Yazı Detayı
26 Kasım 2023 - Pazar 16:21
 
TARİHİ GÖREVE DAVET
Halis Özdemir / Gazeteci - Yazar - Program Yapımcısı
 
 

Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın TBMM Başkanımız, Sayın Siyasi Parti Başkanlarımız, Siyasetçilerimiz, Ve Aziz Milletimize;
 
 
TARİHİ GÖREVE DAVET,
 
Gelinen durum vahimdir!
Nasıl olur diyeceksiniz!
Vatanımızın bazı bölgelerinde yasal ve uluslararası anlaşmalar ile “ÖZERKLİK” ilan edilmesine zemin hazırlanmış olması akıllara ziyan durumdur.
Milletimizin birliği beraberliği, ülkemizin devletimizin birliği bütünlüğü ile dünya var oldukça yaşatılması, bazı bölgelerin “özerklik” adı altında Sevr’in  tatbikinin önlenmesi amacıyla vatanımızın bölünmemesi için;
 
 
ÖZERKLİĞİN/BÖLÜNMENİN YOLUNU AÇAN, 
 
 
1- 3 Ekim 1992 Sayı : 21364 tarih ve sayılı bakanlar kurulu kararının ve,
2-BM ile 15 Ağustos 2000 tarihinde New York'ta Birleşmiş Milletlerde imzalanan “İkiz Sözleşmeleri”nin,
 
 
3-4 Haziran 2003'te  TBMM de kabul edilen 4867 ve 4868 no’lu "Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşmenin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun",(AB ile yapılan anlaşmayı onaylayan bakanlar kurulu kararı ve BM de aynı sözleşmenin onaylanması)
 
Gerek AB ile yapılan anlaşma ve ve bakanlar kurulu kararı ile onaylanan, gerek BM ile yapılan anlaşma ve TBMM de çıkarılan yasaların derhal hiç zaman kaybedilmeden ortadan kaldırılması tarihi sorumluluktur!
 
 
Anlaşmalar ve kararların detayları;
 
ÖZERKLİK/BÖLÜNME YOLUNDA BAKANLAR KURULU KARARI:
1-AB ile yapılan iptal edilmesi gereken anlaşmanın ve bakanlar kurulu tarafından onaylanan kararın tam metnini noktası virgülüne imla hataları da dahil dokunmadan sizlere  sunuyorum! 
 
 
“T.C. Resmi Gazete
Başbakanlık
Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır
Kuruluşu : 7 Ekim 1920 3 Ekim 1992 Sayı : 21364 CUMARTESİ
YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ
Milletlerarası Andlaşma Karar Sayısı 92/3398
Türkiye tarafından 21/11/1988 tarihinde Strasbourg'da imzalanan ve 8/5/1991 tarihli ve 3723 sayılı Kanunla onaylanması uygun bulunan ekli "Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı"nın mezkur Kanunun 1inci maddesi ileöngörüldüğü biçimde onaylanması; DışişleriBa­ kanlığının 29/7/1992 tarihli ve AKGY/2238-4753 sayılı yazısı üzerine, 31/5/1963 tarihli ve 244 sayılı Kanunun 3 üncü ve 5 inci maddelerine göre, Bakanlar Kurulu'nca 6/8/1992 tarihin­ de kararlaştırılmıştır.
Süleyman DEMİREL Başbakan
E. İNÖNÜ
Devlet Bakanı ve Başb. Yrd.
İ. TEZ Devlet Bakanı
O. KtLERCİOĞLU Devlet Bakanı
E. ŞAHİN Devlet Bakanı
N. AYAZ
Milli Savunma Bakanı
K.TOPTAN Milli Eğitim Bakanı
Y.TOPÇU Ulaştırma Bakanı
M. T . KÖSE Sanayi ve Ticaret Bakanı
A. ATEŞ Turizm Bakanı
Resmi Gazete Kodu : 031092
E. CEYHUN Devlet Bakam
G. ERGENEKON Devlet Bakam
M. A . YILMAZ Devlet Bakanı
M. S. OKTAY Adalet Bakanı
S. ORAL
Maliye ve Gümrük Bakam
Y. AKTUNA Sağlık Bakam
M. MOĞULTAY
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakam
D. F . SAĞLAR Kültür Bakanı
B. D . AKYÜREK Çevre Bakam
Yürütme ve İdare Bölümü Sayfa : 1 İçindekiler 96. Sayfadadır.
C. ÇAĞLAR Devlet Bakanı
A.GÖNEN Devlet Bakanı
M. KAHRAMAN Devlet Bakanı
Ş. ERCAN Devlet Bakam
1. SEZGİN İçişleri Bakanı
N. CEVHERİ Devlet Bakanı V .
T.AKYOL Devlet Bakanı
Ö. BARUTÇU Devlet Bakanı
M. BATALLI Devlet Bakanı
H. ÇETİN Dışişleri Bakanı
O. KUMBARACIBAŞI Bayındırlık ve İskan Bakam
N. CEVHERİ Tarım ve Köyişleri Bakam
E. FARALYALI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakam
V. TANIR Orman Bakam
2 Ekim 1992 tarihli ve 21363 Mükerrer sayılı Resmi Gazete'de; 3839,3841 sayılı Kanunlar ile 92-40836 sayılı Atama Karan yayımlanmıştır.
Turgut OZAL Cumhurbaşkanı
 
Sayfa : 2 RESMİ GAZETE 3 Ekim 1992 — Sayı : 21364
AVRUPA YEREL YÖNETİMLER ÖZERKLİK ŞARTI

ÖNSÖZ

İşbu Şartı imzalayan Avrupa Konseyi üyesi Devletler,
Avrupa Konseyi'nin amacının üyeleri arasında ortak mirasları olan ideal ve ilkeleri ko­ rumak ve gerçekleştirmek için daha ileri bir birlik sağlamak olduğunu düşünerek,
Bu amacın gerçekleştirilmesinin yollarından birisinin idari alanda anlaşmalar yapmak olduğunu düşünerek,
Yerel makamların her türlü demokratik rejimin temellerinden birisi olduğunu düşünerek,
Vatandaşların kamu işlerinin sevk ve idaresine kaülma hakkının Avrupa Konseyine üye Devletlerin tümünün paylaştığı demokratik ilkelerden biri olduğunu düşünerek,
Bu hakkın en doğrudan kullanım alanının yerel düzeyde olduğuna kani olarak,
Gerçek yetkilerle donatılmış yerel makamların varlığının hem etkili hem de vatandaşla­ ra yakın bir yönetimi sağlayacağına kani olarak,
Değişik Avrupa ülkelerinde özerk yerel yönetimlerin korunması ve güçlendirilmesinin demokratik ilkelere ve idarede ademi merkeziyetçiliğe dayanan bir Avrupa oluşturulmasında önemli bir katkı sağlayacağını düşünerek,
Bunun demokratik bir şekilde oluşan karar organlarına ve sorumluluktan bakımından, bu sorumlulukların kullanılmasındaki olanak ve yöntemler bakımından ve bu sorumlulukla­ rın karşılanması için gerekli kaynaklar bakımından geniş bir özerkliğe sahip yerel makamların varlığını gerektirdiğini teyid ederek,
 
Madde 1

Taraflar bu Şart'ın 12. maddesinde belirtilen şekil ve ölçüde kendilerini aşağıdaki mad­
delerle bağlı kabul edeceklerini taahhüt ederler.

I. BÖLÜM Madde 2

Özerk Yerel Yönetimlerin Anayasal ve Hukuki Dayanağı
özerk yerel yönetimler ilkesi ulusal mevzuatla ve uygun olduğu durumlarda anayasa ile tanınacaktır.

