Haber Detayı
21 Ağustos 2021 - Cumartesi 12:50
 
Benim Başıma Gelmez Demeyin!
Halis Özdemir yazdı!.. "Benim Başıma Gelmez Demeyin!"
GÜNDEM Haberi
Benim Başıma Gelmez Demeyin!

 

Benim Başıma Gelmez Demeyin!

 

Benim başıma gelmez demeyin devre mülk ve devre tatil mağduru on binlerce örnekten birisini konu etmekteyiz lütfen okuyun ondan da önemlisi bu yazıyı İlgili ve yetkililere özellikle Sayın Adalet Bakanımıza ve Sayın Maliye Bakanımıza Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ulaştırma imkânı olanlar lütfen ulaştırınız.

 

Ulaştırınız ki mağduriyetin giderilmesinde sizin de bir katkınız olsun.

 

Dolandıcılığın "dersi" kabilinden hadi canım OLAMAZ! diyeceğiniz İBRETLİK MAĞDURİYET hikâyesi okuyacaksınız.

 

18.07.2021 tarihli Vizyon Programım ’da konuşan devre mülk mağdurları temsilcisi yıllarca öğretmenlik ve okul müdürlüğü yapmış Talip Metehanoğlu mağdur avukatları Av. Yaşar Metehanoğlu, Av. Sıtkı Cansız ’ın anlattıkları ve iddialarına göre;

 

"Jet Fadıl diye bilinen maruf şahıs İstanbul'un orta yerinde BAYRAMPAŞA CAPRİCE OTEL DEVRE MÜLK yapıyorum diyerek 28.130 kişiyi dolandırmış vatandaşlardan BİR MİLYAR ÜÇ YÜZ SEKSEN YEDİ MİLYON TL kayıtlı para kayıtsız olanlar hariç olmak üzere toplamıştır." Devletin yasal alt yapı düzenlemelerini yapmamış olması ihmali Maliye Bakanlığı'nın bürokratik uygulamaları, adaletin yavaş yürümesi gibi akıl almaz olaylar yaşanmıştır."

 

Caprice Bayrampaşa’da; "Jet Fadıl'ın, dolaylı olarak Devletin, Adalet Bakanlığı'nın, Maliye Bakanlığı'nın meydana getirdiği mağduriyeti yaşayan 28.130 kişinin hikâyesi;

 

1- Devletin devre mülk konusunda gerekli YASAL DÜZENLEME yapmamış olması ve imar planlarının onaylanmasını müteakip "KAT İRTİFAKI" kurması ve İNŞAAT ORTADA YOKKEN TAPU TESİS ETMESİ, mağdurların TAPU VERİYORUZ denilerek aldatılmalarına sebep olmuştur.

 

2- Jet Fadıl devre mülk alanlara bir günlük hatta bir saatlik devre mülk tapusu vermiş, mağdur vatandaşlar aldıkları devre mülkün 15 günlük olduğu şeklinde aldatıldığı görülmüştür. DEVRE MÜLK YASAL OLARAK 15 GÜNDEN AZ OLAMAZ!  

 

Bir günlük ya da bir saatlik tapuları TAPU MÜDÜRLÜKLERİ nasıl olmuş da verebilmişler, böylelikle vatandaşın mağduriyetine sebep olmuşlardır?

 

3- Bayrampaşa Caprice temel atma merasimlerine zamanın belediye başkanı yerel yöneticiler bazı siyasetçiler ve bilinen bazı toplum önderlerinin katılmaları vatandaşın aldatılmasına zemin hazırlamıştır.

 

4-Jet Fadıl'ın avaneleri pek çok siyasetçinin ve dini şahsiyetler Nihat Hatipoğlu, Cübbeli Ahmet, Mehmet Talu; Ünlü sporcular Tanju Çolak, Alpay Özalan gibi isimleri kullandığı gibi kendisinin "peygamber sülalesinden" olduğunu söyleyerek ve etrafına söyleterek insanların dini duygularını kullanmaktan imtina etmemişler bu da yetmez gibi Sayın Cumhurbaşkanı’nın muhterem eşlerinin ismini de imtina etmeden kullanmaktan çekinmemişler "Bayrampaşa Caprice ’in 28.ci katının olmamasına rağmen 28.ci Katı Emine Hanımefendiye ait" iftirasını atarak Sayın Emine Hanımefendinin "hemşerilik" ötesinde "binanın ortağı olduğu algısını" ve ayrıca Emine Hanımefendi ile akrabalık iddiasını fısıltı olarak yaymışlar, vatandaş üzerinde güven telkin etmişlerdir. Dini milli her türlü değeri kullanabilen gözü dönmüş bir organize ile mağdurlar dolandırılmıştır.

 

Bunlar yetmemiş gibi

 

Dolandırdıkları vatandaşları VERGİ MAĞDURU YAPILMIŞLARDIR!

