Haber Detayı
02 Ekim 2021 - Cumartesi 12:45
 
Halis ÖZDEMİR Öyle Bir Veda Etti ki!..
Tecrübeli Program Yapımcısı, Gazeteci, Yazar Halis Özdemir Akit Tv'den ayrıldı. Ayrılık sebebini izleyicileri ve 339 programa çağırdığı üst düzey konuklarına hitaben yazdığı veda yazısını köşesine taşıyarak duyurdu.
GÜNDEM Haberi
Halis ÖZDEMİR Öyle Bir Veda Etti ki!..

Halis Özdemir: "Değerli Dostlar Bu Bir Veda Ve Helalleşme Yazısıdır.." diyerek başladığı veda yazısına ders niteliğindeki satırları tarihe ibretlik bir not olarak düştü.

 

İŞTE DERS NİTELİĞİNDEKİ O YAZI..

 

"HER ŞEYİN BİR SONU VAR!.."

 

"Her şeyin bir sonu var. Gecenin gündüzle, gündüzün geceyle, yazın kışla, kışın yazla sonlandığı gibi hayatın hâsılı her şeyin sonu var. Dünya ve zaman bir döngü içinde sürüp gidiyor...

 

Akit Medya Gurup Başkanı değerli Mustafa Karahasanoğlu beyin daveti ile Akit TV'nin kuruluşunun hemen başında 24 Nisan 2015 tarihinde inandığım davam için baş koymak sevdası ve azmi ile ülkemiz, milletimiz üzerinde algı operasyonları yaparak hayata geçirilmek istenen olumsuzluklara karşı duruş göstermek ve şeref saydığım hakka hizmet için televizyonda program yapmayı fırsat bilerek Vizyon Programımı hazırlayıp sunmaya başladım.

 

İlk program konuklarım Devlet Eski Bakanı Siyaset Duayeni Hasan Aksay ve Meclis Eski Başkan'ı Siyaset Duayeni İsmail Kahraman Ağabeylerle başlayıp, 5 Eylül 2021 yılına kadar aralıksız olarak sürdürdüm. Bu arada başka TV ve yayın guruplarından davetler aldım ancak yola buradan çıkmıştık ve devam etmeyi vefa gereği olarak gördüm.

 

"PROGRAMIN KALDIRILDIĞI TELEFON İLE BİLDİRİLDİ"

 

Hazırlayıp sunduğum Vizyon Programının yeni yayın döneminde yayından kaldırıldığı TV yöneticileri tarafından İstanbul dışında olmam sebebi ile telefonla bildirildi. Sizlere veda ve helalleşmeyi ekrandan yapmak isterdim, kısmet değilmiş. Sizlerin desteği ile 309 "Vizyon" programı ve 30 civarında da "İz Bırakanlar" programları ile de merhum Hasan Celal Güzel gibi şahsiyetlere çok özel yayınlar gerçekleştirip tarihe kayıt bırakmak nasip oldu.

 

"339 PROGRAMIN SADECE 5-6'SI BANTTAN YAYINLANDI"

 

Zaman zaman İstanbul dışında olduğumda da masrafına ve zahmetine katlanarak program yayınını stüdyoda canlı olarak gerçekleştirmeye çalıştım. Bunu siz değerli izleyicilerime saygım gereği yaptım. Altı buçuk yıl 309 hafta içinde gerçekleştirdiğimiz 309 yayın içinde son iki yayın gibi beş veya altı yayın önceden hazırlanıp yayınlanmıştır. Maddi bir karşılık beklemeden ve olmadan ilk programdan itibaren; Hakkın sesi olmak için elimden geleni yapmaya, kısır siyasi tartışma ve tarafgirlik içine girmemeye, günlük siyaset dedikoduları ile sizleri meşgul etmemeye özen gösterdim. Ayrıca tartışma programı değil, bilgilendirme programı yapmaya, konunun siyasi tarafını sadece olaylar üzerinden sürdürmeye,  çözüm önerileri odaklı yayın yapmaya, kimseye hakaret ve küçük düşürme gibi bir davranışa asla tevessül etmeden kul hakkına girmeden gerçekleştirmeye çalıştım.

 

Siz değerli izleyicilerim başta olmak üzere gerek TV çalışanları çaycısından teknik ekibine hakkına girdiğimiz, üzdüğümüz olmuşsa lütfen mazur görmenizi ve affınızı rica ederim.

 

Programlarım Türkiye'de genellikle konuşulmayan konular özelinde ve konunun mümkün olduğunca yetkin isimleri ile gündeme taşımaya ve insanları bilgilendirmeyi hedef seçtim. Programlarımın çoğu KENEVİR konusu gibi Türkiye'de ilklerden oldu.

 

İktidarı hiçbir dünyevi hesap gütmeden doğru yapıldığına inandığımız konular da nasıl takdirlerimizi ifade etmekten geri durmamışsak yanlış bulduğumuz işlerinde de uyarmayı kardeşlik ve vatandaşlık sorumluluğu olarak gördük ve uyardık.

