Haber Detayı
19 Temmuz 2020 - Pazar 17:22
 
Ben Köle Değilim Kardeşim
Türk Eğitim sisteminin sürekli olarak değişmesi, öğrencilerin öğrenmek için değil sınavı kazanmak için anlık ders çalışması ve beraberinde oluşan eğitimdeki büyük çatlaklar gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Muhammed Binici’nin hazırlayıp sunduğu Söz Meydanı programına konuk olan Prof. Dr. Yusuf Kaplan, eğitim sistemini eleştirdi. Kaplan: Eğitim sistemi yerlerde sürünüyor. Ben köle değilim kardeşim. Batını acentalığını yapmak istemiyorum,” dedi.
EĞİTİM Haberi
Ben Köle Değilim Kardeşim

Türk eğitim sisteminin sürekli olarak değişmesi, Türkiye’de ilim ve bilim adamı yetişmesinin önüne geçerken, niteliksiz yetişen gençler ise; iş bulmakta zorlanıyor. Batının eğitim sisteminin dayatılması, Osmanlı Devleti’nin Medrese anlayışında uzak kalınması, eğitimde köklü sorunları da beraberinde getirmeye devam ediyor. Gazeteci - Yazar Yusuf Kaplan Türk Eğitim sisteminin en başından silinip kendi özümüze  dönmemiz gerektiğini söyledi. Kaplan:”Batılıların sözcülüğü gözcülüğünü yapacak, onların gönüllü acentalığını yapacak okullar istemiyorum. Üniversiteler istemiyorum. Ben köle değilim kardeşim, bin yıl tarihin akışını şekillendirmiş, bir medeniyetin çocuğuyum. İslami Gazalileri, Itrileri, Sinanları, Yunusları yetiştirecek Boğaziçi’lerin dolayısıyla ODTÜ’lerin dolaysıyla İTÜ’lerin kurulması lazım.” dedi

 

Eğitim Sistemini Sil Baştan

Günümüz eğitim sisteminin ülkenin önündeki en büyük engel olduğunu belirten Yusuf Kaplan, gençliğimizi kaybetmek üzeriyiz. Bunun farkında olduğumuz için için de bizle uğraşıyorlar; ama başaramayacaklar, dedi. Prof. Dr. Yusuf Kaplan eğitim sisteminin sil baştan yapılması gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: Eğitim sistemi yerlerde sürünüyor. Yapıyorum eleştiriyi İstanbul, Büyükşehirlerimiz mahvolmuş durumda, gençliği kaybetmek üzereyiz. Eleştirimi yapıyorum. Bunun üstesinden nasıl gelineceğini biliyoruz. Bu konuda da eğitim sistemimizi sil baştan kendi medeniyet dinamikleri üzerinden yeniden dizayn etmemiz lazım. Yeniden kurmamız lazım. Bizim öncü kuşaklarımızı yetiştirecek. Piramitin en tepesinden yetiştirecek… Müslüman; yani İslami Gazalileri, Itrileleri, Sinanları, Yunusları yetiştirecek Boğaziçilerin dolayısıyla ODTÜ’lerin dolaysıyla İTÜ’lerin kurulması lazım. Batılıların sözcülüğü gözcülüğünü yapacak, onların gönüllü acentalığını yapacak okullar istemiyorum. Üniversiteler istemiyorum. Ben köle değilim kardeşim. Tarihin akışı bu şekillendiren; bin yıl tarihin akışını şekillendirmiş, bir medeniyetin çocuğuyum ben. Bunu biliyor Batılılar. Bunu bildikleri için acayip şekilde bizim üzerimizdeler, bizimle uğraşıyorlar, başkalarıyla değil; ama başaramayacaklar.  

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ben, Köle, Değilim, Kardeşim,
Haber Videosu

Web Tv'de Görüntüle

Bu videoyu yorumlamak ve paylaşmak için ayrıca tıklayın.

Yorumlar
Haber Yazılımı