Haber Detayı
03 Kasım 2022 - Perşembe 21:18
 
Ordu Milletin Ordusu!
Gazeteci, Yazar Halis Özdemir'in Kaleminden "Ordu Milletin Ordusu!"
- Haberi
Ordu Milletin Ordusu!

Ordu Milletin Ordusu!

Anadolu’da gençler askere yolcu edilirken hemen her yerde kasabada köyde mahallede halk sabah namazı sonrası toplanır dualarla ve analarının ellerine yaktığı kınalarla davul zurna eşliğinde düğüne gider gibi yolcu edilirler!


Nedendir bilir misiniz!


Antel dantel aydın ayağına yatan görgüsüz vatan millet şehadet ne demektir bilmeyen zavallılar!
Milletin değerlerine yabancı, ne idiğü ve hangi millete hangi dine mensup oldukları anlaşılmayanlar!


Asker ocağı peygamber ocağıdır da ondan. Askerlerimize topyekün “Mehmetçik” denir. Mehmetçik, Muhammet demektir de ondan!


Hz. Muhammed’in askerleri demektir de ondan.

Kurtuluş savaşında analar Tokat’tan bıyıkları terlememiş vatan evlatlarını askere uğurladıkları sırada ellerine neden kına yakarlar bilir misiniz?! Nereden bileceksiniz ki tabi ki bilemezsiniz.


Çocuklarını vatan için kurban ettiklerinin alametidir. O yavrular analarının vatan için kurban ettikleridir! Onlar analarının kınalı kuzularıdır!
Siz bilmezsiniz, koç kurban edilirken koçun başına kına sürülür. Allah için kurbanlık diye!
Sizin gibiler ünlü lokantalarda etin bilinmeyen tür ve cinslerini bir emekçinin asgari ücreti miktarları bedel verirken Allah için kesilen ve fakirlere eti dağıtılan kurbanları hayvan katliamı olarak anlar ve söylersiniz!

 

Anadolu idraki imanı ve ferasetine göre asker ocağı peygamber ocağıdır! Böyle biline.

Türk ordusuna kimyasal silah iftirasında bulunmak Türk milletine Türk ordusuna iftiradır hakarettir!

 

Bu iftirayı yapan milletin vekili olacak, insan sağlığı İle ilgili hizmet veren tabiplerin oda başkanı olacak öyle mi?
Böyle bir iftira devleti milleti orduyu dış güçlere karşı küçük düşürmektir. Suçlu ilan etmektir.

 

Öte yandan ülke yönetimine talip olacaksınız ve kendi ülkenizi uyuşturucu parası ile bütçe açığının kapatıldığı iftirasını atacaksınız! Bir bakıma da Türkiye’yi kanunsuzluklar ülkesi olarak ilan edeceksiniz! Pes doğrusu. Kaldı ki duyanları hayrete düşüren, “uyuşturucudan, kara paradan vergi alacaksın” sözü kime aitdir?

 

Bu nevi asılsız sözler tarih huzurunda türk milletini suçlamak için Türkiye düşmanlarına fırsat vermektir.
Düşünebiliyor musunuz yıllar sonra güya tarihçiler Türkiye hakkında Türk ordusu hakkında tabipler oda başkanının sözlerini ve  milletvekilinin sözlerini delil olarak gösterecekler!

Bir millete böyle bir iftira atanlar yargı önünde hesap vermeli, milletvekili olması falan filan olması onları işledikleri suçun karşılığını görmelerine engel olmamalıdır. 
Bu işin yasal yönüdür.

Siyasi ve sosyal yönüne gelince;
Siyasi partiler bu gibi durumlarda partilerine mensup milletvekili ile ilgili gereğini yapmalıdır! 

Öte yandan Tabipler Odası üye ve yetkilileri gereğini yapmalıdır.

 

Türk ordusunu küçük düşürmek kimsenin hakkı da değildir haddi de değildir. Hele hele milli varlık mücadelesi sürecinde olduğumuz dünya savaşının derinden derine sürdüğü dönemde ordumuzu küçük düşürmek olacak iş değildir!

 

Bu antel dantel vatan millet duygusu olmayanların şunu bilmesini isterim,
Bu yazıyı kaleme alan kişi olarak şahsen 12 Eylül Askeri müdahalesi sırasında Mamak 1 Nolu Askeri Mahkemesinde idamla yargılanıp bir metre kare dahi olmayan hücrede zifiri karanlıkta insan pislikleri içinde kırk gün ışığa, suya, ekmeğe muhtaç tutulmuş, 16 defa sorguya alınmış her sorgu öncesi, “Allahım emanetini al artık dayanamıyorum” diyerek secde edecek alan olmadığı için karşı duvara secdeye varıp Allah’a yalvaran, işkence seanslarından sonra görevli askerlerin sürükleyerek getirip hücreye atıldıktan sonra bu defa da “Allah’ım sonsuz şükürler olsun yaşıyorum” diye tekrar şükür secdesi yapan birisi olarak yazıyorum. 

Ayrıca bana bu muamelelerin yapılması Mamak Askeri Mahkemelerinin Baş Savcısı İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in babası olan Albay Nurettin Soyer’in emri ve gözetiminde yaşadım! Ülkücü Akıncı Dev Yol Dev Sol başta olmak üzere büyün taraflar Askeri Savcı Nurettin Soyerin zulmünden ve hışmından nasibini almış, işkencelerde 179 genç hayatını kaybetmiş kimisi sakat kalmış kimisi ise hayatının geri kalanını travmalarla geçirmişlerdir. Pek çok genç hayattan koparılarak hapishanelerde ömür çürüttürülmüştür!

Emin olunuz bu zulümlere rağmen siyasi görüşüne bakmadan, çok büyük gençlik kesimi  vatan perver olanlar devletine ve ordusuna küsmemiştir.

 

Ben orduma, askerime ve milletime işkence sırasında da küsmedim. Çünkü ben ABD başkanı Jimmy Carter’in “bizim çocuklar Türkiye’de yönetime müdahale etti” dediğini biliyordum. 

Türk gençlerine solcu, sağcı, islamcı demeden zulüm yapanların ihtilal yapabilmek için onlarca gencin provakasyon sonucu birbirlerini öldürmelerini sağlayanlar bunlardı.
Bunların Türk milleti ile ve milletin inancı ile ilgilerinin olmadığını biliyorduk! 

 

Türk ordusu milletin devletin ordusudur!

 

Bu kadar abartmaya gerek yok! İftiracılar yargılanıyor demek yetmez!

 

Bu ve buna benzer provokatörlerin ihanetlerine millet olarak devlet olarak izin vermeyeceğimizi görmezlikten gelmeyeceğimizi bilmeleri gerekiyor!

 

Ordu bizim,
Devlet bizim,
Millet bizim.

 

Dünya var oldukça varolasın 

Aziz milletim,
Aziz devletim,
Aziz vatanım!

 

Vesselam

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN
Halis Özdemir / Gazeteci - Yazar - Program Yapımcısı Nuri Demirağ'ın Başına Gelenler Selçuk Bayraktar'ın Başına da Gelir mi? (bncmedyahaber.com)

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ordu, Milletin, Ordusu!,
Yorumlar
Haber Yazılımı