Haber Detayı
26 Ağustos 2021 - Perşembe 11:37
 
Savaşlar Küresel Isınma Kitlesel Göç ve Türkiye'yi Bekleyen Büyük Tehlike
Halis Özdemir yazdı.. "Savaşlar Küresel Isınma Kitlesel Göç ve Türkiye'yi Bekleyen Büyük Tehlike"
GÜNDEM Haberi
Savaşlar Küresel Isınma Kitlesel Göç ve Türkiye'yi Bekleyen Büyük Tehlike

 

SAVAŞLAR KÜRESEL ISINMA KİTLESEL GÖÇ VE TÜKİYE'Yİ BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE

 

Merhum Erbakan'ın sıklıkla dile getirdiği gibi Oded Ynon'un 1980 İsrail Stratejisi kitabında Büyük Ortadoğu Projesinin Büyük İsrail’i kurma projesi olduğunu görülmekte, gerçekleşmesi için de bölge de nefrete mezhepçiliğe umutsuzluğa ihtiyaç vardı bunun için DEAŞ ("İsrail Secret Intelligence Service" olabilir mi(!).) Büyük İsrail için Irak Suriye Yemen Libya'da ülkeler istikrarsızlaştırıldı birlikleri bozuldu. ABD'nin bölgede ve Afganistan'da dâhil başarısız olduğu düşünülebilir. Ancak ABD nin bölgeyi istikrarsızlaştırmak sureti ile amacına ulaşmış olduğu göz ardı edilmemelidir.
 

22 ülkeye "demokrasi" getiriyoruz diyerek nasıl istikrarsızlaştırdıklarını daha sonra ise göç mekanizmasını nasıl kullandıklarını yaşayarak gördük. Dünyaya dayattıkları gibi Türkiye'de mayın temizleme işini dayatmışlar Türkiye dâhil bütün ülkeler sınırlarını koruyan mayınları temizlemek zorunda bırakılmış ve Türkiye Irak Suriye sınırlarındaki mayınları temizlemişti. Şimdi bir daha anlaşılıyor ki emperyalistler önce PLANLAMASINI YAPIYOR ve ADIM ADIM UYGULUYORLAR.
 

Bütün dünyada sınırları mayından temizleterek kitlesel göçün yollarını açtılar. Bütün dünyayı KİTLESEL GÖÇLERLE istikrarsızlaştırmak ULUS DEVLETten ŞEHİR DEVLETE geçmek sureti ile devletleri KOLAY LOKMA yapmak ve kolay yönetmek istiyorlar.
 

 

Kitlesel Göç, kabul edecek ülkelerin demografik yapısını kökünden değiştirecektir. Demografik yapının değişmesi, beraberinde çok büyük sorunlara yol açması çatışmalara sebep olması hedefleniyor olabilir mi!?  beraberinde çok büyük sorunlara yol açması çatışmalara sebep olması  hedefleniyor olabilir mi?


Hedefteki ülke Türkiye
 

Ülkemiz küresel ısınma ve iklim değişikliği sebebiyle göç almadı denilebilir. Ne var ki yirmi yıldır Türkiye sistematik bir şekilde göç almaktadır.
 

Türkiye’nin resmi rakamlara göre en çok göç aldığı ülkeler ise başta 3,6 milyon sığınmacı ile Suriye, İkinci sırada ise 300 bin ile Afganlar, 142 bin sığınmacı ile üçüncü sırayı Iraklılar alıyor. (Ky.B.Kılıç.)
 

Türkiye göçü sözde demokrasi getirilen(!) iç savaş yaşayan ülkelerden alıyor.
 

 

Göç İdaresi Genel Müdürünün açıklamasına göre ise; Türkiye’de 196 farklı ülkeden yaklaşık 5,5 milyon sığınmacı/mülteci var. Kayıt dışı ile toplam rakamın 7 milyonu bulduğunu iddia eden güvenilir kaynaklar görüyoruz. Son birkaç haftadır başta Afganistan'dan gelenler hariç.
 

ABD, 2001 yılında Afganistan’ı, 2003 yılında da Irak’ı işgal etmiş, 2004 yılında da Türk kamuoyu Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) ile ilk defa tanışmıştı.
 

Bölgemizde istikrarsızlık başlatılmıştı.
 

Afganistan bundan ari olamazdı.
 

"Küresel Sermaye (Vatansız para)’nin en önemli istihbarat kurucu başkanı George Friedman, Gelecek Yüzyıl (The Next 100 Years) isimli kitabında, Afganistan ve Irak operasyonlarını kastederek; “ABD’nin bir savaşı tamamen kazanmak gibi bir hedefi de Vietnam ve Kore örneklerinde olduğu gibi ABD’nin amacı basitçe, bir gücü engellemek veya bir bölgeyi istikrarsızlaştırmaktır; her zaman için bir düzen getirmek amaç değildir."  demektedir.
 

Amerikan askerleri ve bürokratları, Afganistan ve Irak gibi ülkelere operasyon yaparlarken gerçekten de bu ülkelere demokrasi ve özgürlük getireceklerini zannetmiş olabilirler. Ama Vatansız Para’nın asıl niyeti hedef ülkeleri istikrarsızlaştırmaktı. Bu planın temelde iki amacı vardı: 1) İstikrarsızlaşan ülkenin yer altı ve yer üstü zenginliklerine çökmek, 2) Göç hareketlerini tetiklemektir.(Ky.Histori)
 

 

Yeni proje ulus-devletleri yıkmak
 

Birinci Dünya Savaşı'nın sonrasında imparatorluklar yıkılmış yerine ulus devletleri kurmuştu.
 

