuyor musunuz?

Son cümle CHP ile ittifaka katılan partileri ve CHP'yi önümüzdeki günler parçalanma da dahil büyük sorunlar beklemektedir.
 
Hep yazıyor ve söylüyorum ben milletin idrakine irfanına güveniyorum! Ne güzel dersler veriyor. Adeta sarraf terazisi ile sonuç üretiyor! Anlayana!
 
Seçimler milletimize ve insanlığa hayırlı olsun.

Umarın partiler seçmenin kendilerine verdiği mesajı iyi okurlar!
 
Vesselam
 
Kaynak: Editör:
Etiketler: Seçimler, Vatanımızın, Bağrına, Saplanan, Hançerleri, Çıkarmak, İçin, Erdoğan’a, Sunduğu, Tarihi, Fırsat, Ve, İttifaklar, (2),
Yorumlar
Haber Yazılımı