Haber Detayı
16 Aralık 2020 - Çarşamba 05:33
 
Dilipak: Diyanet aşı olun derse, o an camiden ayrılırım
Dilipak, aşıya karşı olduğunu, Yeni Akit YouTube kanalında katıldığı Ülke Gündemi programında Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden ortaya koydu ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.
DİN VE AHLAK Haberi
Dilipak: Diyanet aşı olun derse, o an camiden ayrılırım

Abdurrahman Dilipak, koronavirüs aşısına ilişkin; "Diyanet eğer aşı konusunda camilere hutbe yollarsa; hutbede 'aşı olun' derse hemen o anda camiden ayrılırım" ifadelerini kullandı. 

İşte Ayrıntılar..

Koronavirüs aşısına ilişkin konuşan Dilipak, "Diyanet eğer aşı konusunda camilere hutbe yollarsa; hutbede 'aşı olun' derse hemen o anda camiden ayrılırım" dedi.

Dini bu hayattaki pratiklerimizle yaşayacağız.. Şimdi yarın derlerse ki; Herkes aşı olsun hem de hutbede hiç lamı cimi yok. Ben camideysem hutbeden ayrılırım. Çünkü o hutbe bu anlamda dini bir mesaj ifade etmiyor. Dini hassasiyetlerin gözetilerek kaleme alınmış bir hutbe olmuyor. Siyasi bir talimat oluyor. Ben buna karşı mücadele eden bir kişiyim. Eğer benim bu mücadelem İslam'ın özüne aykırı ise Diyanet İşleri Başkanı'nın beni arayıp kardeşim sen ne yapıyorsun? Demesi gerekir.. ve ben Müslüman bir insanım. Onlara size ne diyemem biz Müslümanız. Biz Müslümanlardanınız. İşlerimiz istişare ve şura iledir. Haaa.. bir takım kardeşlerimle benim aramda ihtilafta olabilir.  Yani Şafi'nin parmağı kanayınca abdesti bozulmuyor benim bozuluyor. Çünkü ben Hanefi gelenekten geliyorum. Bu taaa asırlar öncesi bir ihtilaf. Dinin kendi çerçevesi içerisinde muhafaza edilebiliyor. Bende bugün bazı konularda farklı düşünebilirim.  O zaman bunu Camide hutbeye taşımazsınız. 

HABERİN VİDEOSU

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Dilipak:, Diyanet, aşı, olun, derse,, o, an, camiden, ayrılırım,
Haber Videosu

Web Tv'de Görüntüle

Bu videoyu yorumlamak ve paylaşmak için ayrıca tıklayın.

Yorumlar
Haber Yazılımı