Haber Detayı
23 Ocak 2024 - Salı 10:19
 
İbrahimoglu'ndan Tarihi Anekdot - İlk Meclis Seçimlerindeki İlginç Olay ve Gece Ajansı'nda Gündeme Gelen Diğer Sıra Dışı Konular!
Ahmet Ziya İbrahimoglu Muhammet Binici'nin Hazırlayıp Sunduğu "Gece Ajansı"nda, İslam, Ekonomi, İsrail'deki İlahiyat, Siyaset Ve Zulüm Üzerine Derin Sohbet! Akit TV'de Yayınlanan Muhammet Binici'nin Hazırlayıp Sunduğu Gece Ajansı'nda Ahmet Ziya İbrahimoglu, Taha Suresi'nin 124. Ayeti Üzerinden Ekonomi, İslam Ve Demokrasi Arasındaki Farklar, Gazze'deki Zulüm, Tarihi Bir Anekdot Ve İsrail'deki İlahiyat Fakültesinin Perde Arkasıyla İlgili Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu. İslam'ın Rehberliğindeki Bir Hayatın Vurgulandığı Program, İzleyicilere Derinlemesine Düşündürme Fırsatı Sundu. İşte Detaylar!..
GÜNDEM Haberi
İbrahimoglu'ndan Tarihi Anekdot - İlk Meclis Seçimlerindeki İlginç Olay ve Gece Ajansı'nda Gündeme Gelen Diğer Sıra Dışı Konular!

 

 


Ahmet Ziya İbrahimoglu Akit TV’de Gece Ajansı’na Konuk Oldu: İslam, Ekonomi, İsrail’de Kurulan İlahiyat, Siyaset ve İslam Ülkelerine Yapılan Zulüm Üzerine Derinlemesine Sohbet
 

 

 

Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu Akit TV’de yayınlanan Gece Ajansı programının konuğu olan ilahiyatçı, yazar, ve eğitimci Ahmet Ziya İbrahimoğlu, önemli konuları kapsayan bir söyleşi gerçekleştirdi. Programda, Taha Suresi’nin 124. Ayeti’nin ışığında, hayatımızdaki ekonomik sıkıntılar ve terörle mücadele stratejileri gibi konular ele alındı.
 

İslam’ın, dünya ve ahiret saadetini temin eden bir yaşam rehberi olduğunu vurgulayan İbrahimoglu, demokratik sistem ile İslam nizamı arasındaki farkları ve esaretten kurtulup hür yaşamanın göstergelerini detaylı bir şekilde açıkladı. İslam ve demokrasi arasındaki benzerlikler ve farklılıklar, Gece Ajansı’nın masasında detaylı bir şekilde tartışıldı.
 

Programda, Gazze’deki Müslümanlara yönelik yapılan zulmün vahameti de gündeme getirildi. İbrahimoglu, Gazze’deki dramatik durumu şu sözlerle anlattı: “Müslümanlar ‘Hayvan Yemi’ yemeye başladılar Gazze’de. Bir litre suyu üç aile paylaşmak zorunda kalan Gazzeliler, açlıktan ölen çocukların kayıtlarını tutmaya başladılar.” Bu çarpıcı ifadelerle İbrahimoglu, Gazze’deki insanlık dramını duyarsız kalmamanın önemine vurgu yaptı.

 

Programın ilgi çeken bir diğer bölümü, 1923’te gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili bilgileri içeriyordu. İbrahimoglu, bu döneme ait Mustafa Kemal’in koruma subayı ve Halk Partili amcasının teyit ettiği bir anekdotu paylaşarak, seçim sürecindeki ilginç olayları dinleyicilere aktardı.
 

Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu Gece Ajansı Programında, İbrahimoglu’nun aktardığına göre, bu döneme ait bu olay, seçim sürecinin karmaşıklığını ve Mustafa Kemal’in liderliğindeki yeni Türkiye’nin oluşumundaki çekişmeleri gözler önüne serdi.

 

İbrahimoglu’nun paylaştığı bilgiye göre, 1920’de Türkiye, Cumhuriyetin ilanı ile yeni bir döneme girmişti. Ancak cumhurbaşkanlığı seçimleri oldukça çekişmeli geçiyordu. İbrahimoglu, Mustafa Kemal’in koruma subayı ve aynı zamanda Halk Partili büyük amcasının bu döneme ait ilginç bir detayı teyit ettiğini belirtti.
 

Seçim sürecinde, İbrahimoglu’nun aktardığına göre, 415 kişilik meclisteki oy dağılımı, Mustafa Kemal’i cumhurbaşkanlığına taşıyacak sayıya ulaşmıyordu. Bu durumu gören lider, çareyi oldukça ilginç bir yöntemde buldu. İbrahimoglu’nun anlattığına göre, 158 kişi dışında kalan meclis üyelerinin evlerinin önüne jandarma konuldu, bu kişilerin evlerinden çıkmaları engellendi. Böylece, meclise gelebilen oy kullanabilecekti ve oyların çoğunluğu sağlanarak Mustafa Kemal’in cumhurbaşkanı seçilmesi amaçlanmıştı. İbrahimoğlu, Meclise 158 kişinin gelebildiğini gelenlerin 5 kişi dışındakilerin leh de oy kullandığını ve ilk Cumhurbaşkanının 153 oy ile seçildiğine vurgu yaptı.
 

İbrahimoglu, bu bilgileri Mustafa Kemal’in koruma subayından ve Halk Partili büyük amcasından teyit ettiğini belirterek, yaşanmış bir olayı izleyicilerle paylaştı. Bu anekdot, Türkiye’nin tarihindeki siyasi gelişmelerin karmaşıklığını ve o dönemin liderlerinin aldığı kararların nasıl şekillendiğini göstermesi bakımından dikkat çekiciydi.

 

Ayrıca İbrahimoglu, Filistin’e yardım gönderilmek istendiğinde yaşadığı iletişim engellemesi örneğini gözyaşları içinde anlattı. İsrail’de kurulan ilahiyat fakültesinin perde arkasını Türkiye’de ilk kez tercümeleri ile deşifre eden İbrahimoglu, dinleyicilere bu konudaki deneyimlerini de paylaştı.
 

Program, İslam’ın rehberliğindeki bir hayatın önemini vurgulayarak, toplumsal ve küresel meselelere dair derinlemesine bir bakış sunarak izleyicileri düşündürmeye yönelik kapsamlı bir söyleşi oldu. Muhammet Binici’nin hazırlayıp sunduğu Gece Ajansı Programı, bu değerli sohbeti izleyicileriyle buluşturarak önemli bir bilinçlendirme aracı olma özelliğini sürdürdü.
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İbrahimoglu'ndan, Tarihi, Anekdot, -, İlk, Meclis, Seçimlerindeki, İlginç, Olay, ve, Gece, Ajansı'nda, Gündeme, Gelen, Diğer, Sıra, Dışı, Konular!,
Yorumlar
Haber Yazılımı