 

"Ne yapmışsak Allah'ın rızasını kazanmayı umarak ve gözeterek yapmaya çalıştık."

 

Allah'a ne kadar şükretsem azdır. Doğu Türkistan'da yaşanan zulmü ülkemiz insanına ve dünyaya duyurmaya çalıştım. Programlarımızdan sonra bazı siyasiler ve kamuoyu yeterli olmasa da harekete geçti. Doğu Türkistan davası gerek ülkemizde ve gerekse dünyanın çok çeşitli yerlerinde ivme ve hız kazandı. Evlerinde sessizce bekleyen Uygur mazlum ve mağdurları haklarını aramaya seslerini duyurmaya başladılar. Yayınlar vesilesi ile Türkiye de Hamit ve Nurala Göktürk gibi samimi dava insanları ve dünyanın pek çok yerinde yaşayan ASİL, NEZİH, KİBAR, İFFETLİ Uygur Hanımefendileri ve Beyefendilerini tanıdım. Onları tanımak ve onların derdine tercüman olmayı bana nasip eden Allah'a hamd ediyorum. Onları çok sevdiğimi ve dua ettiğimi onlar biliyor. Ben de onların beni çok sevdiklerini ve bana çok dua ettiklerini biliyorum. Canım bedenimde olduğu sürece de zalimin karşısında mazlumların yanında olmayı sürdüreceğim. Allah'tan bana fırsat, azim ve hizmet nasip etmesini diliyorum.

 

"ALLAH MAZLUMUN YANINDA ZALİMİN KARŞISINDA OLMAYI NASİP ETTİ"

 

Allah'a ne kadar şükretsem azdır. Bana fani ömrüm içinde hep mazlumun yanında, zalimin karşısında olmayı nasip etti.

 

Düşünebiliyor musunuz gençlik yıllarımda 6 Eylül 1980 yılında Konya’da tarihi efsanevi KUDÜS MİTİNGİNİN tertipleyicileri arasında oldum ve ondan dolayı 12 Eylül'de yargılanmamın suçlamaları arasında idi. Çağlayanda 2009 yılında yapılan Doğu Türkistan ZULMÜ TELİN MİTİNGİ gene ÇAĞLAYANDA YAPILAN FİLİSTİNE DAİR MİTİNGLERİN HEMEN HEPSİNDE düzenleyiciler arasında olmak nasip oldu. Ne kadar şükretsem azdır.

 

Doğu Türkistan'da Çin zulmüne karşı Uygur vakıf ve derneklerin de katılımı ile İMZA KAMPANYASI düzenlemek nasip oldu.

 

BM İnsan Hakları Mahkemesine müracaat ettim. Mahkemenin duruşmalı yapılmasını talep ettim, mahkeme duruşmalı gerçekleşirse ZALİMİN ZULMÜNÜ DÜNYAYA HAYKIRMA fırsatımız olacak. İnşallah zalimin BM İnsan Hakları Mahkemesinde yargılanmasını sağlayacağız.

 

"HAZIRLAYIP SUNDUĞUM PROGRAMLARIMA BİR BEDEL TALEP ETMEDİM"

 

Hazırlayıp sunduğum programlarıma hiç bir bedel talep etmeden katılarak bilgi ve birikimlerini siz değerli izleyicilerimizle paylaşan çok değerli, çok saygın akademisyen, yazar, fikir adamı, siyaset adamı hâsılı bütün konuklarıma ayrıca şükranlarımı arz ederim. Değeri konuklarım, iyi ki sizleri tanıdım ve iyi ki sizlerle izleyicileri buluşturdum. Sizler gibi dostlar kazanmak benim için büyük bahtiyarlıktır.

Çok değerli izleyicilerim bizleri evlerinizde 309 gün vizyon programı ile ayrıca İz Bırakanlar programlarımla misafir ettiniz çok teşekkür ederim. Umarım sizler için faydalı programlar olmuştur. Kusurlarımız olduysa affola tekrar görüşmek dileği ile hayırlı mutlu günleriniz olsun inşallah.

 

Değerli dostlar şimdilik sizlerle haftada iki gün yazdığım makalelerimle birlikte olmaya devam edeceğiz inşallah.

 

Önümüzdeki günler nelere gebedir şimdiden bir şey söylemek için erken olur.. Kısmet neyse o olacaktır.

 

Allah her daim hayra delil olmayı, şerre karşı durmayı nasip etsin.

 

Akit TV ekranlarını şahsıma açarak bana hizmet etme fırsatı veren Akit TV nin sahipleri ve çaycısından teknik ekibi ve birlikte olduğum çalışanlarına bu vesile ile teşekkür ederim.

 

Tekrar sizlere selam ve muhabbetlerimi arz ederim.

 

Kalın sağlıcakla

Vesselam"

Kaynak: Editör:
Etiketler: Halis, ÖZDEMİR, Öyle, Bir, Veda, Etti, ki!..,
Yorumlar
Haber Yazılımı