Haber Detayı
22 Kasım 2023 - Çarşamba 08:21
 
Netenyahu'nun Arkasdındaki gücü ve İnançları - Filistin Soykırım Tehlikesi: Uluslararası İlişkilerdeki Çelişki ve Biden'ın Traflı Çıkışı!..
Muhammet Binici'nin hazırlayıp sunduğu "Gece Ajansı" programının konuğu gazeteci yazar Mehmet Koçak'tı. Tecrübeli gazeteci Koçak, programda Filistin, Gazze ve Kudüs meselesine farklı bir bakış açısı getirerek önemli açıklamalarda bulundu.
GÜNDEM Haberi
Netenyahu'nun Arkasdındaki gücü ve İnançları - Filistin Soykırım Tehlikesi: Uluslararası İlişkilerdeki Çelişki ve Biden'ın Traflı Çıkışı!..


Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu “Gece Ajansı” programının konuğu gazeteci yazar Mehmet Koçak‘tı. Tecrübeli gazeteci Koçak, programda Filistin, Gazze ve Kudüs meselesine farklı bir bakış açısı getirerek önemli açıklamalarda bulundu.
 

Programda, Benjamin Netanyahu’nun kimliğini ve hareket ettiği inançları detaylı bir şekilde açıklayan Koçak, Netanyahu’nun pervasızca hareket edebilmesindeki gücü inceledi. Koçak, Binyamin Netanyahu’nun Katolik olduğunu belirtirken, babasının ise İsrailli tarihçi ve siyonist aktivist Benzion Netanyahu olduğunu ifade etti. Benzion Netanyahu’nun gözü dönmüş bir siyonist olduğunu ve Osmanlı’ya karşı savaşan ilk siyonist katır birliğini kuran Vladimir Yevgenyevich Zhabotinsky ile bağlantılı olduğunu aktardı.


Programda, Filistin halkının 48 gündür aç ve susuz olduğu, uçaklar ile yapılan bombardıman sonucu şehit olmazlarsa açlık ve susuzluktan hayatlarını kaybedebilecekleri vurgulanarak bu duruma acilen çözüm bulunması çağrısı yapıldı.


Ayrıca, ateşkes anlaşması ve rehinelerin takasıyla ilgili son dakika haberinin değerlendirildiği programda, Biden’ın “ateşkes anlaşması savaşın devam edebilmesi için önemli” açıklaması uluslararası arenada hak, hukuk ve özgürlük ilkelerinin rafa kaldırıldığını gözler önüne serdiği ifade edildi. Bu noktada, uluslararası ilişkilerdeki çelişkiler ve siyasi dinamiklerin insan hakları ve özgürlükler açısından nasıl etkilediği konusu programa eklenerek izleyicilere aktarıldı.


Koçak, Benjamin Netanyahu’nun Filistin’de işlediği suçlardan uluslararası kamu kuruluşlarının yargılayamayacağını, arkasındaki güçlü yapıdan kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, bu yapının Arap liderlerinin elini kolunu bağladığını ve asıl amaçlarının Arz-ı Mev’ud toprakları olduğunu vurgulayarak, önce Arap ülkeleri, sonra İran, ve daha sonra Türkiye’nin hedef olduğunu ifade etti.


Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu “Gece Ajansı” programında yapılan bu açıklamalar, Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler ve siyasi ilişkiler üzerine yeni bir perspektif sunan önemli bir program olarak öne çıktı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Netenyahu'nun, Arkasdındaki, gücü, ve, İnançları, -, Filistin, Soykırım, Tehlikesi:, Uluslararası, İlişkilerdeki, Çelişki, ve, Biden'ın, Traflı, Çıkışı!..,
Yorumlar
Haber Yazılımı