Madde 3

Özerk Yerel Yönetim Kavramı
1 — Özerk yerel yönetim kavramı yerel makamların, kanunlarla belirlenen sınırlar çer­ çevesinde, kamu işlerinin önemli bir bölümünü kendi sorumlulukları altında ve yerel nüfusun çıkarları doğrultusunda düzenleme ve yönetme hakkı ve imkanı anlamını taşır.
2 — Bu hak, doğrudan, eşit ve genel oya dayanan gizli seçim sistemine göre serbestçe seçilmiş üyelerden oluşan ve kendilerine karşı sorumlu yürütme organlarına sahip olabilen mec­ lisler veya kurul toplantıları tarafından kullanılacaktır. Bu hüküm, mevzuatın olanak verdiği durumlarda, vatandaşlardan oluşan meclislere, referandumlara veya vatandaşların doğrudan katılımına olanak veren öteki yöntemlere başvurulabilmesini hiçbir şekilde etkilemeyecektir.

Madde 4

Özerk Yerel Yönetimin Kapsamı
 
1 — Yerel yönetimlerin temel yetki ve sorumluluktan anayasa ya da kanun ile belirle­ necektir. Bununla beraber, bu hüküm yerel yönetimlere kanuna uygun olarak belirli amaçlar için yetki ve sorumluluklar verilmesine engel teşkil etmeyecektir.
Yürütme ve İdare Bölümü Sayfa : 2
 
 3 Ekim 1992 — Sayı : 21364 RESMİ GAZETE Sayfa ; 3
 
2 — Yerel Yönetimler, kanun tarafından belirlenen sınırlar içerisinde, yetki alanları­ nın dışında bırakılmış olmayan veya başka herhangi bir makamın görevlendirilmemiş olduğu tüm konularda faaliyette bulunmak açısından tam takdir hakkına sahip olacaklardır.
 
3 — Kamu sorumlulukları genellikle ve tercihan vatandaşa en yakın olan makamlar ta­ rafından kullanılacaktır. Sorumluluğun bir başka makama verilmesinde, görevin kapsam ve niteliği ile yetkinlik ve ekonomi gerekleri gözönünde bulundurulmalıdır.
 
4 — Yerel makamlara verilen yetkiler normal olarak tam ve münhasırdır. Kanunda ön­ görülen durumların dışında, bu yetkiler öteki merkezî veya bölgesel makamlar tarafından za- yıflatılamaz veya sınırlandırılamaz.
 
5 — Yerel makamların merkezi veya bölgesel bir makam tarafından yetkilendirildiği durumlarda, bu yetkilerin yerel koşullarla uyumlu olarak kullanılabilmesinde yerel makamla­ ra olanaklar ölçüsünde takdir hakkı tanınacaktır.
 
6 — Yerel makamları doğrudan ilgilendiren tüm konulara ilişkin planlama ve karar al­ ma süreçleri içinde, kendileriyle olanaklar ölçüsünde zamanında ve uygun biçimde danışılacakür,
Madde S
 
Yerel Yönetim Sınırlarının Korunması
 
Yerel yönetimlerin sınırlarında, mevzuatın elverdiği durumlarda ve mümkünse bir ret ferandum yoluyla ilgili yerel topluluklara önceden danışılmadan değişiklik yapılamaz.

Madde 6
 
Yerel Makamların Görevleri İçin Gereken Uygun İdari örgütlenme ve Kaynaklar

 

1 — Kanunla düzenlenmiş daha genel hükümlere halel getirmemek koşuluyla, yerel ma­ kamlar kendi iç idari örgütlenmelerini, bunları yerel ihtiyaçlarla uyumlu kılmak ve etkin idare sağlamak amacıyla, kendileri kararlaştırabileceklerdir.
 

 

2 — Yerel yönetimlerde görevlilerin çalışma koşulları liyakat ve yeteneğe göre yüksek nitelikli eleman istihdamına imkan verecek ölçüde olmalıdır; bu amaçla yeterli eğitim olanak­ larıyla ücret ve mesleki ilerleme olanakları sağlanmalıdır.
 
Madde 7
 
Yerel Düzeydeki Sorumlulukların Kullanılma Koşullan
 
1 — Yerel düzeyde seçilmiş temsilcilerin görev koşullan görevlerin serbestçe yerine ger tirilmesi olanağını sağlayabilmelidir.
2 — Görev koşulları sözkonusu görevin yürütülmesi sırasında yapılacak masrafların uy­ gun biçimde mali tazminiyle birlikte, uygunsa, kazanç kaybının tazminine veya yapılan işin karşılığında ücret ve buna tekabül eden sosyal sigorta primlerinin ödenmesine olanak sağlaya çaktır.
 
3 — Yerel olarak seçilmiş kişilerin görevleriyle bağdaşmayacak işlev ve faaliyetler ka­ nunla veya temel hukuki ilkelere göre belirlenir.
 
Madde 8
 
Yerel Makamların Faaliyetlerinin İdarî Denetimi
 
1 — Yerel makamların her türlü idari denetimi ancak kanunla veya anayasa île belir­ lenmiş durumlarda ve yöntemlerle gerçekleştirilebilir.
2 — Yerel makamların faaliyetlerinin idarî denetimi normal olarak sadece kanunla ve anayasal ilkelerle uygunluk sağlamak amacıyla yapılacaktır. Bununla beraber, üst-makamlar yerel makamları yetkili kıldıklan işlerin gereğine göre yapılıp yapılmadığını idarî denetime ta­ bi tutabileceklerdir.
3 — Yerel makamların idari denetimi, denetleyen makamın müdahalesinin korunması amaçlanan çıkarların önemiyle orantılı olarak sınırlandırılmasını sağlayacak biçimde yapıl­ malıdır.
 
YÜRÜTME VE İDARI BÖLÜMÜ SAYıSı:3
 
 RESMİ GAZETE 3 Ekim 1992 — Sayı ; 21364

Madde 9
 
Yerel Makamların Malî Kaynakları
 
1 — Ulusal ekonomik politika çerçevesinde, yerel makamlara kendi yetkileri dahilinde serbestçe kullanabilecekleri yeterli malî kaynaklar sağlanacaktır.
 
2 — Yerel makamların malî kaynakları anayasa ve kanunla belirlenen sorumluluklarla orantılı olacaktır.
 
3 — Yerel makamların malî kaynaklarının en azından bir bölümü oranlarını kendileri­ nin kanunun koyduğu sınırlar dahilinde belirleyebilecekleri yerel vergi ve harçlardan sağlana­ caktır.
 
4 — Yerel makamlara sağlanan kaynakların dayandığı malî sistemler, görevin yürütül­ mesi için gereken harcamalardaki gerçek artışların mümkün olduğunca izlenebilmesine ola­ nak tanımaya yetecek ölçüde çeşitlilik arzetmeli ve esneklik taşımalıdır.
 
5 — Malî bakımdan daha zayıf olan yerel makamların korunması, potansiyel malî kay­ nakların ve karşılanması gereken malî yükün eşitsiz dağılımının etkilerini ortadan kaldırmaya yönelik malî eşitleme yöntemlerinin veya buna eş önlemlerin alınmasını gerektirir. Bu yön­ temler ve önlemler yerel makamların kendi sorumluluk alanlarında kullanabilecekleri takdir hakkını azaltmayacaktır.
 
6 — Yeniden dağıtılan kaynakların yerel makamlara tahsisinin nasıl yapılacağı konu­ sunda, kendilerine uygun bir biçimde danışılacaktır.
 
7 — Mümkün olduğu ölçüde, yerel makamlara yapılan hibeler belli projelerin finans­ manına tahsis edilme koşulu taşımayacaktır. Hibe verilmesi yerel makamların kendi yetki alanları içinde kendi politikalarına ilişkin olarak takdir hakkı kullanmadaki temel özgürlüklerine ha­ lel getirmeyecektir.
 
8 — Yerel makamlar sermaye yatırımlarının finansmanı için kanunla belirlenen sınır­ lar içerisinde ulusal serm aye piyasasına girebileceklerdir.
 
