Reklamı Geç
YAZARLAR
Paranoya
Prof. Dr. Mirzahan HIZAL
17 Ekim 2021 - Pazar 23:19

 

PARANOYA

 

Son birkaç yüz yıldır Müslüman toplumlar kısmen batılı emperyalist devletlerin baskıları, ancak daha çok kendi dünya perestlikleri, ataletleri ve İslam’ın itici gücünü kaybetmeleri sonucu kendilerini yenileyememiş,   gelişen sosyal, teknolojik ve ekonomik yapıya ayak uyduramamış,  taklitçi ve edilgen bir yol izlemiş,  tam anlamıyla çağın gerisinde kalmışlardır.  Matbaayı,  rasathaneyi,  havacılığı, matematiği vb. yasaklamak ne demektir?  Halen birçok yeni şeyi kabul edememeleri,  kendi dinlerinde emredildiği halde tefekkürü terk etmeleri,  akılcılığı ve akıllı olmayı reddetmeleri,  birçok güncel konuya 500 – 1000 sene öncesinden nakiller ve açıklamalar getirmeye çalışmaları bunun en açık ve kesin göstergesidir. Örneğin  “zaruretler haramları meşru kılar”   kuralını bugüne uygularken,  kişinin kendine ait bir evi olmadığı için bu zaruretten (!)  dolayı faizli ev kredisi kullanabilir fetvasını verebilmekte,  faizci rejime hoş görünmek riyakâr kaygısının yanında, güya konuya bilimsel yaklaşıyor gibi görünüp aslında ise İslam düşmanlarının ekmeğine yağ sürecek bir faizi meşrulaştırma,  bir haramı helal kılma ihanetini de irtikap etmektedirler. 

 

Müslümanlar öncelikle kendi âlimlerinin ihanetine uğramışlardır.  Düşmanların yapamadığı tahribatı onlar içerden yapmışlardır.   İlmiyle amil olmayan ve Allah'ın (CC) değil, emirlerin emrine giren sözde Müslüman bir âlim binlerce düşmanın yapamayacağı zararı vermektedir.  Bunlara göre  “Allah'ın (CC) indirdikleriyle hükmedenler kâfir”  değil sadece fasık oluyorlarmış. Yani o kadar da endişe edecek bir şey değilmiş(!). Kitabımızda bu gibilerin en şiddetli azaba uğrayacakları açıkça ifade edilmiştir. 

 

 

Tembel öğrencilerin kaçınılmaz olarak notları düşük olur. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Allah CC kendisine kul olanları cehalet karanlığından kurtarır. Onların gözleri açılır, önce kendi kusur ve hatalarını görmeye başlarlar. Böylece Allah (CC) onlara hata ve kusurları düzeltme imkân ve fırsatı verir. Kendi kusurlarının sebebini başkalarında aramazlar.

 

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN
https://www.bncmedyahaber.com/yazar-meselelerimiz--2--675.html

 

Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

Diğer Yazıları

YÜZDE ON NEREDE?
ÇOK BASİT NEDENLER
Meselelerimiz -2-
Meselelerimiz -1-
Lisede ilginç hocalarımız vardı!
Devşirmeler -2- Bir Profesörün Ağzından!.. Çok Önemli İtiraflar!..
Devşirmeler -1- Bir Profesörün Ağzından!.. Çok Önemli İtiraflar!..
Önden Gidenler
Bilgiyi İşlemek ve Üniversiteler
Sebepler ve Sonuçlar
Kayıtsız ve Şartsız mı?
Çare ve Çözüm
Ötekileştirmek
Merdiven
Kökler
Ölçüler
En Mükemmel Din
Asıl Mesele
Manevi Bir Hastalık
Dinlerden Bir Din mi?
BİZDEN misiniz?
Arslanlar ve Sırtlanlar
Meselenin Özü Nedir?
Neden Olmaz?
Altın Kafes -2-
Altın Kafes -1-
MIŞ GİBİ Yapmak!..
AMAZON Açık ama
DİJİTAL DÜNYA - ALİS Harikalar Dünyası
Yerli sanayi konusunda bir soru üzerine!.. “Sizi gidi montajcılar
Sahte İçki -2-
Sahte İçki -1-
Ne Ekerseniz
Hangi Yüzle?
Alim - Amir
Övmek Övünmek
Feraset, Dirayet, Basiret
bncmedyahaber.com Yazarı Prof. Dr. Mirzahan HIZAL Kimdir ?
Prof.Dr. Mirzahan Hizal Yazı Dizisi 2010-2020