Haber Detayı
18 Kasım 2023 - Cumartesi 10:33
 
Gece Ajansı'nda Metin Külünk İle Kudüs ve Filistin Meselesi: Soykırımın Ortaya Çıkışı ve Uluslararası Hukuki Adımlar
Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu Gece Ajansı programına, Duayen Siyasetçi AK Parti Eski Milletvekili ve aktivist Metin Külünk, özel bir konuk olarak katıldı. Programın odak noktası, Kudüs ve Filistin meselesi oldu ve Metin Külünk, izleyicilere önemli gerçekleri aktardı. İşte ayrıntılar!..
GÜNDEM Haberi
Gece Ajansı'nda Metin Külünk İle Kudüs ve Filistin Meselesi: Soykırımın Ortaya Çıkışı ve Uluslararası Hukuki Adımlar

 


Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu Gece Ajansı programına, Duayen Siyasetçi AK Parti Eski Milletvekili ve aktivist Metin Külünk, özel bir konuk olarak katıldı. Programın odak noktası, Kudüs ve Filistin meselesi oldu ve Metin Külünk, izleyicilere önemli gerçekleri aktardı.
 

 

Metin Külünk’ün Kudüs ve Filistin Meselesi Analizi: Siyonizm Felsefesi ve Soykırımın Hukuki Boyutu
 

Metin Külünk, Siyonizm kavramını felsefi bir bakış açısıyla izleyicilere anlatarak, Kudüs ve Filistin’deki gelişmeleri değerlendirdi. Filistin’de gerçekleşen soykırımı dünyaya duyurmak amacıyla Türkiye’de ilk defa Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulunulduğunu açıkladı. Bu başvurunun Av. Burak Bekiroğlu tarafından yapıldığını belirten Külünk, Mücahit Birinci ile birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını ve bu süreci detaylı bir şekilde anlattı.
 

Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne Türkiye’nin Başvurusu: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından Suç Duyurusu Detayları
 

Metin Külünk, bu suç duyurusunun dünya genelinde bir ilk olduğunu vurgulayarak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığındaki işlemlerin sadece 15 dakikada tamamlanarak Adalet Bakanlığı’na gönderildiğini ve ardından Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla suç duyurusu işlemlerinin Uluslararası Ceza Mahkemesine ulaştırılması prosedürünün gerçekleştirildiğini ifade etti.
 

Filistin’deki Soykırımın Ortaya Çıkardığı Gerçekler: Batı’nın Yasalarının Zalimi Koruma Anlayışı
 

Ayrıca, Külünk, Filistin’deki soykırımın bize gösterdiği önemli gerçekleri paylaşarak, Batı’nın, özellikle ABD ve Avrupa’da oluşturulan yasaların hukuk anlayışının mazlumu değil, zalimi koruduğunu ve bu savaşın bu gerçeği gözler önüne serdiğini belirtti.
 

Külünk’ün Türkiye’nin AB İle İlişkileri Kapsamında; AB’nin Zulüm ve soykırım Sessizliğine Karşı Türkiye’nin AB Katılım Sürecinden Çekilme Önerisi
 

Ayrıca, Türkiye’nin bu zulme sessiz kalan Avrupa Birliği ile ilişkilerine dair çarpıcı açıklamalarda bulunarak, AB’nin sessizliği karşısında Türkiye’nin AB ile katılım sürecini sorguladı ve Türk televizyonlarında ilk kez Muhammet Binici ile Gece Ajansı’nda AB katılım sürecinin rafa kaldırılması gerektiğini ifade etti.
 

İnsani Bir Hareket ile Türkiye’nin Filistin Hastanelerinden Getirdiği Kanser Hastaları ve Refakatçileri

 

Gece Ajansı’nın bir diğer gündem maddesi ise, Türkiye’nin Filistin hastanelerinden getirilen 27 kanser hastası ve 13 refakatçi ile ilgiliydi. Bu olayın Türkiye’de ilk defa televizyon ekranlarına taşınmasıyla birlikte, Metin Külünk, detaylı bir şekilde bu insani hareketin nasıl gerçekleştiğini anlattı.
 

Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu Gece Ajansı, Kudüs ve Filistin meselesine dair derinlemesine analizleri ve dünya genelindeki gelişmeleri izleyicilere sunarak, önemli bir bilgilendirme aracı olmaya devam ediyor..

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gece, Ajansı'nda, Metin, Külünk, İle, Kudüs, ve, Filistin, Meselesi:, Soykırımın, Ortaya, Çıkışı, ve, Uluslararası, Hukuki, Adımlar,
Yorumlar
Haber Yazılımı