Madde 10
 
Yerel Makamların Birlik Kurma ve Birliklere Katılma Hakkı
 
1 — Yerel makamlar yetkilerini kutlanırken, prtak ilgi alanlarındaki görevlerini yerine getirebilmek amacıyla, başka yerel makamlarla işbirliği yapabilecekler ve kanunlar çerçeve­ sinde birlikler kurabileceklerdir.
 
2 — Her Devlet, yerel makamların ortak çıkarlarının korunması ve geliştirilmesi için birliklere üye olma ve uluslararası yerel makamlar birliklerine katılma hakkını tanıyacaktır. 3 — Yerel makamlar, kanunla muhtemelen öngörülen şartlar dahilinde, başka devlet­
lerin yerel makamlarıyla işbirliği yapabilirler.
 
Madde 11
 
özerk Yerel Yönetimlerin Yasal Korunması
 
Yerel yönetimler kendi yetkilerinin serbestçe kullanımı ile anayasa veya ulusal mevzuat tarafından belirlenmiş olan özerk yönetim ilkelerine riayetin sağlanması amacıyla yargı yolu­ na başvurma hakkına sahip olacaklardır.
 
II. BÖLÜM Muhtelif Hükümler
 
Madde 12 Yükümlülükler
 
1 — Her Akit Taraf, bu Şart'ın I. Bölümündeki paragraflardan en az 10 tanesi aşağı- dakilerin arasından seçilmek üzere en az 20 paragrafı ile kendisini bağlı kabul etmeyi taahhüd edecektir:
Sayfa : 4
— Madde 2,
— Madde 3,
— Madde 4,
— Madde 5,
— Madde 7,
— Madde 8,
— Madde 9,
— Madde 10, paragraf 1, — Madde 11
Yürütme ve İdare Bölümü Sayfa : 4
paragraf 1 ve 2, paragraf 1, 2 ve 4,
paragraf 1, paragraf 2, paragraf 1, 2 ve 3,
 
 3 Ekim 1992 — Sayı : 21364 RESMÎ GAZETE Sayfa : 5
 
 
2 — Sözleşmeye taraf olan her Devlet onay, kabul veya tasvip belgesini tevdi ederken, bu Maddenin 1. paragraf hükümlerine uygun olarak seçtiği paragrafları Avrupa Konseyi Ge­ nel Sekreterine bildirecektir.
 
3 — Herhangi bir Taraf Devlet, bu Maddenin 1. paragrafı hükümlerine göre Sözleş­ menin henüz kabul etmemiş olduğu herhangi bir paragrafıyla veya paragraflarıyla kendini bağlı addedeceğini daha sonraki herhangi bir tarihte Genel Sekretere bildirebilir.
Sonradan kabul edilen bu tür yükümlülükler, böylece bildirimde bulunan Âkit Tarafın onay, kabul veya tasvip işleminin ayrılmaz bir parçası addedilecek ve Genel Sekreterin bildiri­ mi aldığı tarihten sonra geçecek üç aylık süreyi izleyen ayın ilk gününden başlamak üzere aynı etkiyi taşıyacaktır.
 
Madde 13
 
Bu Şart'ın Kapsayacağı Makamlar
 
işbu Şart'ta yer alan özerk yerel yönetim ilkeleri Âkit Tarafın ülkesinde mevcut bulu­ nan yerel makamların tüm kategorileri için uygulanır. Bununla beraber herbir Âkit Taraf, onay, kabul veya tasvip belgesini sunarken, bu Şart'ın yerel veya bölgesel makamların sadece hangi kategorileri için uygulanmasını öngördüğünü veya uygulama dışında bırakmayı öngördüğü kategorileri belirleyebilir. Avrupa Konseyi Genel Sekreterine daha sonra yapabileceği bildi­ rimlerle, yukarıdakilerden başka yerel veya bölgesel makam kategorilerini de Şart'ın kapsa­ mına dahil edebilir.
 
Madde 14 Bilgi Sağlanması
 
Her Âkit Taraf bu Şart'ın hükümlerine uygunluk sağlamak amacıyla kabul ettiği mev­ zuat hükümleriyle aldığı öteki önlemler konusuna ilişkin tüm bilgiyi Avrupa Konseyi Genel Sekreterine iletecektir.
 
III. BÖLÜM
 
Madde 15
 
imza, Onay ve Yürürlüğe Girme
 
1 — Bu Şart Avrupa Konseyi üyesi tüm ülkelerin imzasına açık olacaktır. Onay, kabul veya tasvip işlemine tabi olacaktır. Onay, kabul veya tasvip belgeleri Avrupa Konseyi Genel Sekreterine tevdi edilecektir.
 
2 — Bu Şart Avrupa Konseyi üyesi ülkelerden dördünün bu Şart'la bağlı olmayı kabul ettiklerini yukarıdaki paragraf hükümlerine uygun olarak daha sonra bildirmelerinden itiba­ ren geçecek üç aylık süreyi izleyen ayın ilk günü yürürlüğe girecektir.
 
3 — Bu Şart'la bağlı olmayı kabul edeceğini daha sonra beyan eden herhangi bir üye Devlet bakımından, bu Şart onay, kabul veya tasvip belgesinin tevdi tarihinden sonra geçecek üç aylık bir süreyi izleyen ayın ilk günü yürürlüğe girecektir.
 
Madde 16 Topraklara ilişkin Hüküm
 
1 — Herhangi bir Devlet, imzalama sırasında veya onay, kabul veya tasvip belgesini tevdi ederken bu Şart'ın uygulanacağı toprak ya da toprakları belirleyebilir.
 
2 — Herhangi bir Devlet daha sonraki herhangi bir tarihte yapacağı ve Avrupa Konse­ yi Genel Sekreteri'ne muhatap bir beyanla, bu Şart'ın uygulanma alanım beyanda belirleyece­ ği başka herhangi bir toprağı teşmil edebilir. Şart, bu tür topraklar için, bu beyanın Genel Sekreterin eline geçtiği tarihten sonra geçecek 3 aylık süreyi izleyen ayın ilk günü yürürlüğe girecektir.
 
3 — Yukarıdaki iki paragraf çerçevesinde yapılan herhangi bir beyan, bu beyanda be­ lirlenen herhangi bir toprak bakımından, Genel Sekretere hitaben yapılacak bir bildirim ile geri çekilebilir. Bu geri çekme, Genel Sekreterin bu bildirimi aldığı tarihten sonra geçecek altı aylık süreyi izleyen ayın ilk günü yürürlüğe girecektir.
 
Yürütme ve idare Bölümü Sayfa : 5
 
 Sayfa : 6 RESMİ GAZETE 3 Ekim 1992 — Sayı : 21364

Madde 17 Çekilme
 
1 — Herhangi bir Taraf, kendisi bakımından bu Şart'ın yürürlüğe girişini izleyen beş yıllık bir sürenin geçmesinden sonra, bu Şart'tan çekilebilir. Bu durumlarda, Avrupa Konseyi Genel Sekreterine altı ay önce bildirimde bulunulacaktır. Bu tür çekilmeler, Taraf Devlet sa­ yısının dörtten az olmaması koşuluyla diğer Taraf Devletler bakımından Şart'ın geçerliliğini etkilemeyecektir.
 
2 — Yukarıda paragrafta belirlenen hükümler çerçevesinde herhangi bir Taraf Devlet, 12. maddenin 1. paragrafında öngörülen sayı ve tipteki paragraflarla bağlı olduğu sürece, Şart'ın I. Bölümünün herhangi bir paragrafından çekilebilir. Herhangi bir Taraf Devlet bir paragraf - dan çekilerek 12. maddenin 1. paragrafının gereğini karşılamayan bir duruma geliyorsa, Şart'ın kendisinden de çekilmiş sayılacaktır.
 
