Haber Detayı
28 Ekim 2021 - Perşembe 21:30
 
Emine Şenlikoğlu - BASIN AÇIKLAMASI - Şenlikoğlu'ndan Deist - Ateist Çarpıtmalarına Cevap!..
Emine Şenlikoğlu, yaptığı yazılı basın açıklamasında: "Deizm ve Ateizm akımlarının sınırlama getirmediğine dikkat çektiğim bir konu, DEİSTLERE ve ATEİSTLERE hitaben onların böyle bir şey yapabileceğini ifade etmişim gibi çarpıtılmış ve şahsıma bu çarpıtma üzerinden yoğun bir saldırı başlatılmıştır." işte Şenlikoğlu'nun yaptığı yazılı basın açıklamasının tamamı..
GÜNDEM Haberi
Emine Şenlikoğlu - BASIN AÇIKLAMASI - Şenlikoğlu'ndan Deist - Ateist Çarpıtmalarına Cevap!..

EMİNE ŞENLİKOĞLU - BASIN AÇIKLAMASI

 

"Deizm ve Ateizm akımlarının sınırlama getirmediğine dikkat çektiğim bir konu, DEİSTLERE ve ATEİSTLERE hitaben onların böyle bir şey yapabileceğini ifade etmişim gibi çarpıtılmış ve şahsıma bu çarpıtma üzerinden yoğun bir saldırı başlatılmıştır.

 

Dijital bir çağda her konuya ulaşım ve erişim bu denli kolaylaşmışken, gerçekte ne söylediğimi ve neyin tespitini yaptığımı bir dakika içinde görebilecek olmasına rağmen hiçbir araştırma zahmetine girişmeksizin itibarıma, haysiyetime ve şerefime karşı açık ve aleni bir çarpıtma üzerinden dil uzatanların özür dilemediğini ve hatalarını düzeltmediğini üzülerek müşahede etmekteyim.

 

Videoda’ da görüleceği üzere meramımız açıktır. Evliliğe ilişkin sınırlayıcı hükümler dinler tarafından ihdas edilmiş olup “deizm”, “ateizm” gibi akımların bu tür teorik hükümleri ve kuralları mevcut değildir. Bu konuşmam tamamıyla mevzu bahis akımların teorik çerçevelerine ve kurallarına dair atıftan ve tespitten ibarettir.

 

Bu atıf ve tespitimin doğruluğunu, Deizmin Esasları/Özellikleri, Ateizmin Esasları/Özellikleri çerçevesinde bir tetkikle herkes teyit edebilecektir. Şayet yanlış yaptığımı düşünen varsa, bu akımların aksi yönde bir kuralını/kaidesini/esasını buyursunlar ve önüme getirsinler…

 

Hal böyleyken, “ateist” ve “deist” olan kişilere karşı hiçbir söylemim mevcut değilken, onların tercihlerine veya yaşantılarına ilişkin en küçük bir yorumda bulunmamışken ısrarla ve kasıtla söylemlerimi bu yöne evirmeye kalkışanlar; insanî, vicdanî, ahlakî ve hukukî açıdan alenî bir şekilde suç işlemektedir.

 

Pek çok medya organı, sosyal medya platformu ve bir kısım gazeteciler de gerçeği araştırmak yerine bu suça çanak tutmakta ve ideolojik kin ve husumetlerini kusmak uğruna bu yalan ve iftiraya alet olmaktadır. 

 

Şahsımı hedef göstermek suretiyle kasten ve alenen bu haksızlığı icra edenler ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik, hakaret gibi fiillerle bu suçu işlemeye devam edenler hakkında cezaî ve hukukî tüm haklarımı kullanacağımı ve yargı önünde hesap soracağımı ifade ediyorum.

 

Avukatlarım tarafından gerekli çalışmanın başlatıldığını, hiçbir haksızlığın cezasız kalmayacağını, şahsıma yönelen bu hadsiz, haksız ve ölçüsüz linç girişiminden ivedi şekilde vazgeçilmesi gerektiğini ilanen ve ihtaren bildiririm. 

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

Emine ŞENLİKOĞLU

 

 

Şenlikoğlu dün de sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

 

 

"YİNE BİR İFTİRAYA CEVAP VERİYORUM" diyerek sözlerine başladı.

 

"Deyist ve Ateisleri kastetmedim ...

 

ÇARPITMANIN BÖYLESİ.

 

BEN: "ATEİST VEYA DEİSTLER ANNELERİYLE EVLENEBİLİR." DEMİŞİM.

Bir haber sitesi çarpıtıp haber yapmış, çakallar da kapmışlar.

 

BU ÇARPITANLAR ARTIK UTANMALILAR. ÖZELLİKLE BELİRTTİM Kİ:" ATEİST VE YA DEİSTLER BUNU YAPARLAR DEMİYORUM AMA EVLENEN OLSA ATEİZM VE DEİZMDE YASAK YOKTUR. ANNE BABA VE EVLATLA EVLENİLMEZ YASAĞI DİNLERDEN GELİR"i belirttim. Peki söylediğim yalan mI? İspat etsinler özür diliyeceğim. Konu deist veya ateist değil Deizm ve Ateizm'dir.

 

GERÇEKTEN YETSİN ARTIK

 

Taraftarları da konunun aslını araştırmadan, bilmeden kuzu kuzu inanmışlar. O kadar çirkince çarpıtmışlar ki insan nasıl bu kadar insanlığından çıkar bilemedim. Cevap vermek yerine ateist gençleri şişirecek onlara nefret verecek şekilde yazmış, burdan bile nemalanmışlar.

 

ÇARPITMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK. HABERİ YAPANLARI DÜZELTMEYE DAVET EDİYORUM. İnsan olan düzeltir. Ben Cübbeli Hoca’ya aşırı sinirlenmiştim ağzımdan çıkanı kulağım duymamış, yeniden dinleyince hakaretimi, ÇOK UTANDIM VE derhal kendisinden özür diledim burdan da dileyeceğim, inşâallah.... İnsan hatasını düzeltir. Ben insanım düzeltiyorum E. sözlükten ve diğerlerinden de insansanlıkları varsa düzeltme bekliyorum.

EMİNE ŞENLİKOĞLU.

 

SEVENLERİME BUNU PAYLAŞMAK DÜŞER AMMA" 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Emine, Şenlikoğlu, -, BASIN, AÇIKLAMASI, -, Şenlikoğlu'ndan, Deist, -, Ateist, Çarpıtmalarına, Cevap!..,
Yorumlar
Haber Yazılımı