Yazı Detayı
26 Mart 2021 - Cuma 22:59
 
Porsche Sahibi Büro Personeli
Osman HAZIR / Araştırmacı / Yazar
 
 

 

PORSCHE SAHİBİ BÜRO PERSONELİ

 

Türkiye Cumhuriyeti devletinin Anadolu coğrafyasının tarihsel misyonu olan ümmetin önderliği vasfına dönmeye başladığı artık kabul edilen bir gerçektir. Bu konuda ülkemizi yöneten siyasal hareketin liderliği ve yöneticileri çok fazla emek harcadılar/harcıyorlar. Ya da en azından çok istiyorlar.

 

Açıkçası bu hususta ümit var olmak gerektiğine inanıyorum. Ancak bu ümit varlığın saldım çayıra Mevlam kayıra kıvamındaki bir boş vermişliğe dönüşmesi ise korkumdur. Bu olmasın diye de başka kalem erbabının da yaptığı gibi bende zaman zaman ilgililerinin dikkatine sunulmak üzere yazmayı bir borç bildim ve yazdım.

 

Ana fikri özeleştiri yapabilme tavsiyesi olan bu yazılarda özeleştiri yapılması gereken başlıklara dair örnekler de vermekten geri durmadım.

 

Bu bağlamda 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli idareler seçiminden sonra yazıp “Davam İslam” isimli kitabıma da aldığım yazıya şöyle giriş yapmıştım:

 

“Net söyleyelim; hiçbir mazeret kalmadı. Her şey tamam.  Artık kimse şunu söylemenin, şöyle olmalı demenin zamanı değil demesin.  Zira Referandumsa istediğimiz şekilde sonuçlandı. Başkanlık seçimiyse net bir şekilde kazanıldı. Mecliste çoğunluk elde edildi. En son da 31 Mart 2019 itibari ile Yerel seçimler de içerisinde matematiksel olmayan ama sosyo-psikolojik çok net mesajlarla birlikte tamam oldu.”

 

Bahse konu yazıda mazeretsiz olarak özeleştiri yapmamız gereken bazı hususları ele almıştım. Şimdi bahse konu o yazının o kısmını burada paylaşıyorum. Bakalım ve değerlendirelim. İsabet oranımız ve özleştiri yapabilme seviyemizi görelim. Kısım şöyleydi;

 

“Aşağıda özeleştiri yapılabilecek belli başlı konulara işaret etmeye çalıştım. Zira bu süreç tam bunun zamanıdır. Biz bu gemideyiz. Geminin yüzmesini ve rotasında gitmesini isteyen içeriden birisi olarak muhataplık durumundaki herkes için uyarı ve dikkat çekme sorumluluğumu yerine getirmek dışında bir amacımın olmadığını da belirtmek isterim. Kalplerde olanı Allah’tan başka bilecek yoktur.

 

Öyleyse buyurun!

 

Aile kanunu: en feminist jargonun dahi hayal edemeyeceği kadar erkek ve aile düşmanı Aile kanunu üzerinde tekraren düşünülmezse aile kurumumuzun bekasını konuşmaya bile vaktimiz kalmayabilecek.

 

Nafaka konusu:  zulmün, adaletsizliğin, perişanlığın ve açıkçası kadına yönelik şiddetin bizzat sebebi olmuş vaziyetteki bu konunun dini ve örfi değerlerimiz dikkate alınmadan çözülemeyeceğini düşünmezsek vay halimize.

 

Dindar gençlik yetiştirme hedefi: mesela dini ve ahlaki öncelikleri olan birisinin kendi kız ya da oğlunu gençlik kollarına gönül rahatlığı ile emanet edebilir hale gelebileceğini görme süremiz niye bu kadar uzadı.

 

Milli eğitimdeki eksikler: Özellikle İmam hatip Liseleri başta olmak üzere eğitim konusunda da sınıfı geçmekte zorlandığımız maalesef ortadadır.

 

Toplumsal Cinsiyet eşitliği zırvalığı: İnsan cinsinin kökünü kazıma ve fıtrat düşmanlığı olan bu konunun bir iki tepki gelince durdurulup ardından tekraren gündeme gelmesinden usandığımızı anlamak gerek.

 

İnanç özgürlüğü ve başörtüsü konusu: bu konunun teamülden kurtarılıp mevzuat dayanaklı hale gelmesi önem arz etmektedir.

