Haber Detayı
15 Şubat 2021 - Pazartesi 18:30
 
Fransa'daki Çarpık İlişkilere Türkiye'den Tepki Yağıyor
İman, ahlak, şeref, namus, iffet, akıl, erdem ve vicdan sahibi herkesi, bu rezalete karşı AİLE MECLİSİ FRANSA’DAKİ “KOUCHER SKANDALI”NI LANETLİYOR Türkiye Aile Meclisi Platformu Sözcüsü Adem Çevik bu gün basına yaptığı açıklamada Fransa’da yaşanan Ensest skandalı ile ilgili bugün (15.2.2021) aşağıdaki yazılı açıklamayı yaptı:
GÜNDEM Haberi
Fransa'daki Çarpık İlişkilere Türkiye'den Tepki Yağıyor

“Batıda “Pedefoli skandalları”nın ardı arkası kesilmezken, şimdi buna bir de “Ensest skandalı” eklendi. Fransa eski Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner’in kızı Camille Kouchner’in yazdığı ‘La Familia Grande / Büyük Aile’ adlı kitapta, erkek kardeşi Antoine’ın 14 yaşındayken üvey babası, ünlü siyaset bilimci ve anayasa uzmanı Olivier Duhamel tarafından cinsel istismara uğradığını açıkladı. Bugün 45 yaşında olan Kouchner kitabında 2017’de ölen, Fransanın önde gelen feministlerinden olan annesi Evelyne Pisier’nin olan bitenin farkında olmasına rağmen ensesti inkâr ettiğini ve ilişkinin gizli olmadığını ve herkesin bildiğini söylüyor.

Skandal kısa sürede siyaset, bürokrasi, akademi, sanat ve media çevrelerinde bir çok kişinin, pedefoli ve ensest, taciz nitelikli bu tür ilişkilerle içiçe olduğunun ortaya çıkmasının ardından konu siyaset ve yargı gündemine taşınırken, istifalar peşpeşe geldi. Media da ensest mağdurları “#MeTooinceste” diye kampanya başlattılar.

Fransa’da her on kişiden birinin ensest mağduru olduğuna işaret ediliyor. Bu oran, 6.7 milyon kişi anlamına geliyor. Ensesti gerçekleştirenlerin yüzde 95’inin erkek, mağdurların yüzde 77’sinin kız çocukları ve mağdurların dörtte üçünün on yaşının altında olduğu bildiriliyor.

Adalet Baklanı Eric Dupont-Moretti, 9 Şubat’ta, bu konuyla ilgili yasada değişikliğe gidileceğini açıkladı, ancak dindar çevreler ve kilisenin de katılımı ile tartışma giderek büyüyor. Mevcut yasaya göre  “Rıza YaşıFransa’da bu gün geçerli olan, “İstanbul sözleşmesi”nin ve Lanzarote’nin “Gender” tanımlamasına göre,  “toplumsal cinsiyet” çerçevesinde “BİREY”lerin cinsel DENEYİM, YÖNELİM ve TERCİH’leri, için son yapılan yasa değişikliği ile 13 Yaş olarak belirlenirken, Macron Hükümeti, bir yetişkinin 15 yaşından küçük biriyle cinsel ilişkiye girmesi halinde rıza unsurunu da dikkate almamayı planlıyor

Bizdeki mor/yeşil Feminist ve LGBT lobisi, 18 yaş altı Allaha adanmış kutsal evliliği ahlaksızlık ve suç olarak tanımlayıp, ceza mahkemesine konu edinirken, Şeytani bir akılsızlığa hizmet eden yaklaşımlar, Laiklik çerçevesinde, özgürlük ve çağdaşlık olarak tanımlanabiliyor.

Biz, LGBTIQ+ ötesi bu Ensest ve Pedefoli sabıkalı “ailesiz toplum çeteleri”nin yönetimindeki ABD, AB ile mi birlik ve dost olmaya çalışıyoruz!.

Biz bu gerçekler ışığında, “Medeniyyet denilen kahbehakikatyüzsüz./ Sonra mel'undaki tahrîbe müvekkel esbâb, Öyle müdhiş ki: Eder her biri bir mülkü harâb.” Anlayışı ile ve “Medeniyet denilen maskara mahluk”un, dayattığı ”Yeni Normal” dönemin Normlarına karşı İman, ahlak, şeref, namus, iffet, akıl, erdem ve vijdan sahibi herkesi, bu rezalete karşı çıkmaya çağırıyor, bu “Kahpe”liği lanetliyor ve;

 

-Cumhurbaşkanlığı makamını, Yasama, yürütme, yargıyı, Bütün siyasi partileri, Sivil toplum örgütlerini, Mediayı, hangi dinden olurlarsa olsun, bütün dini cemaatleri, Meslek örgütlerini, İstanbul sözleşmesi, CEDAW ve Lanzarote bahanesi ile uygulamalarla sergilenen ahlaksızlığa ve ifsat hareketlerine karşı herkesi bir an evvel harekete geçmeye çağırıyoruz.