 

1-Jet Fadıl'ın adamları devre mülk mağdurlarını "KİRA ALDIKLARI ve VERGİ KAÇIRDIKLARI yönünde maliye bakanlığına ihbarda bulunmuşlar KENDİLERİ DEVLETTEN İHBAR ÖDÜLÜ ALMIŞLAR, ilgili şahıslar kişisel verileri izinsiz kullanmak suçlaması ile mahkemeye verilmişlerdir. Mağdurları bir de VERGİ MAĞDURU ve EKSİK BEYAN MAĞDURU durumuna düşürmüşlerdir.

 

Jet Fadıl vatandaşa aynı devre mülkün örneğin Haziran ayının bir devresini yüz bin TL’ye satmış bir diğer devresini ise iki yüz bin TL’ye satmış KENDİ YAPTIĞI DOLANDIRICILIĞI maliyeye “vatandaş eksik beyan verdi VERGİ KAÇIRDI” diyerek ikinci bir cezaya muhatap etmişlerdir.

 

2- Devre mülk alan vatandaşa Didim’deki otelden devre tatil vermiş kullanmayan veya çeşitli gerekçelerle kullandırılmayanlara promosyon bedelini Bankaya KİRA BEDELİ diye ile yatırmış. Gene kendi yaptığı sahtekârlığı vatandaşa yüklemiş, mahkemenin tayin ettiği bilirkişi raporuna göre Bayrampaşa Caprice Otel inşaatının yüzde 57 mertebesinde yapıldığı tespit edilmesine rağmen

 

Maliye Bakanlığı vergi daireleri tarafından mağdur vatandaşlara KİRA GELİRİ ve buna bağlı CEZA tahakkuk ettirmiş. Vatandaş bu kez de devlet eliyle mağdur edilmiştir. Oysa TAMAMLANMAMIŞ BİNAYA KİRA TAHAKKUK ETTİRİLEMEZ!

 

Kira tahakkuk ettirilen vatandaşların mahkeme ve avukat parası verebilenler yüzde yüze yakınının mahkemeler tahakkuk ettirilen KİRA VERGİSİNİ İPTAL ETMİŞ, ancak TEBLİGATI ALMIŞ VE YASAL SÜRESİNDE VE MAHKEME MASRAFI veremeyenler TEBLİGATA İTIRAZ ETMEDİKLERİ ve VERGİ VE CEZALARI ONAYLANMIŞ oldukları gerekçesi ile de ESASEN OLMAYAN BİNAYA TAHAKKUK ETTİRİLEN VERGİ VE CEZASI vatandaştan istenmektedir. MAHKEME KARARLARI İLE bina tamamlanmamış olduğu TESCİL EDİLMİŞ OLMASINA RAĞMEN vatandaşa MEVZUAT YÜZÜNDEN tekrar mağduriyet yaşatılmaktadır.

 

MAHKEME YOLUYLA YAŞANILAN MAĞDURİYET

 

1-Mağdurlar jet Fadıl'ı mahkemeye vermişler MAHKEME YAKLAŞIK SEKİZ YILDIR DEVAM ETMEKTE bir türlü karar çıkmamakta, DAVA MÜRURU ZAMANA UĞRAMAK ÜZEREDİR. Jet Fadıl ve avanesi bu durumu bilmekte ona göre bir köşede kahvesini içmektedir!

 

2-Jet Fadıl vatandaştan aldığı paraların bir kısmını HDP milletvekiline destek için bağışlamış olduğunu, başka yerlerde ise HDP parti binaları yaptırdığını ifade ettiği söylemleri dolaşmaktadır. Yedi yıl önce CNN Türk kanalında Cüneyt Özdemir'in sunduğu ve 5N1K programına katılmış ve programda hem HDP ye hem de STV kanalından geldiklerini ve yardım istediklerini “onların istediği rakamın misli misli 850000 dolar verdim" diyerek Fetö terör örgütü ve HDP’ye YÜKLÜ MİKTARDA PARALAR verdiğini ifade etmekte, teröre destek olduğunu  (   https://youtu.be/syTnZDLVYzM  )   TV programında ifşa etmiştir.

 

Savcılar teröre destek ve yataklık yapmaktan gereğini yapması mağdurlar tarafından beklenmektedir.

 

Mağdurların temsilcisi ve avukatları yukardaki açıklama ve iddialara ilaveten mağduriyetlerin giderilmesi için yapılması gerekenleri özetle şöyle ifade etmişlerdir.

 

"1- Jet Fadıl mağdurları dolandırarak topladığı paraların fetö terör örgütüne verdiğini bizzat kendisi ifade etmektedir.

 

A- DERHAL TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM VE YATAKLIK YAPMAKTAN YARGILANMALIDIR.

 

B- YARGILAMA SİLİVRİ UYGULAMALARINDA OLDUĞU GİBİ SERİ yapılmalı, Jet Fadıl’ın ZAMAN AŞIMINDAN paçayı kurtarmasının önüne geçilmeli, mağdur vatandaşların UZAYAN MAHKEME SONUNDA ADALETE OLAN GÜVENİ VE ADALET SAĞLANMALIDIR. Jet Fadıl terörden yargılanmalı yakınları üzerinden kaçırdığı MAL VARLIĞINA el koyulmalıdır.

