Reklamı Geç
HABER DETAY
Stratejik Derinlik ve Bilgisi ile Prof. Dr. Esat Arslan, Artık BNC Medya Haber'de
Prof. Dr. Esat Arslan, BNC Medya Haber'de Analitik Gücünü Konuşturuyor! Türkiye'nin önde gelen stratejik analistlerinden Prof. Dr. Esat Arslan, BNC Medya Haber'de yeni bir döneme imza atıyor. Zengin askeri kariyeri ve akademik başarıları ile tanınan Arslan, dünya ve Türkiye gündemini değerlendirecek ve BNC Medya Haber okurlarına analitik bakış sunacak. İşte detaylar!..
28 Ocak 2024 - Pazar 16:53
GÜNDEM

Dünya Gündemine Yön Veren İsim: Prof. Dr. Esat Arslan, Analitik Bakışıyla BNC Medya Haber'de


Büyük bir heyecan ve gurur ile duyuruyoruz ki, Türkiye'nin önde gelen bilim adamlarından ve stratejik analistlerinden biri olan Prof. Dr. Esat Arslan, artık BNC Medya Haber'de! Uzun bir geçmişe ve zengin bir deneyime sahip olan Arslan, ulusal ve uluslararası alanda edindiği birikimleriyle BNC Medya Haber'de düşünce dünyamıza değerli katkılarda bulunacak.
 


Prof. Dr. Esat Arslan'ın Özgeçmişi

 

Askeri Kariyer ve Eğitim


İlk adımlarını 1959'da Selimiye Askeri Orta Okulu'nda atan Arslan, 1967 yılında Kara Harp Okulu'ndan piyade subayı olarak mezun oldu. 1989 yılında Ankara Üniversitesi'nde doktorasını tamamlarken, stratejik ve askeri alandaki birçok prestijli kurumdan eğitim aldı.
 

Akademik Yolculuk

1994 yılında mayına basarak yaşadığı yaralanma ve ardından geçirdiği 8 kritik ameliyat sonucunda tekerlekli sandalyeye o dönem bağımlı hale gelen ve ayağının da ampütasyonla sonuçlanacağı belirtilerek Türk Silahlı Kuvvetleri'nden "görev yapamaz" raporu ile emekliliğe sevk edilen Arslan, bu duruma rağmen kararlılıkla akademik kariyerine devam etti. Hemen harekete geçerek Ankara Üniversitesi'nde akademik çalışmalara başladı. Üç yıl sonra, 1997'de doçent unvanını kazanarak akademide başarılı bir yolculuğa adım attı.


Üniversite ve Yüksek Lisans Eğitimi

Bilkent Üniversitesi'nde Türkiye Cumhuriyet Tarihi Koordinatörlüğü görevini yürüttü ve 2000 yılında "Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası" ile ödüllendirildi. Aynı dönemde Kara Harp Okulu'nda "Harp Tarihi I-II" derslerini başarıyla verdi.


Profesörlük ve Çağ Üniversitesi

​2005 yılında profesörlük unvanını elde eden Arslan, Çağ Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığı'nı üstlendi. MBA yüksek lisans programında "AB ve Türkiye İlişkileri" ve "Küreselleşme ve Uluslararası İlişkiler" dersleriyle öğrencilere ilham verdi.


Uluslararası Görevler

Dünya Askeri Tarihçiler Uluslararası Yürütme Kurulu'nda (2010-2015) ve Türk Askeri Tarih Komisyonu Yürütme Kurulu Üyeliği'nde (2010-2015) görev aldı. Ülkemizi bu kurullarda başarıyla temsil etti.


BNC Medya Haber'de Neler Bulacaksınız?

 

Prof. Dr. Esat Arslan, BNC Medya Haber'de sizlere dünya gündemine dair özgün analizler sunacak. Güvenlik, dış politika, tarih ve uluslararası ilişkiler konularında derinlemesine yazılar kaleme alacak. Ayrıca, yazılı ve görsel medya ile televizyonlarında yaptığı iç ve dış politikalar alınındaki yorumculuğunu ve program yapımcılığını, yazılarına yansıtarak sizi bilgiyle buluşturacak.
 


Yol Haritamızda Neler Olacak?!

 


Prof. Dr. Esat Arslan, Türkiye'nin zirvesinden BNC Medya Haber'e katılarak, kaleminden damlayan stratejik derinlik ve analizleriyle dünya ve Türkiye gündemine şekil verecek.

Kaliteli analizler ve bilgi dolu yazılarla donatılmış BNC Medya Haber'i takip ederek, Prof. Dr. Esat Arslan'ın dünya gündemine dair sunduğu benzersiz bakış açısını kaçırmayın!


Siz değerli okurlarımızla, bilgi ve analiz dolu bir yolculuğa çıkmak için sabırsızlanıyoruz. Prof. Dr. Esat Arslan'ın değerli yazılarını kaçırmamak için bizimle birlikte olmaya devam edin!

 

Çok Yakında Dünya Gündemine Yön Veren Analist: Prof. Dr. Esat Arslan'ın Kalemi, BNC Medya Haber'de Sizi Bekliyor Olacak!

Adınız
Yorumunuz
Dumrul ali uzkent - 29 Ocak 2024  
Hocamızı gençliğinden tanırım...değerine değer katmış analizleri ile ses getiren bir uzman olarak izlemekten zevk ve onur duyuyorum...

Kemal solak - 28 Ocak 2024  
Hocamız fevkalade aydınlatıyor- istifade ediyoruz. Saygı sunuyorum.

Mehmet Emin Özel - 28 Ocak 2024  
Kendisini Çağ Üniversitesiʹnde bulunduğu dönemden tanıdığım Prof. Esat Aslan portalınizda güncel/tarihsel analizleri ile gündem yaratmaya devam edecektir. Tebriklerimle....

Enver Kabul - 28 Ocak 2024  
Saygıdeğer Esat Arslan Hocam gerçek bilim adamı.Liyakat ehliyet asalet ve bilim insanının tüm vasıflarını üzerinde taşıyan çok kıymetli asker ve akademisyen.Selam ve saygılarımı iletiyorum.

Enver Kabul - 28 Ocak 2024  
Saygıdeğer Esat Arslan Hocam gerçek bilim insanı.Onun gibi hocalarımız malesef parmaklarınızın sayısı kadar.Gerçek neyse onu söylüyor.Liyakat ehliyet ve bilgi.