Haber Detayı
26 Ekim 2023 - Perşembe 09:32
 
Kudüs Meselesi ve Türkiye'nin Rolü Üzerine Derin Bakış Açısı - Dr. Tarık Sulo Cevizci - Muhammet Binici
Muhammet Binici'nin hazırlayıp sunduğu Gece Ajansı programının dünkü konuğu İstanbul Ticaret Üniversitesi Dr. Tarık Sulo Cevizci oldu. Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin'deki duruşu, ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Selçuk Bayraktar arasındaki tartışma, yine Kılıçtaroğlu'nun Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamaları ve Kudüs merkezli olarak Orta Doğu'daki gelişmeler masaya yatırıldı.
GÜNDEM Haberi
Kudüs Meselesi ve Türkiye'nin Rolü Üzerine Derin Bakış Açısı - Dr. Tarık Sulo Cevizci - Muhammet Binici

 


 

 

Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu Gece Ajansı programının dünkü konuğu İstanbul Ticaret Üniversitesi Dr. Tarık Sulo Cevizci oldu. Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin’deki duruşu, ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Selçuk Bayraktar arasındaki tartışma, yine Kılıçtaroğlu’nun Cumhuriyet’in 100 yıl kutlamaları ve Kudüs merkezli olarak Orta Doğu’daki gelişmeler masaya yatırıldı.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistin’deki Garantor Taahhüdü
 

Programın ana gündem maddesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistin’de “askeri, siyasi ve insani garantör” olarak Türkiye’nin Filistin’e desteğini açıklaması oldu. Dr. Tarık Sulo Cevizci, bu taahhüdün önemini vurgulayarak, Türkiye’nin Filistin halkının yanında olduğunu ve bu konuda gerekli adımları atmaya devam edeceğini ifade etti.
 

Kılıçdaroğlu ve Bayraktar Arasındaki Söz Dalaşı
 

Programda, ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Selçuk Bayraktar arasındaki tartışma da ele alındı. Bayraktar’ın, “Mesele nereye gittiğin değil, kime hizmet ettiğin” cevabı detaylarıyla incelendi. İki taraf arasındaki sözlü çatışmanın ne anlama geldiği ve siyasi yorumları programın ana teması oldu.
 

Kudüs ve Orta Doğu Politikaları Üzerine Derin Analiz

 

Program, Kudüs merkezli olarak Orta Doğu’daki gelişmeleri ve İsrail, ABD ve Avrupa ülkelerinin bölgedeki hedeflerini ve amaçlarını da derinlemesine inceledi. Dr. Cevizci’nin değerlendirmeleri ve programın diğer katılımcılarının yorumları, izleyicilere bölgedeki siyasi ve jeopolitik karmaşıklığı anlama fırsatı sundu.
 

Akit TV Muhabiri Adnan Sular’ın Şahitlikleri
 

Gece Ajansı programında, Akit TV muhabiri Adnan Sular’ın Kudüs’ten aktardığı izlenimler de dikkat çekti. Sular, “burada sistematik bir şekilde camiler hedef alınmış, kadınlar, çocuklar, sivil vatandaşlar katledilmiş” dedi ve bölgedeki savaşın teolojik olarak nasıl şekillendiğini gözler önüne serdi.

 

Program, Kudüs merkezli olarak Orta Doğu’da yaşanan gelişmeleri ve Türkiye’nin bu konudaki rolünü ele alarak izleyicilere detaylı bir perspektif sunarken, bölgedeki gelişmelerin yanı sıra ulusal ve uluslararası siyasi dinamikleri de eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kudüs, Meselesi, ve, Türkiye'nin, Rolü, Üzerine, Derin, Bakış, Açısı, -, Dr., Tarık, Sulo, Cevizci, -, Muhammet, Binici,
Yorumlar
Haber Yazılımı