Haber Detayı
17 Nisan 2024 - Çarşamba 12:02
 
Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu Ben Kimim? Silik Yüzlerin ve Kanadı Kırık Kuşların Hikayesi Takdim ve Tebrik
BENİM AİLEM Haberi
Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu Ben Kimim? Silik Yüzlerin ve Kanadı Kırık Kuşların Hikayesi Takdim ve Tebrik

TAKDİM VE TEBRİK

 

Kıymetli okuyucular,


Muhammet Binici'nin kaleme aldığı "Ben Kimim? Silik Yüzlerin ve Kanadı Kırık Kuşların Hikâyesi" adlı eseri takdim etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu kitap, içinde bulunduğumuz toplumun derinliklerinde yaşanan gerçekliklere ışık tutan, duygusal ve zihinsel iyileşme yolculuğunu anlatan etkileyici bir eserdir.

Binici'nin kaleminden çıkan bu kitap, eşcinselliğe ve suça sürüklenen çocukların yaşadığı acıları, umutlarını ve mücadelelerini anlatırken, aynı zamanda toplumu bilinçlendirme ve eşcinsellerin “Biz doğuştan eşcinsel değiliz. Psikolojik rahatsızız şeklinde kendi ağızlarından yaptıkları itiraflar bu kitapta tabuları yıkıp iyiden güzelden yana asli kimliklerine dönüş için bir rehber niteliği taşımaktadır. Binici’nin derinlemesine çözüm önerileri sunması ve tedavi ile ruhsal iyileşme konusundaki katkıları takdire şayandır.

Ben Kimim? "Silik Yüzlerin ve Kanadı Kırık Kuşların Hikâyesi" adlı eser, içinde bulunduğumuz zorlu koşullara rağmen umudu ve direnci temsil ediyor. Bu kitabı okurken, yaşanan acıların yanı sıra umut dolu bir geleceğe doğru atılan adımların da farkına varacaksınız.

Muhammet Binici'nin bu etkileyici eserinde, eşcinsel kişilerin yaşadıkları deneyimler ve çözüm önerileri, suç unsuru haline gelen ideolojik yapıların oluşturduğu algıları ve karanlık tabuları yıkarak toplumsal farkındalık oluşturmasını da vurguluyor. Ahmetler, Mehmetler, Ayşeler, Fatmalar, Zeynepler, Erenler, Keremler, Kayalar, Emreler ideolojik yapıların artık oyuncağı olmayacak. Elimizden kayıp gitmeyecek. Onlar bizim çocuklarımız. Elinizde tuttuğunuz bu kitap ile onların cesareti ve samimiyeti, diğer eşcinsellerin asli kimliğine dönme sürecinde de önemli bir rol oynuyor ve bu kitap eşcinsellerin, suça sürüklenen çocukların karanlıktan aydınlığa giden sürecine ışık tutuyor.

Ben Kimim? Adlı bu kitap, gerçek iyileşme yolunda özgürlükleri baskılanan eşcinsellerin sesini duyurarak, ideolojik örgütlerin projelerini içten çökertecek gibi görünüyor. Özellikle tedavi ve terapi olma yolunda baskılanan, özgürlükleri elinden alınan insanların, “ben doğuştan eşcinsel değilim, psikolojik rahatsızım” şeklindeki itiraflarıyla tüm dünyada tabuları yıkıyor ve iyileşme yolunda yaratılışlarından gelen asli fıtratlarına dönme anlamında eşcinsellerin iyileşmek için yolunu açıyor."


Bu anlamda Ben Kimim? "Silik Yüzlerin ve Kanadı Kırık Kuşların Hikâyesi" adlı bu kitabı okurken, yaşanılan zorluklara rağmen umudu ve direnci korumanın önemini bir kez daha hatırlayacak, iyileşme yolculuğuna dair yeni bir bakış açısı kazanacaksınız.

Gazeteci ve yazar Muhammet Binici kardeşimi bu cesur adımından ötürü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Eşcinsellerin gerçek hikâyelerini dile getirerek toplumda önemli bir farkındalık oluşturması, eşcinsellerin gerçek itiraflarıyla asli fıtratlarına dönme ve iyileşme yolunu açarak, tabuları yıkmalarına katkıda bulunması takdire şayan.

Saygılarımla,


Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu
Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi
Sosyolog, Aile Danışmanı

Kaynak: Editör:
Etiketler: Prof., Dr., Ebubekir, Sofuoğlu, Ben, Kimim?, Silik, Yüzlerin, ve, Kanadı, Kırık, Kuşların, Hikayesi, Takdim, ve, Tebrik,
Yorumlar
Haber Yazılımı