Reklamı Geç
HABER DETAY
Deprem Tahmin Uzmanı Kadir Sütçü, Akit TV'de Gece Ajansı Programında Büyük Depremleri ve Yanlış Bilim Algılarını Anlattı
Muhammet Binici’nin Hazırlayıp Sunduğu Akit TV’de yayınlanan Gece Ajansı'nda Depremlerin Önceden Belirlenebilen Doğa Olayları Olduğuna işaret etti!.. Deprem Tahmin Uzmanı Kadir Sütçü, Muhammet Binici’nin Hazırlayıp Sunduğu Akit TV'de yayınlanan Gece Ajansı programına konuk oldu. Sütçü, depremlerin bilimsel temellerini ve yanlış algıları ele alarak, büyük depremlerin önceden gözle görülen bilim ile tespit edilebilen işlerle meydana geldiğini vurguladı. Programda, dikte edilen bilimdeki temel yanlışlara değinen Sütçü, sıcaklık, hava basıncı, rüzgar gibi faktörlerin depremleri etkilemediği yönündeki yanlış algıyı ortaya koydu. Ayrıca, deprem tahminleri konusunda önemli bilgiler verdi, izleyicilere depremlerin bilimsel gerçekleri hakkında derinlemesine bir anlayış kazandırmayı amaçladı. İşte detaylar
20 Ocak 2024 - Cumartesi 15:06
GÜNDEM

 

 


Muhammet Binici’nin Hazırlayıp Sunduğu Akit TV’de yayınlanan Gece Ajansı programına konuk olan Deprem Tahmin Uzmanı Kadir Sütçü, depremlerin bilimsel temellerini ve yanlış algıları ele aldı. Sütçü, büyük depremlerin önceden gözle görülen işlerle meydana geldiğini ifade etti, ancak bu durumun genellikle fark edilemediğini belirtti.


Programda, dünyadaki bilimdeki temel yanlışlara vurgu yaparak, sıcaklık, hava basıncı, rüzgar, enerji ve uydu görüntüleri gibi faktörlerin depremleri etkilemediği yanlış algısını ortaya koydu ve depremin bu etkileri göz ardı edilerek sunulan meteoroloji haberlerinin eksik ve yanlış olduğu. Bu yanlışların, depremlerin etkilerinin anlaşılmasını engellediğini belirten Sütçü, yer ve uzay bilimlerinin farklı yollar izlediğini ve çoğunluk kararının değil, gözlem ve deneylerin bilimde geçerli olduğunu vurguladı.


Deprem tahminleri konusunda da açıklamalarda bulunan Kadir Sütçü, yurt içi ve yurt dışında önümüzdeki 1-2 hafta içinde meydana gelmesi beklenen depremleri yer, şiddet ve zaman olarak sıralayarak izleyicilere bilgi verdi.




Deprem Tahmin Uzmanı Kadir Sütçü’nün programdaki çarpıcı açıklamaları, depremlerin önceden belirlenebilen doğa olayları olduğu yönündeki açıklamalarının arkasında olduğunu ve dünyada bu yönde yanlış oluşturulan algıları düzeltme amacını taşıdı. Program, izleyicilere depremlerin bilimsel gerçekleri hakkında daha derinlemesine bir anlayış kazandırmayı amaçladı.

 

 

 

 

Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.