 

Atamalar: Bu konudaki temel kriterin partiye fiili ya da gönülden mensubiyet ve sendikaya üyelik merkezli yaklaşımların sorun oluşturduğu görülmüş olsa gerektir. Bu uygulamadan vazgeçilmesi, en azından bu algının değiştirilmesi ve liyakat denen şeyin lafta kalmaktan kurtarılması gerekmektedir.

 

Yönetici kibri: Seçilmiş ya da atanmış kimi yöneticiler ile partideki çoğu kişinin Millete tepeden bakan kibirli duruşlarının doğurduğu yaralanmaların tedavi edilmesi lazım görünüyor

 

Hormonlu zenginleşmeler ve ekonomi; para ve kadın meselesi çok kayıp verdirirken bu konudaki tedbirleri almada daha fazla gecikme olmamalı. Milletin cebi, emeklilik düzenlemesi ve emeklilik sonrasına dair ciddi adımların atılması gerektiği ortadadır.

 

Çiftçiler ve tarımsal tedbirler: bu ülkenin bir tarım ülkesi olduğu gerçeği maalesef fark edilmelidir.

 

STK’lar: Vakıf, dernek ve cemaatlerin devlet ve siyasetle ilişkilerinin tekraren tanımlanması ihtiyacı da çok elzem gözükmektedir.

 

Kürt/Terör Sorunu: Çoğu kere sorun olarak ifade edilen talep ve ihtiyaçların nerede ise tamamen halledildiğini, hatta bu gün için Kürtlerin sadece PKK sorunu kaldığını onun bile nerede ise bitmek üzere olduğunu düşünüyor olsam da sosyoloji başka argümanlarla karşımıza çıkmakta. Bu bağlamda sosyal ve siyasi yönü ağırlık kazanmış bir yeniden okuma dili geliştirilmelidir.”

 

Bu konulara dair özeleştiriye ihtiyacımız olduğunu hala da düşünüyorum. Elbette ne kadarı için ne kadar mesafe alındı takdiri kendisini muhatap gören herkese bırakalım.

 

Peki, bu yazıya bugün neden ihtiyaç duydum?

 

Bu yazı, ismi sosyal medyada bolca yazılıp çizilen ve parti genel merkezinde büro memuru olarak çalıştığı ifade edilen bir genç nedeniyle yazıldı. Paylaşımlara göre bahse konu genç; yaşı ve yaptığı iş ile orantılı olamayacak derecedeki pahalı lüks araçlarının içerisinde kokain içerken görülmekte. Elbette bu durum fazlaca sorgulamaya neden oldu.

 

Bu sorgulamalara panikle verilen kimi cevapların ise kamuoyu tarafından ikna edici bulunup bulunmadığını zaman gösterecek elbette.

 

Vur deyince öldürmeyelim de;

 

Hadi diyelim ki tüm teşkilattakileri kriminal ve ahlaki olarak süzgeçten geçirmek zor. Peki, genel merkez için?

 

Ayrıca idari bir görevi ve uzmanlığı olmayan bir büro personelinin emsallerinin kazanma ve harcama grafiğinin dışında giden yaşantısı neden sorgulanmaz?

 

Ederi 3500 TL maaş olması gereken bir göreve hadi 5000 TL ödendi. Bu dahi lüks arabalar, lüks harcamalar ve kokain için fazladır. Lütfen Allah rızası için tüyü bitmemiş yetimin hakkı adına kaynağı araştırılsın.

 

Teşkilatlardaki benzeri ve incitici örneklere dönük eleme yapılsın. Ümmetin umudu bir hareketin böyle yıpratılmasına gönlümüz razı değil.

 

Dilimizde tüy bitti ama yine söyleyelim; Hareketin liderinin özlediği ve hedeflediği dindar gençliğin bir numunesini gençlik kollarında görmek istemek hakkımız değil mi?

 

Kimseyi ilzam etmiyorum. Aksine bu hareketin bir mensubu olarak ülkemin, hareketimin ve ümmetimin geleceğine dair dertlenen endişe duyan bir yürek olarak yazıyorum.

 

Özellikle gençlik çalışmalarındaki başarısızlık üst düzeyde. Dava denince iki cümle kurabilecek kaç genç yetiştirildiği de sorgulanmaya muhtaç haldedir. O nedenle; Maneviyatsız bir gencin sonradan ve büyük  ihtimalle hak etmeden emeksiz ulaştığı lüks hayatındaki boşluğu kokainle doldurmaya çalışmasına şaşırmamak lazım.

 

Son söz niyetine;

 

Lince eyvallahı olmayan ve bu hareketin tam merkezinden birisinden iğneyi kendine batırma çabasıyla yazılmış bir yazıdır bu.