Madde 18 Bildirimler
 
Avrupa Konseyi Genel Sekreteri :
 
a) Her imzalamayı;
b) Tüm onay, kabul veya tasvip belgelerinin tevdiini;
c) Bu Şart'ın 15. madde hükümlerine göre her yürürlüğe giriş tarihini;
d) 12. Maddenin 2. ve 3. paragraflarının hükümlerinin uygulanması çerçevesinde alı­
nan her bildirimin;
e) 13. Maddenin hükümlerinin uygulanması çerçevesinde alınan her bildirimi;
f) Bu Şart'a ilişkin diğer herhangi bir işlem, bildirim veya yazışmayı
Avrupa Konseyi üyesi Devletlere bildirecektir.
Yukarıdaki hükümleri kabul zımnında gereği gibi yetkili kılınmış aşağıda imzaları bu­
lunanlar işbu Şart'ı imzalamışlardır.
Avrupa Konseyi arşivlerinde saklanacak işbu Sözleşme, İngilizce ve Fransızca olarak
ve her iki metin de aynı derecede geçerli olmak üzere, tek nüsha halinde 15 Ekim 1985 tarihin­ de Strasbourg'da düzenlenmiştir. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Avrupa Konseyi üyesi Dev­ letlerin herbirine bu Şart'ın aslına uygun suretlerini iletecektir.
Avusturya Cumhuriyeti Hükümeti Adına Hat* G. KNITEL
Belçika Krallığı Hükümeti Adına Jan R. VANDEN BLOOCK
Kıbrıs Cumhuriyeti Hükümeti Adına
Danimarka Krallığı Hükümeti Adına Erling V. OUAADE
Fransa Cumhuriyeti Hükümeti Adına Henri OURMET
Federal Almanya Cumhuriyeti Adına
Günter KNACKSTEDT Horst WAFFENSCHMIDT
Yunanistan Cumhuriyeti Hükümeti Adına Agamemnon KOUTSOGIORGAS
İzlanda Cumhuriyeti Hükümeti Adına İrlanda Hükümeti Adına
İtalya Cumhuriyeti Hükümeti Adına Oscar L. SCALFARO
Yürütme ve İdare Bölümü Sayfa : 6
 
 3 Ekim 1992 — Sayı : 21364 RESMÎ GAZETE Sayfa : 7 Lihtenştayn Prensliği Hükümeti Adına

Nicolas de LIECHTENSTEIN
Lüksemburg Büyük Dukalığı Hükümeti Adına Jean SPAUTZ
Malta Hükümeti Adına
Hollanda Krallığı Hükümeti Adına
Norveç Krallığı Hükümeti Adına
Portekiz Cumhuriyeti Hükümeti Adına Joao PEREIRA BASTOS
ispanya Krallığı Hükümeti Adına Felix PONS IRAZAZABAL
isveç Krallığı Hükümeti Adına
isviçre Konfederasyonu Hükümeti Adına
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Adına
Büyük Britanya ve Kuzey irlanda Birleşik Krallığı Hükümeti Adına”
 
Yürütme ve İdare Bölümü Sayfa : 2
 tarihinde onaylanan bakanlar kurulu kararının iptal edilmesi ÖZERKLİK/ BÖLĞNME yolunu kapatacaktır!
 
2-ÖZERKLİK/BÖLÜNME YOLUNDA BM İLE YAPILAN ANLAŞMA
 
15 Ağustos 2000 tarihinde New York'ta BM de imzalanan anlaşma yı Türkiye, 37 yıl boyunca imzalamaktan kaçındığı 15 Ağustos 2000 tarihinde New York'ta Birleşmiş Milletler İkiz Sözleşmeleri'ni imzaladı. 2000'de Ecevit-Bahçeli-Yılmaz hükümeti tarafından imzalanan yasalar
 
Türkiye'de halklara ayrı devlet kurma hakkı dahil; bilinen azınlık haklarını tanıyan bu sözleşmeyi hükümet adına imzalaması için Birleşmiş Milletler Daimi Delegesi Volkan Vural'a talimat verildiği o tarihlerde basın da yer aldı. 15 Ağustos 2000 tarihinde 'Medenî ve Siyasî Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşme' ile 'Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşme' işte bu talimatla imzalandı. İşin ilginç yanı ise, bu karar Bakanlar Kurulu'nun ve  hükümetin kararıyla gizli tutulmaya çalışıldığına dair söylentiler dolaşıyordu.
 
 
Türkiye ile BM arasında da onaylanan kararın iptali ile ÖZERKLİK/BÖLÜNME yolunu kapayacaktır!
 
 
3-ÖZERKLİK YOLUNDA KANUNİ DÜZENLEME, “İkiz Yasalar!”
 
AB ve BM ile yapılan anlaşma ve bakanlar kurulu kararlarının devamı olan, kamuoyunca “ikiz yasalar” veya “ihanet” yasaları olarak bilinen TBMM 4 Haziran 2003 tarihinde çıkarılan bu iki yasa (4867 ve 4868) Meclis'ten geçti.
 
BM ile yapılan anlaşmadan sonra tam üç sene sonra yasallaştırıldı. "Ulus devletin intiharı olur” denilen bu yasaları AKP nin meclise getirdiği “İKİZ YASALAR’ı”CHP nin de desteği ile meclis onayladı. 4867 ve 4868 no’lu bu iki yasa Meclis’te kullanılan 221 oydan 216’sı kabul ederken 5 vekil ise ret cevabı verdi. “İkiz yasalar” halklara, mezheplere yani farklı toplumsal kökenlere sahip olanlara “kendi kaderini tayin etme” hakkı verdi. Yani bunu imzalayan devletlerde yaşayan etnik kökenler, ‘dilerse ayrılabilir, kendi kendini yönetebilir’ denildi. madde ve gene tarih ve kararı ile yasalaşan söz konusu sözleşmenin iki maddesi çok tartışıldı. “1. ..bütün halklar kendi kaderlerini tayin hakkına sahiptir. Bu hak vasıtasıyla halklar kendi siyasal statülerini serbestçe tayin edebilir ve ekonomik, sosyal, siyasal gelişmelerini serbestçe sürdürebilirler.” 
 
2. ise, bütün halklar, “… Doğal kaynakları ve zenginlikleri üzerinde kendi yararına serbestçe tasarrufta bulunabilir. Bir halk sahip olduğu maddi kaynaklardan hiçbir koşulda yoksun bırakılamaz” denildi. Sözleşmeye göre, bu ülke içinde kendini halk olarak tanımlayanlar, kendi kaderlerini tayin hakkına sahipti. Yani uluslararası camia düğmeye bastığı an, kendine "halk" diyenler, etnik köken iddiasında bulunanlar sivil itaatsizlik ve çatışma sürecini başlatabilecektir!. 
 
 
ÖZERKLİĞİN/BÖLÜNMENİN YILUNU AÇAN, 
 
 
1- 3 Ekim 1992 Sayı : 21364 tarih ve sayılı bakanlar kurulu kararının ve,
2-BM ile 15 Ağustos 2000 tarihinde New York'ta Birleşmiş Milletlerde imzalanan “İkiz Sözleşmeleri”nin,
 
 
3-4 Haziran 2003'te  TBMM de kabul edilen 4867 ve 4868 no’lu "Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşmenin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun",(AB ile yapılan anlaşmayı onaylayan bakanlar kurulu kararı ve BM de aynı sözleşmenin onaylanması)
 
Yukarda tam metnini sunduğum AB ile mutabakata varılan ve onaylanan bakanlar kurulu kararı, BM ile yapılan anlaşma ve iki yasanın iptali,
Vatanımızı bölmek isteyenlerin heveslerini kursağında bırakacak!, muhtemel iç savaşın önüne geçmekle kalmayıp ülkemizi bir ve bütün olarak muhafaza edecektir.
 
 
Sayın Cumhurbaşkanımızı 
Sayın TBMM Başkanımızı
Sayın Siyasetçi ve Siyasi parti bakanlarını,
Ve aziz milletimizi
Vatanımızın bölünmesine zemin hazırlayan bu karar ve kanunların iptali için tarihi göreve davet ediyoruz!
 