Şimdi ise;
 

Büyük devletlerden kurtulmak küçük bölünmüş hatta ŞEHİR DEVLETLERİ kurmaktır.


Suriye Irak Yemen Libya Sudan ve diğerleri. Şimdi ise Afganistan.


ABD Afganistan'dan neden çekiliyor? ABD için Afganistan önemini yitirdi mi?


Afganistan'ın denize çıkışının olmaması ABD’nin Çin veya Rusya ile girişeceği muhtemel bir savaşta üs olarak kullanamayacağı aşikârdır. ABD'nin Afganistan'da kalması anlamsızlaşmıştır denilebilir. Askeri stratejisiler havadan yapılacak sınırlı ikmal ile ABD hava kuvvetlerinin ciddi bir savaşta Afganistan’da tutunma ihtimali çok zayıf görmektedirler.


Taliban yönetimi sonuç olarak iç savaşın devam edip etmeyeceğine karar verecektir.


İç savaşın devamı Afganistan'da kitlesel göçlerle sonuçlanacak ve yeni dünya düzeni programına göre Afganistan birkaç şehir devletine bölünecek bir kısmı Çin'in peyki bir kısmı Rusya'nın peyki olması su götürmez gerçektir.


Afganistan'ı ABD Çin'e sorunlarla yüklü olarak bıraktı.


Çin bundan rahatsız mı?! Tabi ki rahatsız değil iç istikrarsızlık EMPERYALİSTLER İÇİN KADAYIFIN ÜZERİNDEKİ KAYMAKTIR! Ekonomik açıdan her ülkeyi yutma kapasitesi olan Çin’e sorunsuz bir Afganistan bırakılamazdı. Ama olsun Çin için önemli değil tarihi İpek Yolu Afganistan'dan geçmekte.


ABD Afganlı mülteciler için başta Türkiye olmak üzere Pakistan sınırının açık tutulmasını Özbekistan ve Tacikistan'ın da sığınmacıları almaları tavsiyesinde bulunuyor!


ABD Afganistan politikasıyla sonuç olarak;


-İç savaşı tetikledi.

-Kitlesel göç ortamı yarattı

-Afgan göçünü Türkiye Özbekistan ve Tacikistan'a yendirmek sureti ile bu ülkeleri istikrarsızlaştırmak nihai hedef olarak da ulus devletten şehir devlete döndürerek yeni dünya düzeninde Türkiye'ye yer vermemek hedefine kilitlenmiş görünüyorlar.

 

KİTLESEL GÖÇLER ÜLKELERDE İSTİKRARSIZLIK VE SONUÇTA KARGAŞALARA SEBEP OLMAKTADIR.

 

DÜNYADA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNDEN KAYNAKLI KİTLESEL GÖÇLER OLACAKTIR TÜRKİYE yeni kitlesel göç dalgalarına karşı TEDBİRLER almakta son derece haklıdır.


Tedbirler çerçevesinde;


2016'da AB ile yapılan 6 milyar avro karşılığı yapılan düzensiz göç anlaşması derhal iptal edilmeli Türkiye'nin göçmen yükünü tek başına üstlenmeyeceği kararlı duruşu gösterilmelidir. Küresel ısınma kaynaklı yeni göç dalgalarına karşı tedbirler almalıdır. Sayın Cumhurbaşkanının ifade ettiği gibi Türkiye AB ülkelerinin "Göçmen Deposu" değildir. O halde gereği yapılmalıdır.


İsteyene milliyetine ve niyetine bakmadan 250 bin doları TÜRKİYEDE 3 yıl TUTMAK ŞARTI GİBİ TRAJİ KOMİK şartla VATANDAŞLIK VEREMEZ VERMEMELİ! Derhal bu durumu düzeltmelidir.


Beğenmediğiniz Yunanistan bile 300 bin avro karşılığında yatırımı beş yıl Yunanistan'da tutma şartı ile VATANDAŞLIK YERİNE ON YIL OTURMA İZNİ ile sınırlı tutmaktadır.


Kitlesel göçler projedir, stratejiler geliştirmeli karşı çözüm üretilmelidir.


Türkiye'yi istikrarsızlaştırıp, etkisizleştirip yeni dünya köle düzeni kurmak istiyorlar. Türkiye buna izin vermemeli izin vermeyecektir.


Türkiye BOP konusunda bölgemizde yaşananlardan sonra gereken dersi çıkarmış olacak ki ABD ve müttefikleri Türkiye'ye karşı tavır alıyorlar!


Ne diyelim "insan yaptıkları ve yapması gerektiği halde yapmadıklarından da sorumludur."


Kalın sağlıcakla


Vesselam

 

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN
https://bncmedyahaber.com/yazar-benim-basima-gelmez-demeyin-646.html

Kaynak: Editör:
Etiketler: Savaşlar, Küresel, Isınma, Kitlesel, Göç, ve, Türkiye'yi, Bekleyen, Büyük, Tehlike,
Yorumlar
Haber Yazılımı