Haber Detayı
09 Ocak 2024 - Salı 13:30
 
Fatih Cami Saldırısının Perde Arkası -Vakıfların Toplumla Etkileşimi - Sorunları Analizi ve Çözüm Yolların - Söz Meydanı
kit TV'de yayınlanan Muhammet Binici'nin Hazırlayıp Sunduğu Söz Meydanı programı, Türkiye'deki vakıf geleneği, toplumla etkileşim ve sivil toplumun rolünü ele aldı. Programın konukları arasında Yazar ve Mevlana Platformu Başkanı Recep Öncel, KİM Vakfı Başkanı Mustafa Karaca, Birlik Vakfı Kurucular Kurulu üyesi Hüseyin Öztürk ve İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Sekreteri Durmuş Aydın yer aldı. İstanbul'daki Fatih Camii saldırısı detaylı bir şekilde masaya yatırılırken, vakıfların toplumla etkileşimi ve karşılaştığı zorluklar da programın odak noktalarından biriydi. İşte detaylar!..
GÜNDEM Haberi
Fatih Cami Saldırısının Perde Arkası -Vakıfların Toplumla Etkileşimi - Sorunları Analizi ve Çözüm Yolların - Söz Meydanı



AKİT TV’de her hafta Pazartesi 20.30’de Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu Söz Meydanı programı, bu hafta önemli konukları ağırlayarak Türkiye’deki vakıf geleneği, toplumla etkileşim, ve sivil toplumun rolü üzerine önemli bir programa ev sahipliği yaptı. Programın konukları arasında Yazar ve Mevlana Platformu Başkanı Recep Öncel, KİM Vakfı Başkanı Mustafa Karaca, Birlik Vakfı Kurucular Kurulu, Mütevelli Heyeti üyesi ve İstanbul Şube Başkanı Hüseyin Öztürk ile İHH – İnsani Yardım Vakfı Genel Sekreteri Durmuş Aydın yer aldı.
 

Programın önemli anlarından biri, İstanbul’da Fatih Camii içerisinde yaşanan saldırının detaylı bir şekilde masaya yatırılması oldu. Söz konusu olayda, slogan atan Ömer Salgın’ı uyaran cami imamı Galip Usta ve o sırada camide bulunan Bilal Erdem ile Ömer Salgın’ın bıçaklı saldırısının perde arkası detayları izleyicilerle paylaşıldı.
 

Programın ana gündem maddelerinden biri de Türkiye’deki vakıf geleneği ve bu vakıfların toplumla etkileşimi oldu. Konuklar, tarihsel kökenlerden günümüzdeki yapılanmalara, sosyal, kültürel ve ekonomik rollerden medeniyetin korunması adına yapılan çalışmalara kadar geniş bir yelpazede konulara değindi.
 

Programın bir diğer dikkat çeken bölümü, vakıfların karşılaştığı zorluklar ve bu zorlukları aşmak için geliştirilen tedbirler oldu. Konuklar, vakıfların sürdürülebilir kalkınma ve toplumsal dayanışma üzerindeki etkilerini değerlendirirken, sorunları tespit ederek çözüm önerilerini masaya yatırdı.
 

Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu Söz Meydanı Programı‘nda İnsan hakları, eğitim, sağlık gibi alanlarda yapılan projelerin topluma faydası ve vakıfların genç nesillerle etkileşimi konularında da detaylı bir tartışma gerçekleştirildi. Program, bu konulara odaklanarak, sivil toplumun Türkiye’deki rolüne ve vakıfların toplumla güçlü bir etkileşimine ışık tuttu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Fatih, Cami, Saldırısının, Perde, Arkası, -Vakıfların, Toplumla, Etkileşimi, -, Sorunları, Analizi, ve, Çözüm, Yolların, -, Söz, Meydanı,
Yorumlar
Haber Yazılımı