 
Aziz milletimize çağrımız ise;
 
Yukarda tarih ve sayılarını verdiğimiz AB ve BM ile yapılan anlaşmalar ile ülkemizi “özerklik” adı altında bölünmesine zemin hazırlamış olan karar ve kanunların iptali için yöneticilerimize, TBMM ve siyasetçilerimize destek olmak, bunu temin için gerekli olan hertürlü faaliyette bulunmak vatandaşlık görevi ve sorumlululuğu olduğunu hatırlatmaya gerek yoktur!
 
 
Bu düzenleme pek çok madde içermekle ÖZERK YÖNETİM ilan edilmesi yönünde bütün düzenlemeleri içermekle beraber sadece ve sadece anayasanın değiştirilemez ilk dört maddesi içinde bulunan, “MADDE 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.” maddesi bölünmeye engel olarak kalmıştır! 
Anayasa da Türk devleti tarifi bu düzenlemelere uygun hale getirilmesi ile VATANIN BÖLÜNMESİ ÖNÜNDE HİÇBİR ENGEL KALMAMIŞ OLACAKTIR!

 
Vesselam 
Not: Lütfen bu yazıyı başta ilgili makamlara ve kişilere olmak üzere ulaştırabildiğiniz kişilere ulaştırınız!
 
 
Etiketler: TARİHİ, GÖREVE, DAVET,
Yorumlar
Yazarın Diğer Yazıları
22 Nisan 2024
Nihai Kaygı ÖLÜM!
17 Nisan 2024
Türkiye İsrail ile Savaşacak mı? Savaşmalı mı? İran'ın İsrail ile Savaşmayacağını Biliyorduk!..
14 Nisan 2024
Trollerin Seçimlere Etkisi
06 Nisan 2024
Doğu Türkistan ve Filistin’in Makus Kaderi Katliam ve Soykırım!
05 Nisan 2024
Yaşa Varol Demokrasi! Bizde Böyle Yersen!
29 Mart 2024
Savaş Suçları Araştırmaları Merkezi Kurmak Türkiye’nin Boynunun Borcudur
23 Mart 2024
3.Dünya Savaşı Başladı mı? Türkiye bu işin neresinde?
15 Mart 2024
Seçim Geçim Derken Türkiye’yi Bekleyen Büyük Tehlike Türk Milleti Yok Edilmekle Karşı Karşıya
07 Mart 2024
Hoş geldin Ramazan, elveda İnsanlık!
01 Mart 2024
Dedem Osmanlı Rus Savaşında Ruslara Esir Düşmüş ve Türkistan’da Kalmış…
28 Şubat 2024
28 Şubatın Ağır Bedelini Devlet Millet ve Komşularımız Ödedi!
24 Şubat 2024
Patagonya'da Utanmaya Gerek Duymadılar ve Deli Sorular
18 Şubat 2024
Pakraduniler: Kripto Yahudiler ve Madenlerimiz!
11 Şubat 2024
Üniversite Mezunu İşsizler Ordusu “Her şehre üniversite açtık!”
03 Şubat 2024
Başka Türkiye Yok: Kilise Saldırısı ve Yabancılar Meselesi
26 Ocak 2024
Uygurlar sessizce, Filistinliler hunharca katlediliyorlar. Feryatlarını kimse duymuyor!
24 Ocak 2024
TFF'nin İsrail Destekçisi Fast-Food Zinciri ile İmzaladığı Skandal Anlaşma: Türk Futbolu ve Vicdan Ambargosu!
20 Ocak 2024
Emeklilerin Sessiz Çığlığı, Adalet ve Güven İçin Yerel Yönetimlerde Şeffaflık Zorunlu!
13 Ocak 2024
Gizli Dünya Devleti’nin İşgal Örgütleri
06 Ocak 2024
Kitaplar Ve Okuyucular
31 Aralık 2023
Krallar da Kıralın Emrinde -2
30 Aralık 2023
Krallar da Kralın Emrinde -1
24 Aralık 2023
Kardak Kayalıklarına Ya Çıkılacak, Ya Çıkılacak!
16 Aralık 2023
İşgal Edildik İnsanlık işgal altında. Aklımız, bedenimiz, ruhumuz işgalde!
09 Aralık 2023
Gazze ve Doğu Türkistan’ın Soykırıma Karşı Hicret Yolculuğu
02 Aralık 2023
Türkiye'nin Vicdanını Sarsan Adaletsizlik! Partilere Milyarlar, Emeklilere Sadece Çay ve Simit!
19 Kasım 2023
Musevi ve Hristiyan Türkler Gazze’deki Soykırıma Sessiz Kalmamalısınız!
12 Kasım 2023
Filistin Ve Doğu Türkistan da 70 Yıldır Soykırım Yaşanıyor
04 Kasım 2023
Dünyayı kan gölüne çevirmek isteyen SİYONİST güçler Armageddon Savaşını Başlatmak İstiyor
27 Ekim 2023
Arz-ı Mevud ve Mesih İnancının Önündeki Engel Türkiye
21 Ekim 2023
İsrail Gazze’ye giremeyecek!
20 Ekim 2023
Beri Gel Sen Kimsin? Onu Söyle!..
14 Ekim 2023
ABD'nin Müdahale Ettiği Ülkeler.. Bunların alayı soykırımcı alayı sömürgeci
11 Ekim 2023
Filistin’in İsrail’le Varlık Yokluk Savaşının Konuşulmayan Yanı
10 Ağustos 2023
Darbeler Tarihi ve Adım Adım 15 Temmuz ihaneti (6)
10 Ağustos 2023
Darbelerde Yabancı vakıfların rolü! -5-
10 Ağustos 2023
Darbeler Tarihi ve Adım Adım 15 Temmuz ihaneti (4)
10 Ağustos 2023
Darbeler Tarihi ve Adım Adım 15 Temmuz ihaneti (3)
10 Ağustos 2023
Darbeler Tarihi ve Adım Adım 15 Temmuz ihaneti (2)
10 Ağustos 2023
Darbeler Tarihi ve Adım Adım 15 Temmuz ihanetine (1)
19 Temmuz 2023
Ambulansın Acı Acı Çalan Sireni
04 Temmuz 2023
2009 Doğu Türkistan Urumçi Katliamı ve Soykırım Dolu Dizgin!
04 Temmuz 2023
2009 Doğu Türkistan Urumçi Katliamı ve Soykırım Dolu Dizgin!
20 Haziran 2023
UygurTürklerine Terörist Demek Alçaklıktır!
11 Haziran 2023
Seçimler Vatanımızın Bağrına Saplanan Hançerleri Çıkarmak İçin Erdoğan’a Sunduğu Tarihi Fırsat Ve İttifaklar (2)
11 Haziran 2023
Seçimler Vatanımızın Bağrına Saplanan Hançerleri Çıkarmak İçin Erdoğan’a Sunduğu Tarihi Fırsat Ve İttifaklar (2)
09 Haziran 2023
Seçimler Vatanımızın Bağrına Saplanan Hançerleri Çıkarmak İçin Erdoğan’a Sunduğu Tarihi Fırsat Ve İttifaklar! (1)
27 Mayıs 2023
Neden Erdoğan? Neden Erdoğan’ı tercih etmeliyiz?
19 Mayıs 2023
Seçimlere Dair Tarihi Başkanlık Seçiminde İkinci Tur
12 Mayıs 2023
