Haber Detayı
28 Kasım 2023 - Salı 08:34
 
Adil Düzen Perspektifinde Üç Nokta: Gönül, Beyin, Faaliyet – Gece Ajansı Programının Yankıları
Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu “Gece Ajansı” programının konuğu Adil Düzen çalışanı ve Araştırmacı, Yazar Reşat Nuri Erol, Muhammet Binici’nin sunumuyla gerçekleşen programda önemli açıklamalarda bulundu. Reşat Nuri Erol, programa harita üzerinde çizdiği üç nokta ile dikkat çekti. Bu üç nokta Kabeyi’i merkeze alarak, Kudüs, İstanbul ve Kabeyi’i birbirine bağladı. Erol, bu üç noktanın anlamını açıklayarak, Kalp (gönül), Fikir (beyin) ve El (faaliyet) olarak tanımladı. Programda vurgulanan önemli bir nokta, Kabe gibi hissedip İstanbul gibi düşünerek, Kudüs gibi faaliyete geçilmesi gerektiği ifade edildi. İşte ayrıntılar!..
GÜNDEM Haberi
Adil Düzen Perspektifinde Üç Nokta: Gönül, Beyin, Faaliyet – Gece Ajansı Programının Yankıları

 


Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu “Gece Ajansı” programının konuğu Adil Düzen çalışanı ve Araştırmacı, Yazar Reşat Nuri Erol, Muhammet Binici’nin sunumuyla gerçekleşen programda önemli açıklamalarda bulundu.
 

 

Reşat Nuri Erol, programa harita üzerinde çizdiği üç nokta ile dikkat çekti. Bu üç nokta Kabeyi’i merkeze alarak, Kudüs, İstanbul ve Kabeyi’i birbirine bağladı. Erol, bu üç noktanın anlamını açıklayarak, Kalp (gönül), Fikir (beyin) ve El (faaliyet) olarak tanımladı. Programda vurgulanan önemli bir nokta, Kabe gibi hissedip İstanbul gibi düşünerek, Kudüs gibi faaliyete geçilmesi gerektiği ifade edildi.
 

Adil Düzen çalışmalarının tüm dünya için bir şifa ve çözüm kaynağı olduğu belirtildi. Siyonizmin karşısında Adil Düzen’in olmazsa, batılın zail olmayacağı ifade edildi. Programda, Adil Düzen’in, dünya genelindeki sorunlara karşı bir çözüm sunma potansiyeli olduğu vurgulandı.
 

Savaşın Gölgesinde Kaybolan Nesil: Bosna ve Kosova’da Müslüman Kızlar ile Sırplar Arasındaki Evlilikler ve Toplumsal Sonuçları
 

Ayrıca, müsibetlerin gelmesinin sebebi olarak; Kuran-ı Kerim’den uzaklaşan insanlara Allah tarafından İslam’ın hatırlatıldığına dikkat çekildi. Bu bağlamda, Kosova ve Bosna’da yaşanan bir olay örneklendirildi. Müslüman kızların Sırplarla evlendirildiği ve Sırpların Müslümanları katletmeye başladığı durumda, Müslüman Türk oldukları için katledildiklerini öğrenince olayın anlaşıldığı belirtildi. Bu örnekle, İslam’dan uzaklaşmanın sonuçlarının ne olabileceğine vurgu yapıldı.
 

Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu Gece Ajansı Programı, Adil Düzen’in önemine ve dünya genelindeki sorunlara karşı İslami bir çözüm sunma potansiyeline odaklanarak, Reşat Nuri Erol’un derinlemesine analizleri ve çözüm önerileri, dinleyicilere anlamlı bir bilgi aktarımı sağlayarak, konunun özünü kavramalarını kolaylaştırdı.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Adil, Düzen, Perspektifinde, Üç, Nokta:, Gönül,, Beyin,, Faaliyet, –, Gece, Ajansı, Programının, Yankıları,
Yorumlar
Haber Yazılımı