Reklamı Geç
YAZARLAR
Göç ve Göçmen Meselesi
Muhammet BİNİCİ
29 Ağustos 2021 - Pazar 10:01

GÖÇ VE GÖÇMEN MESELESİ

VİDEOLU MAKALE

 

İnsanlık tarihi "göç" ve "nüfus" artışı olgusu üzerine kurulmuştur. İlk çağlardan itibaren dünya nüfusuna baktığımız zaman 100 milyondan 1 milyara, 1 milyardan 7 milyara çıktığını görüyoruz. Genom araştırmalarında insanların ilk atasının (Âdem geninin) Habeşistan- Etiyopya - Sudan bölgesinde çıktığını biliyoruz. İnsanların gen değişikliği haritasına baktığımız zaman tarih boyunca kitleler halinde göç yaşandığını görüyoruz. İlk atalarımızın Mısır üzerinden bir kolu Batı Afrika’ya, diğer bir kolu Anadolu üzerinden Balkanlara, Kafkasya, Avrupa, diğer bir kolunun da İran üzerinden Hindistan Çin ve Orta Asya'ya yöneldiğini biliyoruz.  İnsan toplulukları sürekli hareket halindedir. İnsanlar doğa koşullarına hükmetmeye başladığından itibaren yaşanılması en elverişsiz yerlere yerleşmiştir. Bu da göçle olmuştur.

 

Eğer insanlık üreme ve göç etme ülküsüne sahip olmasa idi bir ekmek için kıyamete kadar kavga etmek zorunda kalırdı. Bu nedenle Cenab-ı Allah Kur'an-ı Kerim’de yeryüzüne dağılın, Allah'ın arzı geniştir emrini vermemiş midir?

 

“Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz.” / Cum’a Suresi 10. Ayet

 

Anadolu'ya baktığımız zaman Kanuni devri sonrasında en yüksek sınırlara ulaşan imparatorluğumuz 1920'de Ankara ve çevresine hapsedilmiştir. Kaybettiğimiz topraklardan Anadolu'ya akan 10 milyonlarca insan Anadolu'ya gelip yerleşmiştir. Balkanlardan, Kafkasya’dan, Arabistan'dan, Irak’tan, Suriye'den, Mısır’dan göç yolu ile milyonlarca insan Anadolu'ya akın etmiştir. Bu yüzden Rus istihbaratçı Yuri Bazodin Türkiye’nin çok kimlikli etnik yapısı üzerine “Anadolu bir mozaiktir” sözünü söylemiştir. Gerçi, Bazodin bu sözü kötü niyetle söylemiştir ama Anadolu’nun tarihi karakteri de kabul edilmelidir.


Anadolu’nun neresine giderseniz gidiniz; Yunanistan’dan, Bulgaristan’dan, Romanya'dan Makedonya'dan, Arnavutluk’tan, Bosna Hersek’ten, Kafkasya’dan, Ermenistan'dan, Gürcistan'dan, Suriye'den, Irak’tan, Girit’ten milyonlarca insan Anadolu'ya göç ettiğini görürsünüz.


Atatürk bile bu gün sınırları çizilen Türkiye topraklarında doğmamıştır.

Spor salonlarına ismini verdiğimiz Lütfi Kırdar bile Kerkük doğumludur. Şair ve yazar Süleyman Nazif Irak doğumludur.


1908 darbesini yapan Mahmut Şevket Paşa Bağdatlıdır.

Fethi Okyar Makedonyalı, Ali Fuat Cebesoy, Refet Bele Selaniklidir.

Prof. İlber Ortaylı, Prof. Halil İnalcık Kırım kökenlidir.

TC Devletinin kurucuları, yöneticilerinin birçoğu Osmanlı coğrafyasının hudutlarımız dışında kalan birçok vilayetinde gelip Anadolu'ya yerleşmiş ve devlet kurmuştur.