Haydi Bismillah Milli Birlik, Milli Duruş Diyen Reis mi? Özerklik Diyen Kılıçdaroğlumu? Tarihi Seçime Saatler Kaldı
06 Mayıs 2023
ÖRGÜTÜN EMRİ!
30 Nisan 2023
Türkiye Yol Ayrımında!.. Peki, Hangi Yolu Seçecek?!..
23 Nisan 2023
TÜRKİYENİN ÖZERKLİK/BÖLÜNME SERÜVENİ ÇOK ŞAŞIRACAKSINIZ ÇOK!!!
15 Nisan 2023
CHP HDP Birlikteliğinde Diğerleri Garnitür mü?
09 Nisan 2023
Milletvekili Adayları Belli Oldu! Memnun musunuz? Liderler Sultası mı? Ya da Demokrasi Dedikleri Bu Mu?
09 Nisan 2023
Malümat Füruş Siyeset Dehaları!
04 Nisan 2023
SOYKIRIMA KARŞI DİRENİŞİN SEMBOLLERİNDEN BARIN MİLLİ AYAKLANMASI
01 Nisan 2023
Ülkücü/Akıncı/Solcu 1968 -1980 Gençlik Kuşağı Bu Günün Ak Saçlıları
25 Mart 2023
Bu Ramazan da Değişen Bir şey Yok! Soykırım Ve İşkenceler Devam Ediyor!
17 Mart 2023
Atlantik İttifakı Çatlıyor mu? TÜRKİYE'NİN YAKIN GELECEĞİ (4)
12 Mart 2023
Atlantik İttifakı Çatlıyor mu? TÜRKİYE'NİN YAKIN GELECEĞİ (3)
04 Mart 2023
Atlantik İttifakı Çatlıyor mu? TÜRKİYE'NİN YAKIN GELECEĞİ (2)
28 Şubat 2023
28 Şubat’ta Erbakan’ı durdurdunuz! Ülkeyi soydurdunuz!
25 Şubat 2023
Atlantik İttifakı Çatlıyor mu? TÜRKİYE'NİN YAKIN GELECEĞİ (1)
19 Şubat 2023
Depremin Öğretileri Emirleri ve Devlet Millet!
11 Şubat 2023
DEPREM İŞGAL BAHANESİ OLMASIN!
05 Şubat 2023
Doğu Türkistan’da Soykırım Tam Gaz Devam Ediyor!
28 Ocak 2023
Bu Defa Olmaz! Dokunamayacaksınız!
22 Ocak 2023
Alimmiş! Hadi Oradan!
14 Ocak 2023
Yedi Kocalı Hürmüz Hikayesi Ve Siyasetin Sürpriz İsimleri Fatih Erbakan Ve İlhan Kesici
07 Ocak 2023
Suyun Feryadı Suyun Düşmanları! Su Hayattır ve Mucize Bitki Kenevir
31 Aralık 2022
KÖLE MİYİZ? PATRON KİM?
22 Aralık 2022
Zalimler Değişse de Mazlumlar Aynı: Müslümanlar!
18 Aralık 2022
Oley oley oley gool! Ve Ekrem Sahnede!
09 Aralık 2022
Dünya İnsan Hakları Günüymüş! Hadi Oradan!
01 Aralık 2022
Hırsızlık Alçaklıktır!
26 Kasım 2022
Sınırları Göçler Belirler.. Yeni Sınırlar Yeni Devletler..
20 Kasım 2022
Kendi Kuralının Esiri Olmak!
12 Kasım 2022
Doğu Türistan’ın Makus Tarihi! Ve 12 Kasım’ın Önemi
09 Kasım 2022
1978 MSP Kongresinden 2022 YRP Kongresine 1. Erbakan’dan 2. Erbakan’a
03 Kasım 2022
Ordu Milletin Ordusu!
28 Ekim 2022
Nuri Demirağ'ın Başına Gelenler Selçuk Bayraktar'ın Başına da Gelir mi?
23 Ekim 2022
Ambargo Mağduru Almanya’yı Bölecekler AB Dağılıyor Yeni Dünya Kuruluyor
16 Ekim 2022
Kılıçdaroğlu’nun ABD seyahati ve Özal’ın Anlattıkları
09 Ekim 2022
Hoca Ahmet Yesevi’nin Yurdu Türkistan’a Baba Ocağı Şimkent’e Gittik
01 Ekim 2022
Soykırımın Devam Ettiği Doğu Türkistan’da 1 Ekim İşgalinin Yıl Dönümü
09 Eylül 2022
Bütün Suçu Onlara Atmanın Cazibesi ve Çaresizliği Merak Etmeyin! Bizi Bize Bıraktılar Galiba!
04 Eylül 2022
Yunan Kaşınıyor Savaş Kapıda!.. Çin Tayvan’a Girer! Türkiye NATO’dan Çıkarsa!
27 Ağustos 2022
TURAN KURULTAYININ ARDINDAN
13 Ağustos 2022
Küresel Firavunlar Gökdelenlerden Tarlalara İndi Hem de Türkiye’nin Tarlalarına
07 Ağustos 2022
Dr. Fatih Erbakan ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri
29 Temmuz 2022
Onları İncitmeyin! Onlara bir de siz vurmayın!
23 Temmuz 2022
Bize Ne Oldu Böyle?!
16 Temmuz 2022
DÜNYAYI ATEŞE VERECEKLER! Nükleer Savaşa Çeyrek Kala Türkiye biçilmek istenen rol ne?
10 Temmuz 2022
Millet İttifakının İlhan Kesici İle Sınavı! CHP Aynı CHP mi?
04 Temmuz 2022
5 Temmuz Urumçi Katliamını Asla Unutma! Unutturma!
02 Temmuz 2022
Gıda ve Suda Soğuk Savaştan Sıcak Savaşa Tam Gaz!
25 Haziran 2022
Türk Yurdu Türkistan Medeniyet Coğrafyamız -Türküm demek ırkçılık mıdır?
17 Haziran 2022
D-8 Teşkilatını Kuran Erbakan'ın Başına Gelmeyen Kalmadı!
09 Haziran 2022
AB Dayatmalarının Sonuçları Olan LGBT Faaliyetleri Tam Gaz
02 Haziran 2022
İŞİN ŞAKASI YOK! AMOK KOŞUSU BAŞLADI
29 Mayıs 2022
İNSAN DEVLET ve GLOBALİZM
21 Mayıs 2022
Tarihi Günlerden Geçerken Masanın Ayakları
12 Mayıs 2022
Demokrasi! Meğer Sen Neymişsin…
09 Mayıs 2022
İnsan İnsan Dedikleri
01 Mayıs 2022
Bayramlarımız Vardı Bizim!
25 Nisan 2022
Gazeteci, Yazar Halis Özdemir'den BM Genel Sekreteri Guterres,e Açık Mektup
22 Nisan 2022
8 saniye 3 salise!
15 Nisan 2022
Bumerang
08 Nisan 2022
Mülteci Suriyeliler ve Muhacir Uygurlar Hak ve sorumlulukları
05 Nisan 2022
5 Nisan 1990 BARIN Direnişi ve Katliamı
01 Nisan 2022
Savaşlarda Kadın, Ana ve Çocuk Olmak!
24 Mart 2022
Metaverse ve Stratejik Okuma
18 Mart 2022
ABD ve İsrail'in Türkiye Hesabında KOMÜNİST ÇİN nerede duruyor?İ
15 Mart 2022
NATO ve Rusya Türkiye ile Nerede Savaşacak?!
11 Mart 2022
Türkiye Armegedon Savaşına Çekilmek mi İsteniyor? (2)
07 Mart 2022
Türkiye Armagedon Savaşına Çekilmek mi İsteniyor? (1)
04 Mart 2022
Türkiye'yi Savaşın İçine Çekmeye Çalışan Zelenski AB Oturumunda Ayakta Alkışlandı!
28 Şubat 2022
28 Şubat ve Eğitimin Hazin Hikayesi
23 Şubat 2022
Yaralı Esir Kurtların Sessiz Çığlığı
