Haber Detayı
09 Nisan 2023 - Pazar 08:52
 
Malümat Füruş Siyeset Dehaları HERBOKOLOGLAR!..
"Herbokolog” diye nitelendirilen adlarının önünde afilli afilli ünvanlar olan her konuda konuşmayı maharet sayan muhalefet ya da iktidar yanlısı olması farketmeksizin vatandaşlarda gına getiren çok bilmiş konuşmacılar gündemi ve siyaseti nasıl dizayn ediyorlar. Yazarımız Gazeteci, Yazar Halis Özdemir, "Malümat Füruş Siyaset Dehaları!" başlıklı köşe yazısında herbokologları mercek altına alıyor.. İşte o yazı!..
GÜNDEM Haberi
Malümat Füruş Siyeset Dehaları HERBOKOLOGLAR!..

 
Malümat Füruş Siyeset Dehaları!
 

Her akşam nerede ise bütün televizyonların daimi konuğu olarak programlara katılan ve çok azı istisna olmak üzere vatandaşların “ herbokolog” diye niteledikleri adlarının önünde afilli afilli ünvanlar olan her konuda konuşmayı maharet sayan muhalefet ya da iktidar yanlısı olması farketmeksizin vatandaşlarda gına getiren çok bilmiş konuşmacılar dedikodu kabilinden konuları konuşmaktan bıkmıyorlar.
 
Bari konuşacakları konuda hazırlık yapsalar! Ne gezer!
 
Yahu bir insan iktidarı desteklemek istiyorsa mesela yapılan otobanlar, havaalanları, barajlar, okullar vs neden hazırlık yaparak gelmezler? Mesela konuşmalarına şöyle başlasalar, İstanbul İzmir otoyolu ve köprüsünden şu kadar araç geçiyor ortalama şu kadar insan bu yolları kullanıyor zamandan akaryakıttan şu kadar tasarruf yapıyoruz! İşte şu kadar baraj yaptık yapılan barajlar sayesinde şu kadar tarım alanı sulanmakta şu kadar elektrik üretilmekte gibi…
Ama sözüm ona iktidarın lehine konuşmayı hamaset ötesine taşıyamazlar! 
Peki muhalefet adına konuşuyor pozuna girenler hiç hazırlık yapmadan kulaktan dolma dedikodu mahiyetinde orada yazıldı burada söylendi kabilinden bir sürü cümle kurarlar, çoğunun da aslı astarı yoktur ve muhalefet adına konuştuklarını zannederler!
Her iki tarafta ya bilmezler ya da bilmezlikten gelmek işlerine gelir orası onların bileceği iştir. Ama vatandaşlar açısından konuşmaları bir anlam taşımaz!
 
 
İktidar yanlısı ya da muhalefet yanlısı olarak konuşanlar da gerçekten çok azı müstesna konuşmalarında gelecek vizyonu ortaya koyan, dünyada olup bitenleri bilgiye dayalı tahlilinin yapıldığına rastlıyor musunuz? 
 
Edalarına baksanız “her biri siyasi deha”dırlar!
 
Yüz yılın afatını yaşamışız!
 
Dünya ateş çemberi içinde kıvılcımlar her yana sıçrıyor bir anda dünyayı sarabilecek potansiyele sahipken, hiç duyuyor musunuz Türkiyenin dış politikasının tahlilini yapanı? Türkiyenin önderlik ettiği Türk devlet teşkilatının ne anlama geldiğini! 
Hiç duyuyor musunuz ABD yönetiminin borç batağında olmasının Ukrayna Rusya savaşına nasıl etki yapacağını, Almanya’nın Ukrayna’ya tank vermesinin ne anlama geldiğini!
 
 
Mesela hiç duydunuz mu geçen yıl Davos’ta alınan kararların, NATO toplantısında konuşulanların en azından Türkiye’yi ilgilendiren kısımlarının müzakeresini kimseden duydunuz ya da okudunuz mu?
 
Bizim mütevazı köşemiz dışında, hayır duymadınız ve okumadınız!
 
 
Eee bunlar lafa gelince entellektüel!
 
 
Türkiye’nin Azerbeycan savaşında gösterdiği dirayetin Türk ve Müslüman coğrafyada Türkiye’ye büyük itibar kazandırırken sömürgeci Batı dünyasında büyük endişeye bıraktığını ve hep bir ağızdan “iş işten geçmeden daha fazla geç kalmadan Türkiye’yi durdurmalıyız” diye gizlemeden dillendirdiklerinin tahlilini okudunuz veya duydunuz mu?
 
 
Türkiye’nin savunma sanayiinde geldiği noktanın mazlum milletlerde büyük umut oluştururken sömürgeci batıyı telaşlandırdığını ve buna uygun daha başka neler yapılmalı, yapılabilir? Konuşulduğunu duyuyor musunuz?
 
 
Kerametleri kendilerinden menkul malümat füruşluk çapında “deha” sergileyen her konunun uzmanlarının konuşmaları ne muhalefete ne iktidara ne de millete faydadan uzaktır. Sadece vatandaşları meşgul etmekten öte işe yaramamaktadır. 
 
İnanın herhangi bir kahvehaneye gidin emekli vatandaşların siyasi müteaaları daha derin ve daha taze bilgiler içermektedir!
 
Demem o ki gerek televizyon yetkilileri gerek siyasi liderler televizyon müdavimi “entellektüel” şahısların ne kendilerine ne siyasetlerine bir faydası yoktur. Bunu anlamak için bir kahvehaneye veya cuma namazı çıkışı camilerin çay ocaklarında bir çay içsinler de programlar ve konuşmacılar hakkında millet ne düşünüyor kulakları ile duysunlar! 
 
Entellektüel aydınlarımıza ise bir cümle etmek istiyorum. Evet sizleri “Reyting” endişesi ile programlara çıkarmıyorlar ama sesinizi yükseltmeli ve milleti gelişmelerden haberdar etmek için gayret sarfetmelisiniz! Bu millete borcumuzdur! 
 
 
Kaynak: Editör:
Etiketler: Malümat, Füruş, Siyeset, Dehaları, HERBOKOLOGLAR!..,
Yorumlar
Haber Yazılımı