-Her parti mensubu, iktidar-muhalefet farketmez, üye ya da yönetici, o her kimse, kendi partisinin icraat ya da sessizliğine karşı harekete geçmeye çağırıyoruz.

-Milletin imanı, namus iffet, haysiyet şeref, aklı ve vijdanına yönelik, ifsad hareketinin bir an evvel önüne geçilmeli, bunları destekleyen hertürlü örgütlenme ve yayın durdurulmalıdır.

-İstanbul sözleşmesine karşı çıkanlara yönelik, malum çevreler, lobiler tarafından yönlendirilen, bunlara destek veren ve işbirliği içindeki, parti, STK, Media içinde örgütlü grubların yıldırma, caydırma bastırma, susturma anlamına gelen girişimlerden vazgeçilmelidir.

-Özellikle Diyanet ve Dini Vakıflar, İlahiyat Fakülteleri ve Müslüman ve özellikle merkezleri ülkemizde bulunan Ortadoks toplulukları ve diğer dini Cemaatları bu konuda harekete geçmeye, tavır almaya, seslerini yükseltmeye çağırıyoruz.

-Merkezi ülkemizdeki tüm uluslararası örgütleri, bu çağrıyı dünyaya yaymaları ve ailelerin örgütlenerek bu haksız, hukuksuz dayatmaya karşı harekete geçmeye çağırıyoruz.

-Biz bu savaşı kaybedersek, bu ülkede, sadece dindarlar, muhafazakarlar, milliyetçiler değil, batı yanlısı Laikçi, Atatürkçü, sol, sosyalist kimseye de hayat hakkı tanımazlar. Hatta o Feministler, LGBTQI+ topluluklarına da hayat hakkı tanımazlar. Onun için başta bu LGBTIQ+ ve her türlü fuhşiyata bulaşmış kişi ve toplulukları da bu durumla ilgili olarak yeniden düşünmeye, AİLEleri çocuklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz.

 

 

Bugün AİLE, bizim “HARİM-İ İSMETİMİZDİR!” Ve bu davet bir “MÜDAFAYI HUKUK” ve “KUVA-İ MİLLİYE” davetidir. Aile “Ülke”, “Memleket” ve “Yurd”un temel taşı, devleti ayakta tutan hücresidir. Aileyi kaybettiğinizde geriye fazla bir şey kalmaz. Bizi “Din, ahlak ve gelenekten bağımsız” “BİREY”lere dönüştürmek isteyen, aileleri, gelecek nesiller için NÖTR olmaya çağıran ve Yurttaşlarımızı yasa zoru ile GENDER diye tanımlayan komploya karşı, sivil, siyasetçi, yurtsever herkes bu mücadelede birlik olmaya elbirliği yapmaya topyekün mücadeleye çağırıyoruz.

 

-Sözkonusu sözleşmelere destek veren, bu anlamda emri bil maruf, nehyi anil münker sorumluluğunu yerine getirmeyen, haksızlıklara, zulme, sömürüye ve aileye karşı ifsad hareketine karşı çıkmayan, sessiz kalan, Allaha ve ahiret gününe iman eden politikacı, bürokrat, STK temsilcilerin, media mensuplarını, kanaat önderlerini, akademisyenleri ve diğer kişileri tevbe etmeye, seslerini yükseltmeye çağırıyoruz.

 

 

Fransa haftalardır tanınmış kişilere yönelik ensest iddialarıyla çalkalanıyor. Tartışmanın fitilini ateşleyen ise eski Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner’in çocuklarından Camille Kouchner’in yazdığı ‘Büyük Aile’ adlı kitap oldu.

 

Camille Kouchner’in, erkek kardeşi Antoine’ın 14 yaşındayken üvey babası, ünlü siyaset bilimci ve anayasa uzmanı Olivier Duhamel tarafından cinsel istismara uğradığı iddialarını kaleme aldığı “La Familia Grande” (Büyük Aile) adlı kitap ülkede domino etkisi yarattı. Sorunun aslında ne kadar yaygın ve dramatik boyutta olduğu sosyal medyada “#MeTooInceste” (Ben de ensest) etiketiyle yapılan paylaşımlarla gözler önüne serildi. Kitabında, üvey babasının, ikiz erkek kardeşi Antoine’a yönelik cinsel tacizlerine yer veren ve bu durumun üç yıl sürdüğünü belirten Kouchner, ensest vakalarında yaygın durum olan yıllarca susma konusuna da açıklık getirdi. 45 yaşındaki avukat Camille Kouchner, bu duruma gerekçe olarak ülkenin öde gelen feministlerinden olan ve 2017’de yaşamını yitiren annesi Evelyne Pisier’nin yaklaşımını gösterdi. Kouchner’e göse Pisier, olan bitenin farkında olmasına rağmen ensesti inkâr etti ve çocuğu yerine eşinin yanında yer aldı. Tacizin gizli olmadığını ve herkesin bildiğini vurgulayan Kouchner, “Olan biteni dile getirmeyerek ben de enseste katılmış oldum” ifadelerini kullanıyor.