19 Şubat 2022
Hainlik mi?! İhanet mi?! Vefasızlık mı?! ve İhanet ittifakı mı?!
16 Şubat 2022
Köyler İçinde Bereket ve Hatıraları ile ölüyor!
11 Şubat 2022
Kılıçdaroğlu Ne Diyor? Ne Yapmak İstiyor?
08 Şubat 2022
İran Ateşle Oynuyor! Çin Sınırımıza Dayandı!..
30 Ocak 2022
Akıl almaz işler! Sorular soru içinde akıl olmazların zoru içinde!
24 Ocak 2022
Küresel Yozlaşma ve Gençlik
21 Ocak 2022
CHP Bütün Kapıları Zorluyor! Millet İttifakı Nereye?
18 Ocak 2022
Dilipak'a İbretlik Dava
16 Ocak 2022
PEKİN KIŞ OLİMPİYATLARI
12 Ocak 2022
Nehirden Fazla İçmek! Bu İşin Neresindeyiz?
08 Ocak 2022
Kazakistan'da Neler Oluyor? Türkiye Kazakistan Olurmu?
06 Ocak 2022
Kılıçdaroğlu bu işi sevmiş görünüyor!
04 Ocak 2022
Yeni Dünya Düzeni Kuruluyor -5- Türk Devletleri Teşkilatı ve İslam Birliğine Doğru Kızılelma Yolculuğumuz Uyuyan Dev Asya Müslüman Toplulukları Uyuyan Dev!..
01 Ocak 2022
Yeni Dünya Düzeni Kuruluyor -4- Türk Devletleri Teşkilatı ve İslam Dünyası Birliğine Doğru Kızılelma Yolculuğumuz ve Çin
29 Aralık 2021
Yeni Dünya Düzeni Kuruluyor -3- Türk Devletleri Teşkilatı ve İslam Dünyası Birliğine Doğru Kızıl Elma yolculuğumuz ve Rusya
26 Aralık 2021
Yeni Dünya Düzeni Kuruluyor -2-
22 Aralık 2021
Yeni Dünya Düzeni Kuruluyor
19 Aralık 2021
Erbakan Olsaydı Ne Yapardı?
17 Aralık 2021
Bizimkisi Gazel okumak Ya Sizinki?!..
14 Aralık 2021
Kılıçdaroğlu ve Helalleşmek Ama Nasıl?
07 Aralık 2021
Oryantalizm! Ve Yerli “Lawrence”lar!
01 Aralık 2021
DİN GELİŞMEYE MANİ/MİDİR!? -2-
01 Aralık 2021
DİN GELİŞMEYE MANİ/MİDİR!? -1-
27 Kasım 2021
Kuva-yi Milliye Hareketi -3-
24 Kasım 2021
Kuva-yi Milliye Hareketi-2
24 Kasım 2021
Kuva-yi Milliye Hareketi -1- Kimse Ateşle Oynamasın!..
22 Kasım 2021
KIYAMET!
17 Kasım 2021
ÖLÜMDEN GAYRISININ ÇARESİ VARDIR!
16 Kasım 2021
MUSUL VE KERKÜK’TEN FERYATLAR YÜKSELİYOR
11 Kasım 2021
Doğu Türkistan Cumhuriyeti ve Yalta Konferansı
10 Kasım 2021
Kürt Sorunu Dedikleri veya Topyekûn Asimilasyon ya da Tek Tip İnsan!
05 Kasım 2021
Tencere
30 Ekim 2021
Kralın Gizli Dünya Devleti ve BİR DOLARIN SIRRI!
29 Ekim 2021
Ateizm…Deizm…Sekülerizm…
25 Ekim 2021
Sayın TBMM Başkanımız, Siyasi Parti Genel Başkanlarımız Sayın Milletvekillerimiz ve aziz milletimize arzımızdır.
22 Ekim 2021
Japonlar Çılgınsa ya Bizler?
19 Ekim 2021
Emredersin Para!
14 Ekim 2021
Yazılmayan Yazılar!..-2-
13 Ekim 2021
Yazılmayan Yazılar
09 Ekim 2021
Kış Kapıda! Ekonomik Savaş Sürüyor!
05 Ekim 2021
Oğuzhan Asiltürk'ün Vefatının Hatırlattıkları!
02 Ekim 2021
Bir Veda ve Helalleşme Yazısı 339 Program ve Ahde Vefa
01 Ekim 2021
1 Ekim'de Çin Halk Cumhuriyeti'nin Kuruluşu Pekin'de İlan Edildi
29 Eylül 2021
Yanımızdaki Unuttuğumuz Hayat! Meğer Ölüm Yolculuğuymuş!
25 Eylül 2021
Herkes mi Bekri Mustafa!.. Bizim Hikâyemiz! Biz Bize Benzeriz!
22 Eylül 2021
Çin Devlet Başkanı Sayın Şi Cinping'e İkinci Mektup
18 Eylül 2021
Türkiye'nin Yönetiminde Siyaset Kurumu Nerede?
17 Eylül 2021
Horasan Erenlerinin ocağı, Kadim Türk Yurdu Güney Türkistan
12 Eylül 2021
Ben Ölümden Geliyorum
09 Eylül 2021
Safları Sıklaştırın.. Türkiye'yi Bekleyen Muhtemel Tehlikeler!..
05 Eylül 2021
Uygurların Feryadı ve Şanlı Direnişi
03 Eylül 2021
Haber Operasyonları
26 Ağustos 2021
Savaşlar Küresel Isınma Kitlesel Göç ve Türkiye'yi Bekleyen Büyük Tehlike
21 Ağustos 2021
Benim Başıma Gelmez Demeyin!
19 Ağustos 2021
Afganistan'da Önce Rusya ve ABD Şimdi de Çin!
14 Ağustos 2021
Ateşe Meydan Okumak!.. Kardeşlerine Kucak Açmak!..
07 Ağustos 2021
Adam sende neyime lazım!
04 Ağustos 2021
Orman Yangınları Ülkemize Açılmış Savaştır
31 Temmuz 2021
Starlinkler Lazer Silahlar Orman Yangınları ve Afgan Kitlesel Göçü
25 Temmuz 2021
Başımız Büyük Dertte!..
17 Temmuz 2021
Türkiye İran İlişkileri ve Başkan Reisi'nin Türkiye'ye Bakışı
11 Temmuz 2021
Erdoğan'ın Gerçek Rakipleri Kimler? SEÇİMLERDE ERDOĞAN'I YENME HAYALİ! (2)
10 Temmuz 2021
Erdoğan'ın Gerçek Rakipleri Kimler? SEÇİMLERDE ERDOĞAN'I YENME HAYALİ! (1)
03 Temmuz 2021
İslam Dünyasının Hazin Sessizliği! 5 Temmuz 2009 Urumçi Katliamı ve Uygurların Soykırım Mücadelesi
01 Temmuz 2021
Suya Yazılan Yazı veya Vefasızlığın Arsızlığı
28 Haziran 2021
Geri Dönülmez Baharın Akşamındayız!(4)
27 Haziran 2021
Geri Dönülmez Baharın Akşamındayız!(3)
25 Haziran 2021
Geri Dönülmez Baharın Akşamındayız! (2)
25 Haziran 2021
Geri Dönülmez Baharın Akşamındayız! (1)
19 Haziran 2021
Yeni Dünya Polis Devletinin Merkez Üssü ve İslam Dünyasının Hali
19 Haziran 2021
Çin Komünist Rejimi ve Doğu Türkistan'ın Hayatta Kalma Mücadelesi
13 Haziran 2021
Kendini Kandırmanın Dayanılmaz Cazibesi! Veya "SİYASETİN" anlaşılamaz yolculuğu!
09 Haziran 2021
Türkiye'ye Girişi Neden Yasak!
06 Haziran 2021
Uygurları Çerkesleri Kırım Tatarlarını Anlamak!
04 Haziran 2021
