Reklamı Geç
HABER DETAY
Doğu Türkistan’ın Geleceği ve Uluslararası Sorumluluk - Söz Meydanı
Muhammet Binici'nin hazırlayıp sunduğu "Söz Meydanı" programı, Çin'in Doğu Türkistan politikalarını, kamplardaki insan hakları ihlallerini ve Uygur akademisyen İlham Tohti'nin durumunu ele aldı. Program, Tayvan seçimleri ve Çin-ABD ilişkilerindeki gelişmelere odaklandı. Uzman konuklar, bölgesel ve küresel sorumlulukları vurgulayarak, Doğu Türkistan'ın geleceği konusunda uluslararası toplumu bilinçlenmeye çağırdı. İşte ayrıntılar!..
24 Ocak 2024 - Çarşamba 13:43
GÜNDEM

 


Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu “Söz Meydanı” programı, bu hafta Çin’in Doğu Türkistan siyasetindeki son değişiklikleri, bölgedeki kampların durumunu, İslam dünyasının sessizliğini ve Uygur akademisyen İlham Tohti’nin hikayesini masaya yatırdı. Programda ayrıca Tayvan seçimleri, Çin-ABD ilişkileri, Asya-Pasifik bölgesindeki sıcak gelişmeler ve Doğu Türkistan’ın potansiyel savaş bölgesi olma riski tartışıldı.

Doğu Türkistan’ın Geleceği ve Uluslararası Sorumluluk
 

Uygur Akademisi Vakfı Başkanı Dr. Mağfiret Yunusoğlu, İsa Yusuf Alptekin Vakfı Genel Sekreteri Abdullah Oğuz, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alimcan İnayet ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Kul’un katılımıyla program, bölgesel ve küresel sorumlulukları vurgulayarak, Doğu Türkistan’ın geleceğine dair perspektifler sundu. Konuklar, izleyicilere bilinçlenme ve toplumsal sorumluluk alma çağrısında bulundular.

Çin’in Doğu Türkistan Politikaları ve Kampların Faaliyet Durumu

Muhammet Binici, programda Çin’in Doğu Türkistan politikalarındaki güncel değişiklikleri ve bu politikaların insan haklarına etkilerini vurguladı. Kampların hala faal olup olmadığı konusu üzerinde durularak, bölgedeki insan hakları ihlallerine dikkat çekildi. Program, Uygur akademisyen Doç. Dr. İlham Tohti’nin Çin hapishanelerindeki durumuyla ilgili Nobel Barış Ödülü kampanyasını detaylarıyla ele aldı.

Asya-Pasifik Bölgesindeki Sıcak Noktalar ve Çin-ABD İlişkileri

Söz Meydanı, Tayvan seçimleri ve Çin-ABD ilişkilerindeki güncel gelişmelere odaklandı. Asya-Pasifik bölgesindeki gerilimler ve potansiyel çatışma noktaları değerlendirilerek, bölgedeki siyasi dinamiklerin etkisi ele alındı.

Yine bu hafta Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu“Söz Meydanı” programı, izleyicilere Doğu Türkistan’daki gelişmeleri anlama ve bu konudaki uluslararası sorumluluğun önemini kavrama fırsatı sundu. Program, uzman konuklarıyla geniş bir perspektif sunarak izleyenleri derinlemesine bir düşünceye yönlendirdi.

 

 

Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.