 

ZİNCİRLEME İSTİFALAR Kouchner’in kitabındaki iddialar zincirleme istifaları beraberinde getirdi. Kouchner’in iddialarına doğrudan yanıt vermeyen ve hakkında soruşturma başlatılan Duhamel, akademi ve medyadaki tüm görevlerinden ayrıldı. 70 yaşındaki Duhamel’in arkadaşı olan filozof Alain Finkielkraut, iddiaların çok da ciddi olmadığını söyleyince düzenli olarak katıldığı bir televizyon programındaki görevi sonlandırıldı. Yine Duhamel’e yakın isimlerden eski Adalet Bakanı Elizabeth Guigou, pedofili ve ensest olaylarını araştırmakla görevli komisyonun başkanlığından istifa etti. Duhamel’e yönelik suçlamalardan haberdar olduğunu kabul eden Paris Siyasi Bilimler Akademisi (Sciences Po) Direktörü Frederic Mion da muhakeme yanılgısına düştüğünü ifade ederek istifa etti. Son olarak Fransız sinemasının ünlü isimlerinden aktör Richard Berry, benzer bir suçlamayla karşı karşıya kaldı. Altı ile on yaşları arasında babasının cinsel istismarına maruz kaldığını iddia eden Coline Berry, babası hakkında suç duyurusunda bulundu. Berry iddiaları reddederken hakkında soruşturma başlatıldı.

 

KAMPANYA BAŞLADI Kitap, önemli bir tabunun yıkılması sonucunu doğururken mağdurlar karşı karşıya kaldıkları benzer durumları sosyal medyada dile getirmeye devam ediyor. #MeTooInceste etiketi altında yapılan paylaşımlar yoğun şekilde sürüyor. Ebeveynler ya da diğer aile bireylerinin cinsel tacizlerinin ve bunların yarattığı travmalara değinilen sosyal medya mesajları konunun bireysel hikâyeler olmaktan çıkıp toplumun ortak bir sorunu olduğunu gösterir boyut kazandı.

 

SORUN YAYGIN Yapılan araştırmalar ensestin çok yaygın ancak aile bireylerinin üzerini örttüğü bir olgu olduğunu ortaya koyuyor. Ipsos adlı şirket tarafından yapılan bir araştırma Fransa’da her on kişiden birinin ensest mağduru olduğuna işaret ediyor. Bu oran, 6.7 milyon kişi anlamına geliyor. Ensesti gerçekleştirenlerin yüzde 95’inin erkek, mağdurların yüzde 77’sinin kız çocukları ve mağdurların dörtte üçünün on yaşının altında olduğu da araştırmalara yansıyan veriler arasında.

 

MACRON DEVREDE Konunun devletin en üst düzeyine ulaşması ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un resmi tepki vermesi için Kouchner’in kitabının yayımlanmasının üzerinden üç hafta geçmesi gerekti. Macron, 23 Ocak’ta sosyal medyada yer alan bir videoda artık susamayan bir kız kardeşin ve başına benzer şeyler gelip de bunları paylaşan binlerce kişinin cesaretini selamladı. Macron, “Buradayız. Sizi dinliyoruz. Size inanıyoruz. Artık hiçbir zaman yalnız kalmayacaksınız” ifadelerini kullandı. #MeTooInceste etiketinin ulaştığı boyut hükümet üzerindeki baskıyı yoğunlaştırırken Adalet Baklanı Eric Dupont-Moretti, 9 Şubat’ta yaptığı açıklamada, ilgili yasada değişikliğe gidileceği taahhüdünde bulundu.

 

‘RIZA YAŞI’ TARTIŞMASI Fransa hükümetinin hedefi, toplumda oluşan duyarlılık ve sosyal baskının da etkisiyle, ilgili mevcut yasayı değiştirmek. Buna göre bir yetişkinin 15 yaşın altındaki biriyle cinsel ilişkiye girmesinin tecavüz olarak nitelenmesi amaçlanıyor. Hükümet, bir yetişkinin 15 yaşından küçük biriyle cinsel ilişkiye girmesi halinde rıza unsurunu da dikkate almamayı planlıyor. Yapılan son tartışmalar, istisnai durum olarak, suçu işleyenle mağduru arasında belli bir yaş farkı aralığı belirlenebileceğine işaret ediyor. Senato, geçen ay sınırı 13 yaş olarak belirleyen bir yasa tasarısını onaylamıştı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Fransa'daki, Çarpık, İlişkilere, Türkiye'den, Tepki, Yağıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı