Haber Detayı
20 Temmuz 2020 - Pazartesi 05:33
 
Baş ve Gardaşlar Tam Bağımsızlığa Giden Yolda Arkadaşlar!..
bncmedyahaber.com Yazarı Halil Mert "Baş ve Gardaşlar Tam Bağımsızlığa Giden Yolda Arkadaşlar!.." Başlıklı Yazısına; Azerbaycan'ın Özgürlük Şairi Bahtiyar VAHABZÂDE Buram Buram Hasret Kokan Duygu Yüklü Azerbaycan Türkiye Şiiri ile başladı. Tüm Türk Dünyası’nı bir beden gibi hayâl edilmesi herektiğinin altını çizerek Hazar’ın ve Kafkasya Dağları’nın doğusunda ve kuzeyinde kalan Ulûğ Türkistan ve Kıpçakeli, Moğolistan’dan, Çin Seddi’nden Yakutistan’a kadar Türk Medeniyet Toprakları gövdeyi oluşturduğunu, Azerbaycan, mevcut bağımsız toprakları ve İran’da kalan Güney Azerbaycan boyun, Türkiye ise o büyük bedenin başıdır. Diyerek birlik ve beraberliğe İşaret Etti. İşte Strateji ve Yönetim Uzmanı - E. Yarbay Halil MERT'in O Yazısı;
- Haberi
Baş ve Gardaşlar Tam Bağımsızlığa Giden Yolda Arkadaşlar!..

AZERBAYCAN NERESİ? NELER OLUYOR?

BİR GENERAL NASIL ŞEHİD OLDU?

SORULAR, SORULAR!

 

AZERBAYCAN-TÜRKİYEAzerbaycan'ın özgürlük şairi 'Bahtiyar Vahapzade'

 

Bir ananın iki oğlu,

Bir ağacın iki kolu.

O da ulu, bu da ulu

Azerbaycan-Türkiye...

 

Dinimiz bir, dilimiz bir,

Ayımız bir, yılımız bir,

Aşkımız bir, yolumuz bir

Azerbaycan-Türkiye...

 

Bir milletiz, iki devlet

Aynı arzu, aynı niyet.

Her ikisi cumhuriyet

Azerbaycan-Türkiye...

 

Birdir bizim her hâlimiz

Sevincimiz, melâlimiz.

Bayraklarda hilâlimiz

Azerbaycan-Türkiye...

 

Ana yurtta yuva kurdum,

Ata yurda gönül verdim.

Ana yurdum, ata yurdum                                                         Bahtiyar VAHABZÂDE

Azerbaycan-Türkiye...

      

 

Azerbaycan neresi mi?

Tüm Türk Dünyası’nı gözünüzün önüne getirin. Bu coğrafyayı bir beden gibi hayâl ediniz.

Hazar’ın ve Kafkasya Dağları’nın doğusunda ve kuzeyinde kalan Ulûğ Türkistan ve Kıpçakeli, Moğolistan’dan, Çin Seddi’nden Yakutistan’a kadar Türk Medeniyet Toprakları gövde, Azerbaycan, mevcut bağımsız toprakları ve İran’da kalan Güney Azerbaycan boyun, Türkiye ise o büyük bedenin başıdır.

Türkiye’nin baş olduğunu Turaneli’nin her yerindeki Türkler bilir, Medeniyet Coğrafyamızdaki diğer Müslüman Milletler de bilir. Bu gün Azerbaycan’lı ile Pakistan’lı, Turan’lı ile Sûdan’lı Türk Milleti için baş, beyin, katarın lokomotifi benzetmesini yapar.

 

Türk Dünyası ile Türkiye arasındaki boyun Azerbaycan’dır.

Karabağ’ın işgâli ile boynumuzu kestiler. Düşünün petrol Hatları, Gürcistan Dağları’nı aşmak ve dolaşmak zorunda kalmıştır. Karşımızdaki ezelî düşmanlar bizi terörle tehdit ederken, kardeşlerimiz Azerbaycan, Katar, Libya, Sudan, Türk Cumhuriyetleri, Bosna gibi henüz askerî gücü yetersiz ülkelerle tehdit etmektedirler.

 

Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırmasının arkasında öncelikle Rusya ve Fransa vardır. Her iki ülkede de Ermeni Lobisi güçlüdür. Oysa her iki emperyalist ülkede de Türk ve Müslüman azınlık Ermeni nüfustan kat kat fazladır. Ancak, diaspora etkinliğimiz maalesef zayıf kalmaktadır. Oysa en son Türk Keneşi’nde Cumhurbaşkanımız, “Bir dış ülkede bir milletin bir tane diasporası olur.” dedi. Yani Rusya’da, Türk, Azerbaycanlı, Kazak, Özbek, Türkmen, Tatar, Kırgız vb. olmaz. Türk Diasporası olur.

 

Türk Keneşi, diğer ülkelerde Türk azınlık ve diaspora faaliyetlerini Türkiye’nin öncülüğünde yürütmelidir.

Bu gün Rusya Ordusu’nun en iyi subayları Türk’tür. Savunma Bakanı Sergey ŞOYGU, Tuva Türkü bir General, hatta Ermenistan’da konuşlu Rus Birliklerinin Komutanı da Dağıstan’lı bir Türk. Buna şaşırmayın Rus Çarlığı yıkılırken Kızıl Ordu’ya karşı savaşan Çar Orduları’nda da Çar’a sâdık birçok Türk General ve Subaylar vardı.

 

Rusya’yı tanımalıyız.

Bu gün Azerbaycan Ordusu’nda Savunma Bakanı günlük brifingini Rusça almaktadır. SSCB’den ayrılan tüm Türk Devletleri’nde yerli ve Milli Unsurlarla, Rusya yanlılarının kavgası sürmektedir. Ermenilerin Karabağ’ı işgali, 3 milyon Azerbaycan Türkü’nün sürgünü, yüz binlercesinin katledilip, tecâvüze uğramasına rağmen hâlâ Ermenistan’daki Ermeni oligarklarla kız alıp veren Azerbaycanlı devlet ricâli vardır.

Özet, Rusya’yı tanımadan hiçbir Bağımsız! Türk Cumhuriyeti’ne dönük mütâlaâ yapmayınız.

 

Azerbaycan’da Ermeni saldırısında, Türkiye Kara Harp Okulu mezunu, kahraman ve erken terfîli bir Tümgeneral, bir albay, iki binbaşı, üç erbaş yedi asker aynı anda şehid oldu. Bulundukları yerin koordinatlarını Ermenilere Azerbaycan Gn. Kurmay Başkanı şu anda Rusya sınırları içinde kalan Derbent (Dağıstan) doğumlu Nəcməddin SADIQOV’un verdiğini söyleyen birçok haber çıktı Azerbaycan’da. Acı ama durum bu.

SSCB’den ayrılan Türk Cumhuriyetleri’nin tamamında az ya da çok demokrasi, Devlet teâmüllerinin oluşması gibi sorunlar var. Bu sorunlar sonucu kontrol zorlaşıyor. Çünkü şeffaflık yok. Çünkü Milli Devlet Bilinci maalesef kırsal kesimdeki halk kadar eğitimli zevatta gelişmemiş.

 

Yazının Devamı İçin Lütfen Tıklayınız..

http://www.bncmedyahaber.com/yazar-bas-ve-gardaslar-tam-bagimsizliga-giden-yolda-arkadaslar-85.html

Kaynak: Editör:
Etiketler: Baş, ve, Gardaşlar, Tam, Bağımsızlığa, Giden, Yolda, Arkadaşlar!..,
Yorumlar
Haber Yazılımı