Haber Detayı
24 Eylül 2020 - Perşembe 12:20
 
Bu Bir Kepazeliktir!.. Finlandiya'yı Konuşan Adamlar Tarihinden Bihaberdir!..
Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Osmanlı'daki okur yazar oranı ve Türkiye'deki Eğitim Sistemi ile alakalı çarpıcı Açıklamalarda bulundu. Haberimizde
- Haberi
Bu Bir Kepazeliktir!.. Finlandiya'yı Konuşan Adamlar Tarihinden Bihaberdir!..

Her Pazartesi 2'de TV5'de canlı olarak yayınlanan Muhammet Binici ile Söz Meydanı programına konuk olan Prof. Dr. Ahmetg  Şimşirgil; Osmanlı'daki okur yazar oranıyla ilgili "anket mi yaptınız nereden biliyorsunuz?" diye sordu. Osmanlı'da Yüzde 7-8 okur yazar söylentilerine ise; "Bu aslında medreseye gidenlerin oranıdır. Yani üst okuma oranıdır. Okuma yazma oranı 7-8 diyemezsiniz. Anket mi yaptınız? Diyorum ben nereden biliyorsunuz? "   

Muhammet Binici bunun üzerine "Tarihin derinliklerine kök salmış bir milletiz. Neden biz Finlandiya'dan, uzak doğudan eğitim modelliyoruz?" Sorusuna.. 

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil: "Ya bu bir kepazeliktir. Finlandiya'yı konuşan adamlar tarihinden bi haberler. Cüce adamlardır. Mankurtlaşmış adamlardır. Ben neden İspanya'ya, norveç'e, Finlandiya'ya gideyim?!.. Tarihine Git!.. "

"Bir tefrika yazısı Tercuman Gazetesinde okumuştum. 1970'lerde bir heyet Amerika'ya gidiyor ve orada birebir eğitimi görüyor. 1970'ler birebir eğitimin bizde adı esamesi yok. Efendim bu çok pahalı değilmidir? Falan diyorlar. Birebir eğitim falan!.. Amerikalılar: "Eee biz bunu sizden aldık" diyorlar. "Bu eğitim sizdeydi kardeşim" diyorlar. "Biz Sizden aldık bu eğitim modelini!..." Biz bu sisteme 90'lardan sonra başladık. Bakın birebir eğitim. Küçük sınıflarla özel eğitimler. Biz o zaman 45,50,60 kişilik ki; hala da yerine göre bu yine böyle.. ama Osmanlı dediğiniz çok doğru. Dünya çapında bir adam yetiştir bana bir adam. Medreselerde 19 koğuşlu medreselere git kardeşim. Eski medreseler. Nasıl geziyorsun medreseleri? Turisten beter mi geziyorsun?! Birebir koğuşlar ve o koğuşta bir talebe kalıyor. Yatılı bir talebe.. 'Leyli' diyoruz biz onlara.. 'gececi' bir talebe kalıyor orada.. 16 talebe - 19 talebe.. Bir talebeli medrese var Osmanlı'da.. bir talebe demiyor bir talebe için medrese tayin ediyor. Medrese kuruyor Osmanlı..  ama Dünya çapında adam yetiştiriyor. Düşünün ki; Bu talebelerin Dünya çapında Yüzde 10 olduğunu düşün!.. Böyle büyük devlet olmak kolay mı?.. "

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bu, Bir, Kepazeliktir!.., Finlandiya'yı, Konuşan, Adamlar, Tarihinden, Bihaberdir!..,
Haber Videosu

Web Tv'de Görüntüle

Bu videoyu yorumlamak ve paylaşmak için ayrıca tıklayın.

Yorumlar
Haber Yazılımı