Haber Detayı
02 Eylül 2023 - Cumartesi 08:08
 
Başıboş Köpek Terörü Muhammet Binici ile Gece Ajansının Kadrajında
Muhammet Binici ile Gece Ajansı programının son yayınında programa, Başsavcı Mehmet Demir ve Güvenli Sokaklar Derneği İstanbul İl Temsilcisi Dr. Ercan Özçelik konuk oldu. Programda başıboş köpeklerin yarattığı sorunlar ve bu sorunların çözümü için alınması gereken adımlar Muhammet Binici ile Gece Masası programının masasına yatırıldı.
GÜNDEM Haberi
Başıboş Köpek Terörü Muhammet Binici ile Gece Ajansının Kadrajında

Muhammet Binici ile Gece Ajansı programının son yayınında programa, Başsavcı Mehmet Demir ve Güvenli Sokaklar Derneği İstanbul İl Temsilcisi Dr. Ercan Özçelik konuk oldu. Programda başıboş köpeklerin yarattığı sorunlar ve bu sorunların çözümü için alınması gereken adımlar Muhammet Binici ile Gece Masası programının masasına yatırıldı.



Programda ele alınan başlıca konular şunlardı:
 

1. Başıboş Köpeklerin Sağlık Sorunları ve Yükleri: Konuklar, başıboş köpeklerin toplum sağlığına ve güvenliğine yönelik tehditlerini ele aldılar. Köpek ısırıkları, salgın hastalık riskleri ve çevre kirliliği gibi sağlık sorunları, başıboş köpeklerin neden olduğu yükler olarak masaya yatırıldı.
 

2. Anayasal Hak ve Hürriyetler Işığında Başıboş Köpek Sorunu: Program, başıboş köpeklerle mücadelede anayasal hak ve hürriyetlerin nasıl dengeye alınması gerektiğini inceledi. Hayvan haklarıyla insan hakları arasındaki denge, demokratik bir toplumun gerekliliği olarak ele alındı.
 

3. Kamunun Başıboş Köpek Sorunuyla İlgili Görev ve Yükümlülükleri: Başsavcı Mehmet Demir, başıboş köpek sorunuyla mücadelede yargı sisteminin rolünü açıklarken, Dr. Ercan Özçelik ise sivil toplum örgütlerinin ve yerel yönetimlerin sorumluluklarını ele aldı. Program, kamunun bu sorunla ilgili görev ve yükümlülüklerini vurguladı.
 

Bu önemli konuların ele alındığı Gece Ajansı programı, başıboş köpek sorununun ciddiyetini ve toplumun bu konuda bilinçlenmesi gerekliliğini vurguladı. Başsavcı Mehmet Demir ve Dr. Ercan Özçelik’in katkılarıyla başıboş köpek sorununun çözümüne dair farkındalık yaratma amacı güdüldü. Program, izleyicileri bu sorunun çözümü için birlikte hareket etmeye teşvik etti.

 

Ancak, programın en etkileyici anlarından biri, trajediyi yaşayan bir baba olan Murat Pınar’ın gönderdiği duygusal mesajdı. Pınar, 5 Mart günü Serik ilçesindeki Belek turizm merkezinde yaşanan olayda kızı Mahra Melin Pınar’ı kaybetmenin acısını yaşadı. Kamyonun altında kalarak ağır yaralanan ve tedavi altına alındıktan sonra bacağı ampute edilen Mahra Melin Pınar, 23 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Babası Murat Pınar, programın izleyicileriyle paylaştığı mesajında şu sözlere yer verdi Pınar’dan gelen mesajı Muhammet Binici şu şekilde kamuoyu ile payylaştı:

 

“Bunu yazan kim biliyor musunuz? Bakın, sayın Binici diyor. Ben Murat Pınar. Biliyorsunuz, ben bu köpekler yüzünden kızımı kaybettim. Mahra Melin Pınar’ı kızıma verdiğim sözümü tutmama verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum.”

 

Muhammet Binici de duygusal bir şekilde yanıt vererek şunları söyledi:

 

“Ben de Akit TV’ye, Akit Medya Grubu’na teşekkür ediyorum. Bu imkanı bize sağladığı ve sizin söz söylemenize imkan bulabildiğimiz için Akit Medya Grubumuza çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Şimdi neden sesimizi çıkartmamız lazım biliyor musunuz? Yarın ben de Murat Bey’in yerinde olabilirim. Ercan Bey, siz de olabilirsiniz. Sayın Savcım, siz de olabilirsiniz. Şu anda bizi izleyen sevgili izleyiciler, yarın sizin kızınızın, sizin evladınızın başına da Murat Bey’in başına gelen bu hazin durum gelebilir ama biz Murat Bey’in başına geldi demiyoruz. Sayın Savcı da Ercan Bey de bu bizim başımıza geldi diyoruz. Çünkü Murat Bey’in kızı evladı, bizim evladımız, sizin evladınız, 84 milyonun evladı bizim evladımız.”
 

Bu acı olay, başıboş köpek sorununun ciddiyetini bir kez daha vurgularken, kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. Başsavcı Mehmet Demir ve Dr. Ercan Özçelik ise programda, başıboş köpeklerle ilgili acil çözümler üzerine fikirlerini paylaştılar. Bu trajik olayın ışığında, toplumun bu sorunla ilgili farkındalığını artırmak ve önlemler almak için adımlar atılması gerektiği bir kez daha vurgulandı.

 
Kaynak: Editör:
Etiketler: Başıboş, Köpek, Terörü, Muhammet, Binici, ile, Gece, Ajansının, Kadrajında,
Yorumlar
Haber Yazılımı