Haber Detayı
31 Ekim 2023 - Salı 08:56
 
İsrail'in Ölümcül Silahları ve İnsanlığa Etkileri - Siyonizm'in küresel ağı ve Türkiye - Söz Meydanı
İsrail’in Ölümcül Silahları ve İnsanlığa Etkileri Filistin topraklarındaki çatışmada İsrail’in son teknoloji silahlarını kullanması ve bu silahların sivil nüfusa olan ölümcül etkileri ele alındı. Programın konukları, bu teknolojik gelişmelerin çatışmanın seyrine nasıl etki ettiğini değerlendirdi.
GÜNDEM Haberi
İsrail'in Ölümcül Silahları ve İnsanlığa Etkileri - Siyonizm'in küresel ağı ve Türkiye - Söz Meydanı


Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu Söz Meydanı programı her hafta olduğu gibi bu hafta da gündemi yakından takip eden ve derinlemesine analizler sunan konularla doluydu. Programın bu haftaki ana başlıkları ve konukları şu şekildeydi:


İsrail’in Ölümcül Silahları ve İnsanlığa Etkileri

Filistin topraklarındaki çatışmada İsrail’in son teknoloji silahlarını kullanması ve bu silahların sivil nüfusa olan ölümcül etkileri ele alındı. Programın konukları, bu teknolojik gelişmelerin çatışmanın seyrine nasıl etki ettiğini değerlendirdi.



Yahudi İnançlarının Siyasi ve Toplumsal Etkileri

Yahudi inançlarının siyasi ve toplumsal bağlamdaki etkileri, özellikle Ortadoğu’daki çatışmanın dinamikleri üzerindeki etkileri incelendi. Program, bu inançların nasıl siyasi bir etken haline geldiğini ve bölgedeki gerilimlere nasıl yön verdiğini açıkladı.



Tarihsel Kökenler ve Bölgedeki Siyasi Gerilimler

Filistin-İsrail çatışmasının tarihsel kökenleri ve bölgedeki siyasi gerilimler masaya yatırıldı. Program, geçmişten günümüze bu çatışmanın nasıl evrildiğini ayrıntılarıyla inceledi.


Uluslararası Tepkiler ve Roller

Ortadoğu’da bu tür bir çatışmanın patlak vermesi durumunda dünya ülkelerinin nasıl tepki verdiği ve uluslararası arenadaki rolü ele alındı. Konuklar, uluslararası toplumun bu çatışmaya yaklaşımını ve çözüm arayışlarını değerlendirdi.


Bu haftaki Söz Meydanı programa katılan uzmanlar ve konuklar şöyleydi:
 

  • Karatay Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Sosyolog Prof. Dr. Sami Şener
  • Stratejist ve Yönetim Uzmanı, Emekli Yarbay Halil Mert
  • Araştırmacı ve Yazar Murat Akan
  • Hukukçu, Emekli Cumhuriyet Savcısı Cihan Ergün

 

Söz Meydanı programı her Pazartesi akşamı saat 20.30’da Akit TV’de canlı yayınlanmaya devam ediyor. İzleyiciler, Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu programla her hafta gündemin nabzını tutmaya ve derinlemesine analizlerle donatılmış bir bakış açısı kazanmaya devam ediyorlar.

Kaynak: Editör:
Etiketler: İsrail'in, Ölümcül, Silahları, ve, İnsanlığa, Etkileri, -, Siyonizm'in, küresel, ağı, ve, Türkiye, -, Söz, Meydanı,
Yorumlar
Haber Yazılımı