 

Sürçü lisan ettiysek affola…

 

Hesaba çekilmeden kendini hesaba çekebilenlerden olalım diye dua ile…

 

Vesselam!

 

 
Etiketler: Porsche, Sahibi, Büro, Personeli,
Yorumlar
Yazarın Diğer Yazıları
02 Mayıs 2023
NEYİ UNUTALIM?
17 Ağustos 2022
DENGE VE FETANET LAZIM
11 Ağustos 2022
Cezaevi Notları-2
09 Ağustos 2022
Cezaevi Notları
27 Haziran 2022
İstanbul Sokaklarında Üç Milyon Sarıklı!
19 Mayıs 2022
Sekülerlikle Zenginleşmiş Zihinler Dini Araçsallaştırır!..
03 Mayıs 2022
Özlediğim Cümle: Ramazan Dolayısıyla Kapalıyız!
04 Nisan 2022
Tiktok İşinde Gençleri Örnek Almak Ya Da Gençlerin Parmağında Oynamak!
31 Mart 2022
Benim Penceremden Bereketli Bir Ramazan Günü Hikâyesi.
28 Mart 2022
Göster bakalım amcaya (!)
01 Ocak 2022
33 YIL
25 Aralık 2021
YASAL OLAN HARAM OLUR MUYMUŞ?
18 Aralık 2021
KÖŞEDEKİ YAŞLI: BABAANNEM
07 Aralık 2021
Artık Ölebilirim!..
26 Kasım 2021
ELİNİ OMUZUMDAN İNDİRME BABAM
15 Kasım 2021
SIRA BENDE YADA BİR ÖLÜME HAZIRLIK YAZISI
28 Ekim 2021
Suçun Sebebini Özgürlük Alanı Saymak Ya Da Taşları Bağlamak
18 Ekim 2021
İki Yıl Oldu İşte Geldi Bir Müjde ve Bin Umut
08 Ekim 2021
Kem Alet Rol Model Olur mu?
15 Eylül 2021
Kuzey Kore Kadınları mı Afgan Kadınları mı daha özgür?
01 Eylül 2021
Çift Kanat Varken Tek Kanatla Uçmaya Çalışmak Ya Da İmam Hatip Nesline Yazık Etmeyelim
24 Ağustos 2021
Kırk yıllık YANİ olur mu KANİ?
16 Ağustos 2021
Ateşle Oynamak Ya Da Milli Eşcinsel!..
07 Ağustos 2021
Yolun Kandillerinin izinde Türkiye'nin Önderleri
27 Temmuz 2021
BİR KİŞİ SUSSUN MU?
14 Temmuz 2021
Darbe Alt Yapısı ve Sorgulamalar
06 Temmuz 2021
Sirus (Şİ’RA) Yıldızından Şans Beklemek
27 Haziran 2021
Eşcinsellik Geni Var mıdır? Ya da Olay Bir Sapkınlık mıdır?
23 Haziran 2021
"TOKUCAK" Bileniniz var mı? Bir de bu gözle bakalım!..
10 Haziran 2021
Farelerle Dostluk Maçı
03 Haziran 2021
Bidon
31 Mayıs 2021
BEN AŞI OLDUM!
18 Mayıs 2021
Gençlik Flört Sınavında
09 Mayıs 2021
Çemişgezek Mitinginde Slogan Atmakla Kudüs Kurtulmaz mı?
03 Mayıs 2021
Azar Azar Suyunu Çıkarmak
24 Nisan 2021
Kripto Koyunlar/Coinler ve Emeksiz Kazanma Sevdası
15 Nisan 2021
Bir Hanımefendiden Sahabe Örnekliğinde İsar Hikayesi
08 Nisan 2021
Tanrılar Kurban İstedi!..
05 Nisan 2021
Gençlik Üzerine Mızmızlanmalar!..
30 Mart 2021
Bu Dava Beyaz Gömlekten Daha Beyazdır
23 Mart 2021
Ankara’nın Taşı Gözlerimizin Yaşı Olmasın
19 Mart 2021
Unisex Bir Nesil Ya Da Gençlerde Cinsiyet Rolü
16 Mart 2021
Par / ladı Ama Yanlış Parladı Saman Alevi Çabuk Söner
08 Mart 2021
Dünya Kadınlar Gününü Ben De Kutlayacağım Ama Şartlarım Var
07 Mart 2021
Doğala Özdeş İnsan!
06 Mart 2021
BNC Medya Haber Yazarı Osman HAZIR Kimdir?
Haber Yazılımı