4 Haziran 1989 Çin Tiananmen Meydanında Kanlı Olaylar ve 300 Bin Eylemcinin Meçhul Sonu
29 Mayıs 2021
Erbakan'a Yapılanlar Erdoğan'a da mı Yapılmak İsteniyor!
27 Mayıs 2021
Fırsatçılık ve Emek Sömürüsü Yok Öyle Yağma!
22 Mayıs 2021
Nefretin Tılsımlı Gücü!.
21 Mayıs 2021
Sevgi ve Yalan
16 Mayıs 2021
ABD ve Müttefiklerinin Erdoğan'ı Tasfiye Üzerinden Türkiye Planları!
13 Mayıs 2021
Yalnız Kimsesiz Hüzünlü Bayramımız Kutlu B-OLSUN!
09 Mayıs 2021
Vakıf Medeniyetimiz ve Hayatı Anlamlı Kılmak!
08 Mayıs 2021
İsrail'in Mescid-i Aksaya Saldırmasının Altında Yatan İnanç
02 Mayıs 2021
Soykırımmış Hadi Oradan Sizi Gidi Sefil Soykırımcılar! -II-
01 Mayıs 2021
Soykırımmış Hadi Oradan Sizi Gidi Sefil Soykırımcılar! -I-
24 Nisan 2021
Felaketin Ayak Sesleri -5-
24 Nisan 2021
Felaketin Ayak Sesleri -4-
24 Nisan 2021
Felaketin Ayak Sesleri -3-
23 Nisan 2021
Felaketin Ayak Sesleri -2-
21 Nisan 2021
Felaketin Ayak Sesleri -1-
17 Nisan 2021
Beyne Vurulmuş Pranga ve Ufkun Sınırlandırılması!
14 Nisan 2021
Pişmanlık Fayda Etmezden Önce!
10 Nisan 2021
Peygamberi Düşünce Medeniyeti
07 Nisan 2021
Züppeler! ve Darbeci Zihniyet!
02 Nisan 2021
Bu Bilim Kurgu Filminde Herkes Başrol!..
01 Nisan 2021
Susmak! Çok değerli çok!
27 Mart 2021
Bu Canavar Kapitalizmin Eseri!
24 Mart 2021
HDP'ye Dava.. Refah Partisi'nin Kapatılmasındaki SIR! Ak Parti'nin Kongresi
21 Mart 2021
Soykırımın Gölgesinde WANG Yİ!nin Türkiye Ziyareti
17 Mart 2021
TBMM Kararı! SOYKIRIM ve ÇİLEKEŞ UYGUR ANALAR!
13 Mart 2021
Papa Pul ve Yeni Sevr Hayali
05 Mart 2021
Siz Ağlamayın Lale Gül Çocuklar! Hayaliniz Gerçekleşecek!.
27 Şubat 2021
Efsane lider ERBAKAN!
20 Şubat 2021
Savaşlar! Savaşanlar!
14 Şubat 2021
Lanet Osun! Toplu Tecavüz!
12 Şubat 2021
Ömür Dediğin ve Kefenin Cebi!
10 Şubat 2021
İstanbul varsa Mekke var Kabe varsa İstanbul vardır!
05 Şubat 2021
Boğaziçi Üniversitesi ve Bizantoloji Çalışmaları
05 Şubat 2021
Kılıçdaroğlu nereye koşuyor? Ve "Mahşerin Dört Atlısı"
03 Şubat 2021
El yordamıyla iş yapmak
30 Ocak 2021
"Sen insan değilsin ahlaksız!"
28 Ocak 2021
Şişşşt Sessizlik! Uyuyoruz!
22 Ocak 2021
DEVLET BABA İşsizlik yoksulluk çaresizlik!
20 Ocak 2021
Bu Yazı Hoşunuza Gitmeyebilir!
16 Ocak 2021
Refah Partisinin Kapatılmasının Sırrı!
16 Ocak 2021
"Gıda" ve "Su"da Oynanan Oyunlar!..
12 Ocak 2021
Doğu Türkistan'la Tek Milletiz
08 Ocak 2021
Darbeler ve Darbeciler! Darbeciler kimin! çocuklarıydı?
06 Ocak 2021
Çin Aydınlarına ve Halkına Mektup
03 Ocak 2021
2021 Yılı Beklentilerimiz ve Umudumuz!
29 Aralık 2020
Türkiye Uygurları Çin'e İade Edecek mi?! TBMM Anlaşmayı Reddetmelidir!..
27 Aralık 2020
Ah!.. Afganistan Ah!..
26 Aralık 2020
Türkçe Ezan ve Türkçe Kur'an
26 Aralık 2020
Biz Bu Filmi Çok Gördük!
20 Aralık 2020
Türkiye'de İttifaklar ve İttifakların Müttefikleri Yazı Dizisi -2-
19 Aralık 2020
Türkiye'de İttifaklar ve İttifakların Müttefikleri Yazı Dizisi - 1-
13 Aralık 2020
Uyuyan Dev ASYA Müslüman Toplulukları ve MÜSLÜMAN TÜRK Devletleri
06 Aralık 2020
Ekonomik Saldırı ve Lale Devri Bürokratları (2)
05 Aralık 2020
Ekonomik Saldırı ve Lale Devri Bürokratları -1-
03 Aralık 2020
CHP’nin Müttefikleri ve SP
27 Kasım 2020
Dünya Polis Devleti
20 Kasım 2020
Kral Çıplak!..
14 Kasım 2020
ERDOĞAN'ın BİDEN = HARRİS ile Bilek Güreşi! (2)
14 Kasım 2020
ERDOĞAN'ın BİDEN = HARRİS ile Bilek Güreşi! (1)
07 Kasım 2020
Dünya Değerli!.. Hem de Değerlerini Değersizleştirirken!..
01 Kasım 2020
Yarasa & Deprem
29 Ekim 2020
Atatürk! ve CHP ?
24 Ekim 2020
TURAN Hayali Gerçekleşir mi?! Nasıl?
18 Ekim 2020
"Ölürken Ne Deniyordu Lan!.."
09 Ekim 2020
Üç Devlet Tek Millet ve Doğu Türkistan
04 Ekim 2020
Türk Denilince!..
27 Eylül 2020
Savaşın Her Çeşidine Hazır Olmak!
24 Eylül 2020
"Erdoğan Gitmeli"!..?
19 Eylül 2020
Çin Devlet Başkanına Açık Davet!.. "Dünyada barış ve huzur arıyoruz!.."
17 Eylül 2020
Büyü / Sihir / Cincilik
12 Eylül 2020
Akıncılar! Bu hikâye; Bizim hikâyemiz!
06 Eylül 2020
40 Yıl Önce Tarihi Kudüs Mitingi
04 Eylül 2020
Dilimizin Başına Gelenler Pişmiş Tavuğun Başına Gelmedi
29 Ağustos 2020
Kadın Olmak!.. Neye Göre?! Kime Göre?!
27 Ağustos 2020
Doğu Türkistanlıların Sessiz Çığlığı!..
21 Ağustos 2020
Başörtüsü ;"Fora"
19 Ağustos 2020
Beştepe 5'ten Büyüktür! Erdoğan'ın rakibi Erdoğandır!
16 Ağustos 2020
Narkoz!..
13 Ağustos 2020
Söz Vermek & Söz Ahlakı
11 Ağustos 2020
Muharrem İnce ve Akşener Nereye Koşuyor? "Muharrem Gel Buraya"
10 Ağustos 2020
"İstanbul Sözleşmesi" ile Uçuruma Gitmekte siniz ! Vatandaş ise Yol Ayırımında!..
20 Temmuz 2020
Abi Ne Medeniyeti, Bizden Adam Olmaz (mı?) -1-
08 Temmuz 2020
Dikdatör
30 Haziran 2020
SEÇMEN KÜSKÜN SEÇMEN KIRGIN!
28 Haziran 2020
Küresel Yozlaşma ve Gençlik "İstanbul özleşmesi"
28 Haziran 2020
bncmedyahaber.com Yazarı Halis Özdemir Kimdir?
Haber Yazılımı