Haber Detayı
16 Aralık 2023 - Cumartesi 22:15
 
Türkiye’deki Sokak Köpek Terörü ve İsrailli Askerin Katlettiği Filistinli Gelinin Yüzüğü ile Evlenme Teklifi!
Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu, Gece Ajansı programında Gazeteci Yazar ve Program Yapımcısı Mehmet Ali Önel, izleyicilere dünya gündeminden çarpıcı olayları aktardı. Program, Filistin-İsrail savaşı ve Türkiye’deki sokak köpek terörü ile ilgili çeşitli konulara odaklandı.
GÜNDEM Haberi
Türkiye’deki Sokak Köpek Terörü ve İsrailli Askerin Katlettiği Filistinli Gelinin Yüzüğü ile Evlenme Teklifi!



BNC MEDYA HABER İstanbul 16 Aralık 2023

Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu, Gece Ajansı programında Gazeteci Yazar ve Program Yapımcısı Mehmet Ali Önel, izleyicilere dünya gündeminden çarpıcı olayları aktardı. Program, Filistin-İsrail savaşı ve Türkiye’deki sokak köpek terörü ile ilgili çeşitli konulara odaklandı.
 

İsrailli Askerin Filistinli Katlettiği Gelinin Yüzüğü ile Evlenme Teklifi Yaptı
 

Program, Filistin’deki çatışma atmosferini ele alarak, işgalci katil İsrailli bir askerin bir şehit ettiği Filistinli gelinin yüzüğü ile istilacı katil başka bir kadın İsrail askerine evlenme teklif etti. Olay, sadece Filistin topraklarının çalınması değil, aynı zamanda gelinlerin ve çocukların hayallerinin de çalındığı bir trajediye işaret ediyor. Filistinli gelini Katledip gasp ettiği yüzüğü diğer İsrail askerlerinin, gözleri önünde yine başka bir İsrailli asker kadına evlenme teklifi yapması, uluslararası alanda geniş yankı uyandırdı.
İsraillin maskesi dünya kamuoyunda bir kez daha düştü.

 

Mısır Parlamentosu’nda milletvekillerinden bazıları, İsrail’in gerçekleştirdiği katliama karşı sessiz kalmamanın önemine vurgu yaparken, Mısır’ın İsrail Büyükelçisi’nin İsrail’den çekilmesi ve İsrail Elçisi’nin sınır dışı edilmesi taleplerini dile getirdi.
 

Türkiye’de Sokak Köpek Terörü ve Çözüm Arayışları Gece Ajansı’nın gündemine idi
 

Programın ikinci bölümünde, Türkiye’deki sokak köpek terörüne odaklanıldı. Binici ve Önel, başıboş köpeklerin neden olduğu saldırılar, yaralanmalar ve ölümlerle ilgili bir dizi vahim olayı ele aldı. İkilinin özellikle vurguladığı konulardan biri, bu durumun yasal düzenlemelerle çözülebileceği ve sorumluluk sahibi olmayan hayvan ve sahiplerinin cezalandırılması gerektiği idi.

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün 1933 tarihli tamimi, köpeklerle ilgili sorunu kökten çözecek nitelikte olduğu belirtilirken, bazı köpek severlerin ve muhafazakar kesimlerin, dinî argümanlarla bu durumu meşrulaştırmaya çalıştığına dikkat çekildi. Hem hadisi şeriflerdeki örnekler hem 1933’de yayınlanan tamim günümüz Türkiye’sinin bu sorununu rafa kaldıracak cinstendi.

 

Türkiye’deki Sokak Köpek Terörü Sorunun Kaynağı ve Çözüm Yolları
 

 

Bazı muhafazakar ve köpek sever çevrelerin, bu tür durumları kötü niyetli bir şekilde kullanarak toplumu kutuplaştırmaya çalıştığına dair uyarılarda bulundu.
Sokak köpek terörü konusunda, program, Türkiye’de yaşanan vahim olayları derinlemesine ele alırken, Mustafa Kemal Atatürk’ün 1933 tarihli tamimine sık sık atıfta bulunuldu ve 1933’de yayınlanan bu tamimin sorınu çözecek mahiyette olduğu vurgusu yapıldı

 

Diğer taraftan İslam dininin hayvan haklarına verdiği değeri ve sosyal sorumluluk bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini vurgulanırken yine köpek terörüne son verecek uygulamaların hadislerde olduğu, ve sokak köpek terörünün çözümüne yeterli olduğuna işaret edildi. Hem 1933 yayınlanan tamim hem hadislerdeki çözüm önerileri ile tüm toplumun işbirliği yapması gerektiğine vurgu yapıldı.

 

Kötü Niyetli Manipülasyonlara Karşı Uyarı
 

Programın sonunda, bu tür konularda ortaya çıkan yanlış anlamaların ve kötü niyetli manipülasyonların, toplumun birbirine kenetlenmesi ve gerçek çözümler üretmesi önünde bir engel oluşturabileceği üzerinde duruldu. İslam’ın öğretileri ve Türk tarihindeki örneklerle, toplumsal barış ve uyumun önemine vurgu yapılarak, bu tür durumların kötü niyetli amaçlarla kullanılmasına karşı dikkatli olunması çağrısında bulunuldu.
 

Programın sonunda, Avrupa’dan örneklerle desteklenerek, insan hayatının herhangi bir hayvanın üzerinde olmadığı ilkesine vurgu yapıldı ve toplumun, sorunların çözümü için bir araya gelmesi çağrısında bulunuldu.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türkiye’deki, Sokak, Köpek, Terörü, ve, İsrailli, Askerin, Katlettiği, Filistinli, Gelinin, Yüzüğü, ile, Evlenme, Teklifi!,
Yorumlar
Haber Yazılımı