Göçmen istemeyiz sözünü o günkü Anadolu halkı söylemiş olsaydı; ne Şeyh Ahmed Eş-Şerif Es-Sünûsî Milli Mücadeleye gelip destek verirdi; ne Hindistan, Pakistan, Afganistan, Orta Asya'dan beş kuruş para toplanır, ne de Türkiye Cumhuriyeti’nin temel harcı atılırdı!

 

GÖÇ STRATEJİK BİR DÖNÜŞÜM VE STRATEJİK GÜÇTÜR

 

Amerika Birleşik Devletleri bir göç devletidir ve halkı göç ahalisidir. İngiltere, Kanada, Avustralya göç halkıdır. Göç aynı zamanda genetik değişikliktir, göç dinamizm ve binanın temel direği bekanın teminatıdır. Göç alan, nüfusu artan devletler büyür, göç almayanlar ise söner gider.

 

Fransız tipi laiklik ve milliyetçiliği savunan bazı küstah kesimler kendini o kadar beğenmiş ki; etrafımızdaki halkları küçük (hakir) görüyor, aşağılıyor ve bundan da narsist bir zevk alıyor.

 

Bu zatların biraz mürekkep yalamış okuryazar takımının yazı ve makalelerine baktığımız zaman beyin göçünün büyük bir güç israfı olduğunu söylerler. Bir ülkenin en büyük kaybı olduğunu anlatırlar, hiç kimse Türkiye’den dışarı gitmemeli, yabancı ülkelerde çalışmamalı derler. Gelişmiş ülkelerin en büyük kazancının beyin göçü olduğunu söylerler. İşte bunlar,“Milli Mücadelede” canını verenlerin torunları muhafazakâr diye sosyetik semtlere almazlar, bir kediye verdiği değeri bu insanlara vermezler, hakir görürler, yok sayarlar, her fırsatta ezmeye çalışırlar. Oysa göçle bu durum değişiyor. Sosyetenin, batı hayranlarının şimdiye kadar ezdikleri, hakir gördükleri, yok saydıkları insanlara benzeyenler cebindeki parasıyla en lüks mağazaya girip alışveriş yapıyor. En kaliteli restoranlar da yemeklerini yiyor. Ülkenin gayrisafi milli hâsılasına ise katkı sunuyor. Fransız tipi laik milliyetçililerin ise rahatları bozuluyor. İnsanların yükselişinden rahatsızlık duyuyorlar.

 

Hâlbuki Türkiye'ye akan bu insanların hem beyin göçü, hem insan gücü, hem yetişmiş kalifiye eleman olduğunu görürsünüz. Türkiye'ye zenginlik katacak bu olguya bu ahmakların neden karşı çıktığını anlayamazsınız. Göç olgusu aynı zamanda ucuz işgücü olgusudur. Türkiye'de Suriyeli göç olgusu olmasa idi, birçok emek yoğun sektör kapanmış olacaktı. Bilhassa 15 Temmuz’dan sonra birçok sektörde emek yoğun çalışan göçmenler üretim ekonomimize hatırı sayılır katkı sağlamışlardır.

 

Ancak; bu Fransız tipi laik milliyetçiliği savunan küstahların baskıları yüzünden Türkiye’ye gelen Suriyeliler buradan Avrupa’ya geçiş yapmak zorunda kalıyorlar. Daha geçtiğimiz gün tekstil ve ayakkabı atölyelerinin bulunduğu bölgeden mal alan bir toptancının; “ artık tekstil, ayakkabı atölyelerinde çalıştıracak Suriyeli’ de bulunamıyor, bu sebeple alıp satacak ürün temin edemiyoruz” şeklinde anlattıkları ise bu durumu doğrular niteliktedir.

