Haber Detayı
21 Kasım 2021 - Pazar 01:51
 
EMİN ŞİRİN: BAŞÖRTÜLÜ HAKİME HANIM OLMASINI YANLIŞ BULUYORUM!
Gazeteciler Mahmut Muslihan ve Ramazan Bursa’nın ‘Aynı Gün Aynı Saat’ isimli YouTube kanalına bu hafta 22. Dönem İstanbul Milletvekili Emin Şirin konuk oldu. Şirin, Muslihan ve Bursa’nın Mısır vatandaşı olmasından Hidiv ailesi ve Ürdün Kraliyet Hanedanı ile olan akrabalıklarına, Münci İnci’nin evinde yapılan özel toplantıdan Ergenekon davasına, 1999 yılında FETÖ Lideri Gülen ile Amerika’da yaptıkları görüşmeden Lütfi Türkkan olayına kadar bir çok soruya yanıt verdi.
GÜNDEM Haberi
EMİN ŞİRİN: BAŞÖRTÜLÜ HAKİME HANIM OLMASINI YANLIŞ BULUYORUM!

 

Gazeteciler Mahmut Muslihan ve Ramazan Bursa’nın ‘Aynı Gün Aynı Saat’ isimli YouTube kanalına bu hafta 22. Dönem İstanbul Milletvekili Emin Şirin konuk oldu.

 

Şirin, Muslihan ve Bursa’nın  Mısır vatandaşı olmasından Hidiv ailesi ve Ürdün Kraliyet Hanedanı ile olan akrabalıklarına, Münci İnci’nin evinde yapılan özel toplantıdan Ergenekon davasına,  1999 yılında FETÖ Lideri Gülen ile Amerika’da yaptıkları görüşmeden Lütfi Türkkan olayına kadar  bir çok soruya  yanıt verdi.

 

“BAŞÖRTÜLÜ HAKİME HANIM OLMASINI YANLIŞ BULUYORUM”

 

Cemaat ve tarikat mensuplarının devlet kadrolarında yer almasını sakıncalı bulduğunu ifade eden Eski Milletvekili Emin Şirin, cemaat ve tarikatların devlet kadrolarında görev alan mensuplarını serbest bırakmadığını, talimatlar verdiğini, bundan dolayı cemaat ve tarikat üyelerinin devlet kadrolarında yer almalarına karşı olduğunu söyledi.

Başörtülü ve Atatürk rozetli hakimlerin olmasının yanlış bulduğunu belirten Şirin, adaletin sadece tecelli etmesinin yeterli olmadığını, tecelli ettiği algısını da yaratması gerektiğini söyleyerek, hakimin başörtülü takmasının ve Atatürk rozete taşımasının bu algının oluşmasını olumsuz etkilediğini savundu.

Başörtüsü mücadelesinin içinde bulunmaktan mutlu olduğunu söyleyen Şirin, başörtülü hakime karşı olduğunu, başörtülü polis konusunda tereddütlerinin bulunduğunu fakat başörtülü milletvekili olmasını desteklediğini kaydetti.

 

ŞİRİN:  FAZİLET PARTİSİ ŞUURLU BİR ŞEKİLDE KAPATILDI

 

Fazilet Partisi’nin kapatılma davasıyla ilgili  tespitlerde bulunan Eski Milletvekili Emin Şirin, Anayasa Mahemesi’nde Fazilet Partisi davasında Nazlı Ilıcak’ın savunmasının parti avukatlarına teslim edilmesine rağmen savunmaya konulmadığını söyledi.

Şirin, Fazilet Partisi’nin, Ak Parti’nin önünün açılması için şuurlu bir şekilde kapatıldığını tespit ettiğini söyledi.

Şirin, Münci İnci’nin ve Nazlı Ilıcak’ın  evinde  yapılan gizli toplantılara da değindi.

 

“1999 YILINDA FETULLAH GÜLEN’LE AMERİKA’DA GÖRÜŞTÜK”

 

22. Dönem Milletvekili Emin Şirin,  1999 yılında Nazlı Ilıcak ve bir grup milletvekiliyle yaptıkları Amerika ziyaretini de anlattı.

Şirin, gittikleri Amerika Birleşik Devletleri’nde, Nazlı ılıcak ile birlikte Pensilvanya’ya giderek Fetullah Gülen ile görüştüklerini söyledi.

Eski Milletvekili Şirin, FETÖ Lideri Fetullah Gülen ile görüşmeyi o dönem Kanal 7’nin ABD Temsilcisi olan Akif Beki’nin ayarladığını ifade etti.

FETÖ Lideri Gülen ile yaptıkları görüşmeyi anlatan Şirin, Paralel Devlet Yapılanması’nı nasıl ve ne zaman fark ettiğini de aktardı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: EMİN, ŞİRİN:, BAŞÖRTÜLÜ, HAKİME, HANIM, OLMASINI, YANLIŞ, BULUYORUM!,
Yorumlar
Haber Yazılımı