Haber Detayı
13 Eylül 2021 - Pazartesi 20:45
 
Bu Konuşması mı İstifayı getirdi?
Geçtiğimiz günlerde istifa eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un çok tartışılacak bir açıklaması sosyal medyada olay oldu.
GÜNDEM Haberi
Bu Konuşması mı İstifayı getirdi?

Geçtiğimiz günlerde istifa eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un çok tartışılacak bir açıklaması sosyal medyada olay oldu.
 

İddiaya göre Ziya Selçuk bu açıklamasından sonra istifaya zorlandı.

 

Selçuk, konuşmasında herkesin tartıştığı çip meselesine değiniyor ve önümüzdeki yıllarda bütün insanların çiplerle yönlendirileceğini ve uzaydan kontrol edileceğini  anlatıyor.

 

Sosyal medyada gündem olan bu konuşması akıllara Ziya Selçuk bu konuşmasından sonra mı istifa ettirildi sorusunu akıllara getiriyor!..   

 

HABERİN VİDEOSU

 

İşte Sayın Ziya Selçuk'un sosyal medyada gündem olan o konuşması;

 

"Sizi aslında farklı bir gelecek bekliyor aslında sevgili gençler. Nasıl bir gelecek? Dijital olanın, fiziksel olanın, biyolojik olanın aynı bedende bütünleşeceği bir çağa doğru gidiyoruz. Buna "singularity" çağı diyorlar. Yani 20 sene sonra hepinizin vücutlarında "çiplerin" olacağı, herkesin düşüncesinin uzaydan okunacağı bir çağa doğru gidiyoruz. Bizim bu konularda muhakkak mesafe almamız şart. Bu gün ilkokula başlayanlar 2040'larda iş hayatına atılacaklar ve büyük ölçüte yapay zeka marifetiyle robotların hakim olduğu işlerin Yüzde 80'nine yakınını robotların yaptığı bir çağ olacak ama bu çağda bir müjdeyi içinde taşıyor. Bizim daha fazla insanlaşmamıza yol açacak çünkü eğitim beşeri insan yapan süreçtir. Biz daha fazla insanlaşmak için daha fazla bilime daha fazla sanata ihtiyaç duyuyoruz."

Kaynak: Editör:
Etiketler: Bu, Konuşması, mı, İstifayı, getirdi?,
Yorumlar
Haber Yazılımı