 

Türkiye'de Goebbels’i, Hitler'i, Stalin’i aratmayacak kadar ileri “dinsiz milliyetçilik” olgusu ortaya çıkmıştır. Bu yeni tip milliyetçiler daha doğrusu ırkçılar, o kadar ahmaklaşmıştır ki; çıkarının ne olduğunu görmeyecek kadar cahilleşmiş, burnunun ucunu görmeyecek kadar körleşmiş, dost-düşman ayırt edemeyecek kadar aptallaşmıştır. Bunlar başkaları tarafından yönetilen, onların propaganda ve algı yönetimine alet olan, eğriyi doğrudan ayırmayacak kadar basiretini yitirmiş at gözlüğü takan ben merkezli kişiler olduklarını görürsünüz.

 

Bu kişileri günlük hayatta kedi sevenler cemiyetinde kedici, köpek sevenler cemiyetinde itçi, tabiat sevenler cemiyetinde otçu, panda sevenler cemiyetinde ayıcı olduğunu görürsünüz ama bunlar insancıl değildir. İnsan değildir. İnsan soyundan, ırkından nefret ederler. Civciv yumurta, ceviz kabuk misali aslını inkâr ederler, atalarını beğenmezler. Kendilerini her şeyden üstün görürler.

 

Bu zatlar, engerek yılanının öldürülmesi ne karşı çıkarlar ama Afganistan'da, Irak'ta, Suriye’de kafasına kurşun sıkılarak öldürülen infaz sahnelerini, Neronvari şehvet duygusu ile büyük bir zevkle izlerler. Sonra da başka ülkelere sığınanlara bunlar da erkek mi? Anasını, bacısını, karısını oralarda niye bıraktı geldi, derler, hainlikle suçlarlar. Kendileri ise ufak bir kavgadan kaçarlar, kaçtıktan sonra “erkekliğin 100’de 99’u kaçmaktır” diyerek fake (uydurma) atasözü üretirler. Bazıları da dış suflörlerin sözünü tekrarlarlar; Mehmetçiğin ne işi var, Irak’ta-Suriye’de derler.

 

12 Eylül 1980 darbesinden sonra şu an kutsadıkları liderlerin birçoğunun anasını, bacısını, karısını bırakarak Avrupa'ya kaçtıklarını bilmezler.

 

Afganlı, Iraklı, Suriyeli ne yapsın yani, ülkesinde kalıp vahşi infaza razı mı olsun?  Yoksa dost bildiği bir ülkeye gidip canını mı kurtarsın? Sahi bu durumda siz olsanız ne yapardınız? Şurası bir gerçek ki aşağılık duygusunun en belirgin görüntüsü kibir ve bencilliktir. Kibir ve bencillik cehaletle birleşince en vicdansız insan tipini karşınızda görüyorsunuz.

 

Selam ve dua ile Allah’a emanet olunuz..

 

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN
https://www.bncmedyahaber.com/yazar-1-teklifim-var-hem-500-kat-fazla-verim-elde-edelim-hem-de-ormanlarimiz-geri-gelsin-645.html

Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

Diğer Yazıları

Moskova'daki Terör Saldırısı ve Biyolojik Savaşın Gölgesinde Dünya: 4. Dünya Savaşı'nın Ayak İzleri
Geleceğimizin Kıyameti “Asbest,” Sıfır Atık ve Kentsel Dönüşümün Karanlık Yüzü
Gökdelenlerin Gölgesindeki İroni: Depremler, Sıfır Atık ve Kentsel Dönüşüm
Zihinsel esaret: Afyonların ardındaki gerçek tehlike ve islami değerlere sadık kalma çağrısı
Görünmeyen Düşman: Kutuplaştırma ve İdeolojik Savaş
Dikey Yapılaşma ve Mahalle Kültürünün Erozyonu: Bir Hikâyenin Ardında Saklı Öğütler ve Tehlikeler
Alın Size Mektup!.. Alın Size Belge!.. İşte Danya’nın Mektubu Filistin’in ve Danya’nın Sessiz Çığlığı!..
TFF’nin Sponsorluk Skandalı, Futbolda Çizgi Aşımı ve Toplumsal Bilinç Uyarısı!..
Çifte Standartlar ve Sessiz Çığlık - Epstein Davası Üzerinden İslam Dünyasına Sesleniş
Süper Kupa Olayları ve Ardındaki Sorular - Türkiye Futbol Federasyonu, Protokol Detayları ve Toplumsal Dinamikler
Yılbaşı Kutlamalarının Dini Perspektiflere Göre Derinlemesine Analizi
Teğmen Krizi ve Askerlik Anlayışı: Geçmişten Günümüze Derin Bir Bakış
Balfour Deklarasyonu ile Başlayan Filistin'in Kırık Hikâyesi
Abdülhamit ve Herzl Penceresinden Yahudilerin Filistin Toprakları Üzerine Kirli Planı
II. Haçlı Seferi, Anadolu Selçuklu Direnci, Haşhaşilerin Kiralık Savaşı, Papa'nın Kaygıları ve Nûreddin Mahmud Zengî'nin Zaferi
SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDA DOLAŞAN DEPREM YALANLARI
Yaşarken Enkaz Haline Gelenleri Kim Kurtaracak?
Oysa ülkeyi yönetenlerin Hz. Ömer olması gerekmiyor muydu?
BATI ile yatıp, BATIL ile kalkmak: KURAN-I KERİM’E TEKME ATMAK!..
Ramazan Ayında Şehvetin Azması (!)
GELENEKSEL TABİR İLE “İB..LİK” VE FUHŞİYAT NASIL MEŞRULAŞTIRILIR?
Metropolden Köye, Köyden Mezraya
MİLLİ SİNEMA ve ADANIŞ KUTSAL KAVGA
Madenlerimiz Yeni Teknolojilerin Hammaddesi & Bizi Bekleyen Tehlikeler
DİLİPAK, MAHKEMEDEKİ SAVUNMASINDA “ASLINDA SAVUNDUĞUM KİŞİLER TARAFINDAN SUÇLANDIM.”
METAVERSE (SANAL GERÇEKLİK)
KÜRESEL SALGIN İNSANLIĞI ÇARESİZLİĞE SÜRÜKLÜYOR!..
YAHUDİLİĞİN VE SABATEİZMİN TÜRKİYE’DEKİ YANSIMALARI
Eşcinseller Neden 20 Yıl Daha Az Yaşıyor!..
9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ'NDE İSLAMİ EĞİTİM
1 Teklifim Var!.. Hem 500 Kat Fazla Verim Elde Edelim! Hem de Ormanlarımız Geri Gelsin!
Bilişim Suçları ve Banka Kartları Dolandırıcılığı -2-
Bilişim Suçları ve Banka Kartları Dolandırıcılığı -1-
Kanal İstanbul Projesi ve Türk Boğazlarına Hakimiyet Meselesi -IV-
Kanal İstanbul Projesi ve Türk Boğazlarına Hakimiyet Meselesi -III-
Kanal İstanbul Projesi ve Türk Boğazlarına Hakimiyet Meselesi -II-
Kanal İstanbul Projesi ve Türk Boğazlarına Hakimiyet Meselesi -I-
Filistin Meselesi ve Tarihten Günümüze Yahudiler!.
Tek Kuşak Tek Yol Projesi ve Çin Hegemonyası
Hayvanlar Alemine Dönüş
Tehlike'nin Farkında mısınız? Dünyada - Türkiye'de ETCEP Uygulaması ve Topluma Yansıması
Şimdi Dünyayı Ne Bekliyor?
Kurtuluşa Giden Yolculuk BENİM AİLEM -1-
Benim Ailem
Küresel Soykırım
Dil (Ses) Eğitimi
Tarihsel ve Stratejik Anlamda İstanbul’un Girit ve Diğer Depremlerle Bağlantısı - Büyük İstanbul Depremi
Dikkat!.. Yeni Tehlikenin Adı Mavi Bebek (Blue Baby)
bncmedyahaber.com Yazarı Muhammet Binici Kimdir?