 

 

C- 28.130 bin kişinin mağdur edildiği BAYRAMPAŞA CAPRİCE binası Jet Fadıl’ın vatandaştan dolandırmak sureti ile topladığı paralar devlet tarafından el konularak tahsil edilmelidir.

 

D- Yüzde 57’si tamamlanmış olan Bayrampaşa Caprice mağdur vatandaşlarınındır, aynı zamanda MİLLİ SERVETTİR çürümeye terkedilmeden devlet el koymalı bina değerlendirilmeli vatandaşın mağduriyeti biraz da olsa giderilmelidir.

 

E- Vatandaşa tamamlanmamış binadan tahakkuk ettirilen KİRA GELİRİ VERGİSİ VE CEZALARI “Boğaz köprü geçişlerinde mağduriyetlerin giderildiği gibi" Maliye Bakanlığı tarafından bir düzenleme ile giderilmeli vatandaş MAHKEME MASRAFI AVUKAT BEDELİ ile bir kez daha mağdur edilmemeli devlet kaybettiği davalara ayrıca para ödemektedir bundan da kurtulmalıdır. MAHKEMELER MEŞGUL EDİLMEMELİDİR.

 

BİNLERCE İNSAN DAVA AÇMAK VE KENDİSINE TAHAKKUT ETTİRİLEN HAKSIZ GAYRİ YASAL VERGİYİ İPTALİ İÇIN MAHKEME kapılarında süründürülmemelidir.

 

Jet Fadıl mağdurlarının bazılarının ömrü mücadeleye yetmemiş hayatını kaybetmişler çoğu ise hayatı kendilerine zehir edilmiştir.

 

Bu mağduriyete Jet Fadıl kadar ona bu fırsatı veren devletteki görevlilerin de kabahati vardır. Bu görevliler derhal tespit edilerek onlar da hâkim önüne çıkarılmalı, zaman aşımına uğramadan bu yolsuzluğa çanak tutanların cezaları verilmelidir.

 

Jet Fadıl’ın yaptıkları yanına kalmamalı adalet yerini bulmalı vatandaşın mağduriyeti giderilmelidir.

 

Jet Fadıl, "dolandırıcılığı" mahkemece tescil edilmiş bir kişidir.

 

Devlet kurumları mahkemeler maliye ve sorumlu kurumlar jet Fadıl dolandırıcılık davasını zamanında süratle çözüme kavuştursaydı daha sonraları "Çiftlik Bank" gibi dolandırıcılıklar yaşanmaz dolandırıcılar bu kadar cesur olamazlardı.

 

"Jet Fadıl Bayrampaşa Caprice’te pek çok ünlü iş adamı siyasetçi akademisyen sporcu toplum önderi ve sade vatandaşı dolandırmıştır. Pek çoğu  "sende mi? Nasıl kandın bu sahtekâra?" denilmesinden çekindiği için küçük düşmemek için isimlerini ifşa etmemekte ortaya çıkmamaktalar. Gariban çaresiz mağdur vatandaşlar bu mücadeleyi yıllardır imkânsızlıklar içinde sürdürmeye çalışmaktadırlar."

 

Gereği yapılmazsa;

Bu yapı çok JET FADIL ÜRETİR!

Sayın Cumhurbaşkanımız

Sayın Adalet Bakanımız

Sayın Maliye Bakanımız

Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız

 

Mağdurlar Devletin de "kusurlu" olduğu ortada olan bu mağduriyeti gidermenizi beklemektedir.. Mahkemeler “SİLİVRİ ÖRNEĞİ” nde olduğu gibi hızlandırılmasını ve terörü desteklediğini, yardım yaptığını itiraf eden, vatandaşları dolandıran Jet Fadıl’ın gereken cezayı almasını ve bir daha başka Jet Fadıl'lar türemesin demekteler.

 

Vergi mağdurları; "Maliye Bakanlığı tarafından mahkeme salonlarında süründürmeden ve mahkemeler meşgul edilmeden "boğaz köprü geçişlerinde yaşanan mağduriyetin düzeltilmesi" gibi bir düzenlemeye acilen gidilmesini beklenmektedirler.

 

Mağdurların mağduriyetinin giderilmesi devlete adalete maliyeye güveni artırmakla kalmayacak mağdurların BEDDUASINI DEĞİL DUASININ alacaksınız!

 

Yukarda yazdıklarım MAĞDURLARIN AVUKATLARIN VE MAĞDUR TEMSİLCİSİNİN ANLATTIKLARI ve İDDİALARININ sadece küçük bir kısmıdır. Mağdurların kişisel yaşadıkları çaresizlikleri düştükleri yoksullukları anlatmaya zaman yetmez!

 

Devlet, yukarıda bahsi geçen mağduriyetler var ise; bu tür mağduriyetlere derhal son vermelidir.

 

Kalın sağlıcakla

 

Vesselam

 

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN
https://bncmedyahaber.com/yazar-afganistan-da-once-rusya-ve-abd-simdi-de-cin-643.html

Kaynak: Editör:
Etiketler: Benim, Başıma, Gelmez, Demeyin!,
Yorumlar
Haber Yazılımı